Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Les empreses europees concedeixen per #verde solucions de negoci

COMPARTIR:

publicat

on

green_initiativeLes empreses reconeixen ràpidament que canviar a una economia circular té un sentit econòmic raonable. Els 'European Business Awards for the Environment' de la Comissió premien el millor d'aquests pioners per les seves pràctiques i productes ecoinnovadors.

A l'octubre de 27, els guanyadors dels European Business Awards per al Environment2016-17 van ser anunciats en una cerimònia a Tallinn, Estònia. Els premis reconeixen les empreses de la UE i els països candidats, de tots els sectors que combinen competitivitat amb respecte pel medi ambient en les següents categories: gestió, producte i serveis, innovació de processos, negocis i biodiversitat i cooperació empresarial internacional.. Els premis són una part important de la caixa d'eines de la Comissió per a la implementació de la Pla d'Acció d'Economia Circular adoptat el desembre de 2015.

El comissari de Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca, Karmenu Vella, va dir: "Les empreses que competeixen pels premis Empresarials pel Medi Ambient representen els veritables agents de canvi en la transició d'Europa cap a una economia circular. Mostren que la innovació, la viabilitat econòmica i la protecció del medi ambient poden anar junts. Verd les solucions es poden incorporar al model de negoci d'una empresa de qualsevol mida, en qualsevol etapa, en qualsevol sector o país ".

Des de les microempreses fins a les marques mundials, els guanyadors d’aquest any són:

  • Granja de la Marieta (Hongria), centre d’oci sostenible: per a la gestió (micro i petita empresa)
  • CMS Window Systems (Regne Unit), un important productor de finestres eficients en energia: per a la gestió (empreses mitjanes i grans)
  • Hydromx International AS (Turquia), una empresa que subministra solucions energètiques innovadores: per a productes i serveis
  • M2i Life Sciences (França), Líder europeu en protecció lliure de pesticides: per a innovacions de processos
  • HiPP-Werk Georg Hipp OHG (Alemanya), un fabricant d'aliments per a nadons: per a empreses i biodiversitat
  • Fairphone BV (Països Baixos), el primer proveïdor de telèfons intel·ligents ètics del món: per a la cooperació internacional

Els guanyadors de 6 van ser triats d’una llista de finalistes de 24. En total, les empreses de 148 dels països europeus de 21 van competir pel premi. Reconeixen empreses que han desenvolupat productes i serveis més intel·ligents utilitzant materials i energia de manera eficient. Això contribuirà a una economia més innovadora i sostenible.

El sector de béns i serveis ambientals ha continuat expandint-se, fins i tot durant la recent crisi econòmica. Gràcies a l'expansió dels mercats mundials, les ecoindústries gaudeixen d'un important potencial d'exportació, a més de la forta demanda de la UE.

El premi Management (micro i petita empresa)

anunci

Granja de la Marieta a Hongria es va guanyar aquest premi per demostrar que el turisme pot ser rendible i sostenible. Atractant els visitants de 65,000 l'any, Ladybird Farm va desenvolupar un concepte de sostenibilitat ampli. El centre cobreix 80% de les seves necessitats energètiques a partir de fonts sostenibles a través de panells solars fotovoltaics i biomassa. El jurat també va quedar impressionat pel seu compromís social: van introduir el concepte de "Pagament per residus": els visitants poden pagar una part de la seva entrada per residus domèstics, com ara paper.

El premi de gestió (empreses mitjanes i grans)

Aquest premi va suposar Sistemes de finestra CMS al Regne Unit per desenvolupar CMS Innovation Hub: un centre d’innovació comercial i un lloc de trobada per a la formació en productes i serveis de construcció sostenible d’energia. Situada en un magatzem una vegada abandonat amb la qualificació G més baixa per a l'eficiència energètica i enfront de la demolició, la instal·lació es va convertir en un model de funcionament de l'eficiència energètica. Utilitza aïllament de "llana de pedra", finestres i portes eficaços tèrmicament, equips informàtics d'il·luminació i eficiència energètica i un sistema de control de clima amb recuperació de calor.

Premi de productes i serveis

Aquest premi es destina a una empresa que ha desenvolupat i aplicat una nova tecnologia de producció que contribueix de manera destacada al desenvolupament sostenible. Turc Hydromx International va guanyar el premi pel seu fluid de transferència de calor eficient per a la calefacció i la refrigeració. Aquesta solució innovadora transfereix el calor més eficient que l'aigua i redueix el consum d'energia fins a un màxim de 35%. També té un potencial de replicació significatiu.

El premi del procés

M2i Ciències de la vidaa França va guanyar aquest premi per desenvolupar una solució verda i eficient per protegir els cultius de determinats insectes i plagues mitjançant feromones sexuals. La tecnologia contra la papallona procesional del pi consisteix a col·locar el gel feromonal en un sediment de paintball i disparar-lo als arbres on es troben les arnes. Com a resultat, el nombre d’aquesta plaga s'ha reduït dràsticament a França.

Negocis i biodiversitat

HiPP-Werk Georg Hipp OHG va guanyar aquest premi pels seus èxits destacats en la detenció de la pèrdua de biodiversitat i el suport als ecosistemes naturals. Durant els seus anys de gestió de la sostenibilitat 20, la companyia va incorporar la biodiversitat a les seves operacions a tots els nivells, abastant tota la cadena de subministrament.

El Premi a la Cooperació Internacional

Aquest premi es destina a una empresa que promou activament l’intercanvi de coneixement i tecnologia en associacions internacionals intersectorials, que contribueixen al creixement sostenible als països en desenvolupament. El guanyador d’aquest any és Fairphone, una empresa social holandesa que promou productes electrònics més justos. Com a primer proveïdor de telèfons intel·ligents ètics modulars del món, proporcionen materials que donen suport a les economies locals: estany i tàntal sense conflictes a la RDC Congo i or de comerç just del Perú. També treballen per obtenir tungstè extret de manera responsable.

Es pot trobar més informació sobre els guanyadors, els subcampions, el procediment de selecció i els passats concursos d’EBAE aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències