Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

Propostes per tallar #FoodWaste

COMPARTIR:

publicat

on

Els eurodiputats de Medi Ambient van proposar dimarts (88 d'abril) una sèrie de possibles mesures per reduir a la meitat el malbaratament alimentari de la UE 2030 milions de tones anuals l'any 11. Els eurodiputats van demanar a la Comissió Europea que aixequi les restriccions existents a les donacions d'aliments i van subratllar que cal una solució per a la confusió creada per a molts consumidors per l'etiquetatge "millor abans" i "ús per".

“Als països desenvolupats els aliments es malgasten sobretot al final de la cadena, a la distribució i al consum. Tothom té la responsabilitat d'abordar aquest problema”, va dir l'eurodiputat principal Biljana Borzan (S&D, RRHH). "El meu informe demana una resposta política coordinada sobre l'etiquetatge, la responsabilitat i l'educació, ja que la majoria dels consumidors no entenen el significat precís de l'etiquetatge "més consumir abans" i "utilitzar per"", va dir.

"A més, hauríem d'abordar les deficiències de la legislació vigent de la UE quan dificulta les donacions d'aliments. Hem d'actualitzar el nostre sistema comú d'IVA per permetre exempcions fiscals. Una forma de legislació del "bon samarità" a nivell de la UE podria donar lloc a majors volums d'aliments donats i reduir el malbaratament d'aliments, sense comprometre els estàndards actuals de seguretat alimentària", va afegir.

Els eurodiputats demanen als països de la UE que aconsegueixin reduir el malbaratament d'aliments un 30% el 2025 i un 50 el 2030, reiterant l'objectiu que el Parlament va establir en el seu la legislació sobre residus es va votar al març.

Les autoritats nacionals i les parts interessades han d'educar els consumidors sobre la comprensió de les dates d'"ús abans de" i "consum de consum abans de" i la usabilitat dels productes alimentaris després de la data de "consum de consum abans", van afirmar els eurodiputats. La Comissió haurà d'avaluar els possibles beneficis de l'eliminació de determinades dates per a productes sense cap risc per a la salut pública o el medi ambient.

Facilitar les donacions d'aliments

anunci

La Comissió també hauria de proposar un canvi en la directiva de l'IVA que autoritzi explícitament exempcions fiscals a les donacions d'aliments. El Fons Europeu d'Ajuda als Més Desfavorits (FEAD) hauria de tenir la possibilitat de finançar el cost de la recollida, transport, emmagatzematge i distribució de donacions d'aliments.

Propers passos

L'informe s'aprova per unanimitat. Serà sotmès a votació pel ple durant el ple del 15 al 18 de maig a Estrasburg.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències