Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

#EUTimberRegulation: Els dos primers anys mostren el progrés però més esforç necessari dels estats membres de la UE i el sector privat

COMPARTIR:

publicat

on

fusta de la fusta

Avui 18 febrer la Comissió va publicar un reportar sobre l’eficàcia del Reglament de la Fusta de la UE durant els seus primers dos anys d’aplicació. L’informe constata que la UE està en camí d’assolir els seus objectius per combatre la tala il·legal i el comerç associat de fusta il·legal, però queden desafiaments. Hi ha algunes tendències positives visibles, és a dir, que els operadors de la UE estan prenent gradualment mesures per garantir la legalitat dels seus proveïdors i que hi ha més consciència del problema de la tala il·legal entre els consumidors de la UE. El reglament també ha animat els països productors a desenvolupar sistemes per avaluar el compliment dels requisits de la legislació. Tanmateix, es necessita més esforç tant dels estats membres com del sector privat per garantir la seva aplicació eficaç i eficient. Des del 2014 s’ha produït un progrés significatiu en la implementació de la regulació de la fusta a tota la UE. Tot i que el juliol de 2014 hi havia 18 estats membres que no complien, el juny de 2015 es va reduir a quatre (Grècia, Hongria, Romania i Espanya). La Comissió va iniciar procediments d'infracció contra aquests estats membres el 2015. També es va reconèixer àmpliament que la regulació afegeix un valor significatiu als esforços internacionals per aturar la deforestació i la degradació dels boscos, conservar la biodiversitat i abordar el canvi climàtic. Els resultats de l'avaluació s'utilitzaran per millorar encara més l'aplicació i l'aplicació del Reglament de la fusta.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències