Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Els diputats europeus demanen la supressió de #glifosat, amb una prohibició total a finals de 2022

COMPARTIR:

publicat

on

El Parlament va aprovar una prohibició total dels herbicides basats en glifosat al desembre de 2022 i restriccions immediates a l'ús de la substància, el dimarts (24 d'octubre).

El Parlament s'oposa a la proposta de la Comissió Europea de renovar la controvertida llicència d'herbicides durant deu anys. En canvi, els diputats diuen que la UE ha d'elaborar plans per eliminar la substància, començant per una prohibició total de l'ús de les famílies i una prohibició en l'agricultura quan les alternatives biològiques (per exemple, sistemes integrats de gestió de plagues) funcionen bé per al control de les males herbes.

El glifosat ha de ser totalment prohibit a la UE per 15 December 2022, amb els passos intermedis necessaris, diuen els diputats.

Preocupacions per l'avaluació científica de la substància

El procés d'avaluació del risc de la UE abans de renovar la llicència de la substància es va veure immers en controvèrsia, ja que el Agència de càncer d'ONU i Agències de seguretat alimentària i química de la UE va arribar a conclusions diferents sobre la seva seguretat.

A més, l'alliberament dels anomenats "documents Monsanto", documents interns de la companyia propietària i productora de Roundup®, del qual el glifosat és la principal substància activa, posa en dubte la credibilitat d'alguns estudis utilitzats en l'avaluació de la UE sobre el glifosat la seguretat, diuen els eurodiputats.

El procediment d'autorització de la UE, inclosa l'avaluació científica de substàncies, s'hauria de basar només en estudis publicats, revisats per experts i independents, encarregats per autoritats públiques competents, diuen els diputats. Caldria reforçar les agències de la UE per permetre'ls treballar d'aquesta manera.

anunci

Propers passos

La resolució no vinculant va ser aprovada pels vots 355 a 204, amb abstencions de 111. Els Estats membres de la UE votaran una proposta de la Comissió per renovar l'autorització de comercialització del glifosat el dimecres.

Una iniciativa del ciutadà europeu que demana la prohibició de l'herbicida va arribar a més d'un milió de signatures en menys d'un any i provocarà una audiència pública al Parlament al novembre.

Comparteix aquest article:

Tendències