Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

La UE lliura el #limite els compromisos a través d'aliances mundials millorades

COMPARTIR:

publicat

on

La Unió Europea considera que les associacions globals i una major cooperació són essencials per avançar en els interessos estratègics de la Unió i per afrontar els reptes globals.

Amb aquesta finalitat, la Unió Europea reforça el seu compromís polític amb accions concretes per cooperar més estretament amb les principals economies per implementar de manera més àmplia l'Acord de París sobre el Canvi Climàtic de 2015 i pràctiques respectuoses amb el medi ambient.

Noves associacions estratègiques de la UE sobre energia neta i canvi climàtic 

La Unió Europea ha posat en marxa noves associacions estratègiques per a l'aplicació de l'Acord de París, un programa cofinançat per la UE. Instrument de col·laboració (20 milions d'euros) i el Iniciativa Internacional pel Clima Alemanya (5 milions d'euros) per ampliar les col·laboracions europees en matèria de política climàtica amb altres grans economies.

S'establiran associacions per facilitar l'intercanvi d'opcions de política climàtica, per avançar en la cooperació bilateral en matèria d'inversió i per contribuir a millorar la conscienciació pública. Cobriran petits projectes a nivell nacional, visites d'estudi, tallers i fòrums empresarials.

Aquestes noves associacions són un reflex que la cooperació entre les principals economies és necessària per assolir els objectius que s'han acordat. El canvi climàtic requereix una resposta decidida i segura de totes les economies principals, ja que representen una gran part de la població mundial, la producció econòmica i les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Donar suport al creixement verd a l'Índia

anunci

El 14th Cimera UE-Índia va reforçar la importància estratègica de l'Índia com a soci clau de la Unió Europea, especialment en els camps de l'acció climàtica, el medi ambient, el canvi climàtic i la urbanització. Es van reafirmar els compromisos establerts en virtut de l'Acord de París, així com de l'Associació UE-Índia per a l'energia neta i el clima. També es va potenciar la cooperació en matèria d'urbanització intel·ligent i sostenible.

En aquest context, la UE ha adoptat l'acció "Suport empresarial als diàlegs polítics UE-Índia" (3.8 milions d'euros) per desenvolupar encara més l'associació UE-Índia promovent l'energia sostenible i la urbanització, així com pràctiques respectuoses amb el medi ambient, amb les mans. -on, solucions tècniques d'empreses de la UE, en particular les petites i mitjanes empreses (PIME).

Aquesta cooperació ajudarà a posicionar la UE com a soci preferit de l'Índia en els àmbits del medi ambient, l'energia, el clima i la urbanització i contribuirà a augmentar i diversificar la presència de les empreses de la UE al mercat indi.

Fons 

Aquestes accions en formen part Fase II adoptada recentment del Programa d'Acció Anual 2017 (AAP 2017) dels Instrument de col·laboració, que inclou quatre nous projectes per un total de més de 23 milions d'euros i que fan que la contribució total de la UE per a l'AAP 2017 superi els 111 milions d'euros.

L'instrument d'associació de la UE ajuda a millorar les associacions polítiques estratègiques de la UE fomentant les relacions i donant suport a les prioritats polítiques, d'acord amb el Estratègia global de la UE.

Més informació 

Instrument d'associació AAP 2017

Associació UE-Índia

Declaració conjunta UE-Índia sobre l'energia climàtica i el canvi climàtic

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències