Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

COP21 canvi climàtic converses: els eurodiputats a París per pressionar per 2 ° C diana

COMPARTIR:

publicat

on

20150715PHT82105_originalUna delegació de 15 eurodiputats participa de dilluns a divendres a la conferència climàtica de les Nacions Unides a París (França). El Parlament Europeu diu que el Protocol de 2015 ha de ser jurídicament vinculant i ambiciós des del principi, amb períodes de compromís de cinc anys. En una resolució votada a l'octubre, els eurodiputats també van proposar que es destinés una part dels ingressos de les bonificacions del mercat de carboni de la UE al finançament climàtic i que els sectors de l'aviació i el transport marítim haurien d'iniciar mesures per frenar les seves emissions.

Durant la setmana, els eurodiputats de la delegació es reuniran, entre d’altres, amb el president del Grup Intergovernamental de l’ONU sobre Canvi Climàtic (IPCC), Hoesung Lee, el director executiu del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), Achim Steiner, i la directora executiva del Green Climate Fund (GCF), Hela Cheikhrouhou. Parlaran amb negociadors clau i es reuniran amb homòlegs d'altres parlaments, així com ONG locals i internacionals, grups d'interès industrials, representants de l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI) i de l'Organització Marítima Internacional (OMI).

“A París, el nostre repte serà ajudar a generar confiança entre totes les parts. Tots necessitem que aquest acord passi, però no cap acord", va dir el president del Comitè de Medi Ambient, Giovanni La Via (PPE, IT). "En primer lloc, l'objectiu de 2 graus. Volem garantir que l'acord sigui vinculant, amb una clàusula de revisió cada cinc anys, que ens permeti augmentar la nostra ambició amb el temps”, ha dit.

“La Unió Europea no ha de ser l'única que implementi alts estàndards per a les empreses. Els esforços han de ser compartits per tothom, si cal, ajudant altres països a accedir a tecnologies més netes més ràpidament ", va continuar.

"A més, les finances tornaran a ser el fabricant d'acords o l'assassí d'acords. Per a nosaltres, el finançament climàtic s'ha de tractar com un element dinàmic i reflectir realitats ambientals i econòmiques canviants. Totes les parts que estiguin en condicions de fer-ho haurien de contribuir, sota un marc de seguiment sòlid”, ha conclòs.

"Europa s'enfronta a una lluita ascendent", va dir el vicepresident de la delegació, Matthias Groote (S&D, DE). “A tot el món, ja ens enfrontem a uns 20 milions de refugiats i n’hi ha més per venir. Un estudi de la Universitat d'Oxford calcula que fins al 200 hi haurà fins a 2050 milions de refugiats climàtics en moviment. Hem d'actuar junts ara. La coherència en l'acció i les polítiques fortes són primordials ”, va dir.
"En reforçar encara més el sistema de comerç d'emissions (ETS) mitjançant la introducció d'instruments com la recàrrega de drets i la reserva d'estabilitat del mercat, el Parlament Europeu va enviar un missatge clar abans de les negociacions climàtiques de la COP21 a París", va afegir.

Roda de premsa, esdeveniment paral·lel Parlament Europeu

anunci

El president de la delegació, Giovanni La Via, va celebrar una conferència de premsa conjunta amb el comissari de la UE sobre clima i energia, Miguel Arias Cañete, el 9 de desembre a les 11:30.

membres de la delegació

 1. Giovanni LA VIA (PPE, IT) president
 2. Sr. Matthias GROOTE (S&D, DE) Vicepresident
 3. Sr. Karl-HEINZ FLORENZ (PPE, DE)
 4. Sra. Françoise GROSSETÊTE (PPE, FR)
 5. Sr. Seán KELLY (PPE, IE)
 6. Sra. Kathleen VAN BREMPT (S&D, BE)
 7. Sr. Gilles PARGNEAUX (S&D, FR)
 8. Sra. Miriam DALLI (S&D, MT)
 9. Sr. Ian DUNCAN (ECR, Regne Unit)
 10. Sr. Bolesław PIECHA (ECR, PL)
 11. Sr Gerben-Jan GERBRANDY (ALDE, NL)
 12. Sra. Anne-Marie MINEUR (GUE / NGL, NL)
 13. Sr. Yannick JADOT (VERD / EFA, FR)
 14. Sr. Marco AFFRONTE (EFDD, IT)
 15. Sra. Sylvie GODDYN (ENF, FR)
Més informació

Comparteix aquest article:

Tendències