Comissió proposa primera associació d'investigació en #Mediterranean per augmentar els aliments i l'aigua sostenibilitat

sea_maritimeLa Comissió va proposar per primera associació d'investigació d'aquest tipus a la Mediterrània per desenvolupar solucions innovadores que tant es necessiten per a la gestió sostenible de l'aigua i la producció d'aliments.

Avui la Comissió ha presentat una proposta de Associació per a la Recerca i la Innovació a la Mediterrània - PRIMA. La primera associació d'aquest tipus a la conca de la Mediterrània té com a objectiu desenvolupar la tan necessària noves solucions per a la gestió sostenible de l'aigua i la producció d'aliments.

Investigació, comissari de Ciència i Innovació Carles Moedas va dir: "la investigació i la innovació de la UE està oberta al món perquè puguem fer front als reptes mundials junts. Aquesta associació euromediterrània és un excel·lent exemple de que la posada en comú dels coneixements i els diners poden fer una gran diferència. Es durà aigua més neta i menjar a la gent, impulsar les economies locals i crear llocs de treball. Mitjançant PRIMA, la investigació i la innovació juguen un paper crucial en el tractament de les causes fonamentals de la migració ".

La proposta de la Comissió ja inclou Xipre, la República Txeca, Egipte, França, Grècia, Israel, Itàlia, Líban, Luxemburg, Malta, Marroc, Portugal, Espanya i Tunísia. La participació d'Alemanya es troba actualment en fase de negociació. A mesura que la iniciativa està evolucionant amb el temps, s'espera que més participants a seguir, tant a la UE i els països no comunitaris.

Els fons per a l'associació 400 milions de € provindrà dels països participants (en l'actualitat al voltant de € 200m), amb una contribució MIL € 200 de la UE a través del seu actual programa marc de recerca de Horizon 2020. L'associació s'ha fet perquè funcione per 10 anys, a partir de 2018.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, medi ambient, EU, EU, Comissió Europea

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *