Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

#Fisheries: "Pla Bàltic" dóna esperança per a les aus marines, però no aconsegueix acabar amb la sobrepesca

COMPARTIR:

publicat

on

EarthTalkFishPopulationsAhir (16 de març de 2016), el Parlament Europeu, el Consell i la Comissió Europea van finalitzar les negociacions sobre el pla plurianual per a la gestió de les existències de bacallà, espadat i arengada del mar Bàltic, l’anomenat “pla bàltic”.

El "Pla Bàltic" és el primer pla de la Política Pesquera Comuna (PCP) de la Comissió Europea que té com a objectiu garantir la sostenibilitat ambiental, econòmica i social de la pesca.

Durant les negociacions de deu mesos, entre la Comissió Europea, el Consell (estats membres) i el Parlament Europeu, hi havia hagut desacords sobre com garantir que la gestió de la pesca acabaria amb la sobrepesca. Tot i els esforços del Parlament Europeu, l'acord final no garanteix la fi de la sobrepesca. L’acord final deixa lloc a forats de llaç que encara podrien permetre fixar quotes de pesca a nivells massa alts i, per tant, deixar de permetre recuperar les existències i mantenir-les per sobre de nivells que podrien produir un rendiment màxim sostenible (RMS).

D'altra banda, el Parlament Europeu va aconseguir incloure en l'acord final mesures per minimitzar els impactes de la pesca sobre el medi marí, inclosa la reducció de la captura accidental d'aus marines, dofins i tortugues marines. Aquestes mesures específiques i importants no havien estat incloses a la proposta original de la Comissió Europea.

El mar Bàltic és un conegut punt calent per a la captura accidental d’ocells marins amb uns 90 ocells marins (principalment ànecs submarins marins) que s’ofeguen cada any a les xarxes de pesca.

Ariel Brunner, cap sènior de polítiques de BirdLife Europe, va afirmar: “L’important progrés en la lluita contra les captures accessòries d’ocells marins no compensa el retrocés en les quotes de pesca. És sorprenent que el primer pla que implementa la nova política pesquera comuna ja traeixi prometent posar fi a la sobrepesca ".

Ara els estats membres tenen la tasca d’establir mesures tècniques regionals per al Bàltic. BirdLife Europe seguirà de prop el procés per assegurar-se que no facin servir les escletxes acabades de proporcionar a l’hora d’establir els límits anuals de captures a l’octubre. Esperem que el proper pla de gestió pesquera del Mar del Nord no cometi els mateixos errors que el pla bàltic.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències