#GreenhouseGasEmissions per país i sector

Consulteu les infografies per descobrir les emissions de gasos d'efecte hivernacle per països i per sectors a la UE, així com els principals emissors del món.

Infografia sobre les emissions de gasos d'efecte hivernacle produïts a la UE en 2015 i la participació de diversos gasos Les emissions de gasos d'efecte hivernacle produïts a la UE en 2015 i la participació de diversos gasos

Import de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'any a la UE

Tal i com es detalla a la infografia, CO2 és el gasos d'efecte hivernacle més emesos. Es produeix comunament per activitats humanes. Altres gasos d'efecte hivernacle s'emeten en quantitats més petites, però atrapen la calor molt més eficaç que CO2, i en alguns casos són milers de vegades més fortes.

Obteniu més informació sobre els objectius i les mesures de la UE per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle

Infografia: emissions de gasos d'efecte hivernacle per sector a la UE en 2015
Emissions de gasos d'efecte hivernacle per sector a la UE en 2015

Emissions de gasos d'efecte hivernacle per sector a la UE

Segons el cinquè informe d 'avaluació de la Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC), és molt probable que les activitats humanes durant els últims anys 50 han escalfat el nostre planeta. Aquestes activitats inclouen, per exemple, la crema de carbó, petroli i gas, la desforestació i l'agricultura.

El diagrama anterior mostra les emissions de gasos d'efecte hivernacle a la UE en 2015 desglossades pels principals sectors d'origen. L'energia és responsable del 78% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a 2015, de les quals el transport representa aproximadament una tercera part. Les emissions de gasos d'efecte hivernacle de l'agricultura contribueixen amb 10,1%, processos industrials i ús del producte amb 8.7% i la gestió de residus amb 3.7%.

Infografia: emissions totals de gasos d'efecte hivernacle per país de la UE en 2015
Total emissions de gasos d'efecte hivernacle per país de la UE en 2015

Emissions de gasos d'efecte hivernacle a la UE i al món

Els diagrames que es mostren a la llista de països de la UE per les emissions totals de gasos d'efecte hivernacle (GHG) a 2015 i la infografia que es mostra a continuació mostra els principals emissors de gasos d'efecte hivernacle del món a 2012. La UE és el tercer emissor més gran darrere de la Xina i els Estats Units i després d'Índia i Brasil.

Els gasos d'efecte hivernacle romanen a l'atmosfera durant períodes que van des d'alguns anys fins a milers d'anys. Com a tal, tenen un impacte mundial, no importa on es van emetre per primera vegada.

infografia: països que emeten més gasos d'efecte hivernacle del món a 2012 Països que emeten el major nombre de gasos d'efecte hivernacle del món a 2012
Què són els gasos d'efecte hivernacle?
  • Els gasos d'efecte hivernacle són gasos a l'atmosfera que actuen de manera semblant al vidre en un hivernacle: absorbeix l'energia del sol i la calor que s'irruga de la superfície de la Terra, la atrapa a l'atmosfera i evita que s'escapole a l'espai.
  • Aquest procés és el principal motiu de l'efecte hivernacle que manté la temperatura de la Terra més càlida del que seria, permetent que la vida a la Terra existeixi
  • Molts gasos d'efecte hivernacle es produeixen naturalment a l'atmosfera, però l'activitat humana suma quantitats enormes, potenciant l'efecte hivernacle que contribueix a l'escalfament global

etiquetes: ,

categoria: Una primera pàgina, Canvi climàtic, les emissions CO2, medi ambient, EU, Parlament Europeu, les article