Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

#Environment: UE i els seus socis orientals que intensifiquin la cooperació en matèria de polítiques d'acció medi ambient i clima

COMPARTIR:

publicat

on

comissióLa primera reunió ministerial formal de l'Associació Oriental (EA) sobre medi ambient i canvi climàtic ha tingut lloc avui, 18 d'octubre, a Luxemburg amb la participació dels comissaris Karmenu Vella i Johannes Hahn. La UE i els països socis orientals (Armènia, Azerbaidjan, Bielorússia, Geòrgia, República de Moldàvia i Ucraïna) van adoptar un Declaració Ministerial, confirmant el seu compromís conjunt per intensificar la cooperació en els reptes ambientals i el canvi climàtic, i promoure un desenvolupament econòmic sostenible i inclusiu.

El comissari de Medi Ambient, Pesca i Afers Marítims, Karmenu Vella, va dir: "Donada la proximitat de la Unió Europea i els països socis orientals, així com la naturalesa transfronterera dels reptes ambientals i climàtics, la cooperació entre nosaltres és imprescindible. Avui hem acordat el necessitat de cooperar en àrees clau que tenen un impacte positiu en la vida i la salut dels ciutadans - Reduir la contaminació de l'aire i de l'aigua, per exemple, i crear nous llocs de treball a través d'un canvi cap a una economia verda. Això també significa abordar conjuntament els reptes internacionals, inclosa la implementació. l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i l'Acord de París sobre el Canvi Climàtic".

El comissari de la Política Europea de Veïnatge i les Negociacions d'Ampliació, Johannes Hahn, va dir: "La protecció del medi ambient i l'acció climàtica no és només el nostre deure, és una bona inversió que donarà lloc a nous llocs de treball, ingressos més elevats i una economia més resilient. Gràcies al suport de la UE, les pimes de la regió de l'Associació Oriental s'estan informant de les oportunitats d'economia verda i comencen a utilitzar-les. La UE continuarà donant suport als països de l'Associació Oriental en els seus esforços per construir una economia eficient en recursos i energèticament, en benefici de tots els nostres ciutadans.".

Els ministres de medi ambient i canvi climàtic dels estats membres de la UE i dels països socis orientals van discutir les oportunitats de cooperació en matèria de governança ambiental i economia verda. Van subratllar la necessitat d'avançar cap a la gestió sostenible i integrada dels recursos naturals i el consum i la producció sostenibles d'acord amb economia circular principis. Van destacar les oportunitats que la protecció del medi ambient ofereix al sector privat i a la indústria per estimular el creixement econòmic.

Durant la sessió de la tarda sobre Acció Climàtica, els ministres estudiaran com avançar l'aplicació de l'Acord de París sobre el Canvi Climàtic. Els debats es van centrar en la qüestió de com els països dels socis orientals poden desenvolupar economies de baixes emissions i resilients al clima, fins i tot aprofitant el gran potencial d'estalvi energètic de la regió.

Els ministres van acordar reunir-se d'aquí a dos anys per avaluar el progrés de la cooperació entre la UE i els països socis orientals. Mentrestant, van encarregar al Grup d'Associació Oriental sobre Medi Ambient i Canvi Climàtic que redactés i implementés un pla d'acció que traduís a la pràctica les disposicions de la Declaració.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències