Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

#VehicleEmissions: Vehicles de gas natural una manera costosa, ineficaç per reduir les emissions d'automòbils i camions - no és un "combustible pont"

COMPARTIR:

publicat

on

gas-bomba-save1Augmentar l'ús de gas natural en cotxes i camions seria en gran mesura ineficaç per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) i la contaminació de l'aire, segons un nou estudi independent. No hi ha estalvis de GEH en el canvi dels cotxes i camions dièsel als cotxes i camions de gas natural comprimit o liquat (GNL), mentre que els cotxes híbrids de gasolina, elèctrics i d'hidrogen ofereixen beneficis climàtics molt més grans. l'estudi per al grup de transport sostenible Transport & Environment diu. 
Segons els autors, Ricardo Energy & Environment, els cotxes de gas natural comprimit (GNC) gairebé no ofereixen beneficis addicionals de contaminació de l'aire en comparació amb els cotxes de gasolina. Tot i que els cotxes de GNC emeten menys NOx que els motors dièsel, la introducció de proves reals i l'enduriment dels estàndards d'emissions reduirà ràpidament l'avantatge del gas. Els resultats arriben quan la Comissió Europea prepara tant una proposta sobre objectius nacionals de GEH per a sectors no coberts per l'ETS com una comunicació sobre la descarbonització del transport.
Carlos Calvel Ambel, analista de transport i energia de T&E, va dir: "El gas natural no és un 'combustible pont', sinó un carrer sense sortida car en el camí cap a la descarbonització del transport. Europa corre el perill de repetir errors de combustibles passats amb la promoció de dièsel i biocombustibles que han resultat ser costosos i nocius".
L'estudi també troba que els camions i autobusos que funcionen amb gas sempre donarien lloc a més emissions de GEH. Això es deu al fet que les menors emissions d'escapament es desfereixen per les emissions més elevades i les fuites de metà durant l'extracció, producció i transport de gas. Els camions de gas també tenen un impacte menor en la contaminació de l'aire en comparació amb els nous camions estàndard Euro VI que ara estan a la venda.
Tot i tenir pocs beneficis mediambientals, el gas actualment gaudeix de drets de combustible més baixos i els governs d'arreu d'Europa es plantegen invertir diners públics en infraestructures de reabastament. T&E no veu cap justificació per a les exencions fiscals per a un combustible fòssil.
Ambel va concloure: "Hem d'abordar les emissions de CO2 dels camions, però el gas no és la resposta. Els camions de gas no són millors en la contaminació de l'aire i són pitjors per al clima. Els governs han de deixar de malgastar els diners dels contribuents per convèncer els transportistes perquè inverteixin en una tecnologia que no anirà enlloc".

â € <
Segons l'anàlisi, el biometà de fonts sostenibles, com els residus, pot tenir usos nínxols (autobusos i vehicles de lliurament a nivell local), però no es pot generar en volums suficients per a un ús més ampli en el transport per carretera.
Tot i que l'estudi també troba avantatges clars de la contaminació de l'aire de l'ús de GNL al sector marítim, els seus beneficis d'emissions de GEH depenen molt del lliscament del metà a nivell de producció, distribució i operació. Els vaixells de GNL també incorren en costos d'infraestructura i de capital més elevats.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències