#CleanMobility for cleaner air: nous laboratoris d'emissions de propietat de la Comissió

| Octubre 12, 2018

Després de l'adopció del nou reglament d'aprovació del tipus de cotxe de la UE, la Comissió inverteix en dues instal·lacions d'assaigs d'emissió més avançats, anomenats VELA (Laboratoris d'emissions de vehicles), que serà operat pel Centre Comú de Recerca de la Comissió (JRC ).

L'aire net és una prioritat principal de la Comissió tal com es recorda a la Comunicació neta per a totes les comunicacions al maig. Assegurar que les emissions d'automòbils s'estan mesurant amb precisió és una gran varietat de mesures que es poden utilitzar per assolir el nostre objectiu. Després de les consultes dels grups d'interès i de l'adopció oficial a nivell de la UE, a 2017 es van fer obligatòries noves proves d'emissions més precises.

La UE també ha revisat l'estructura d'aprovació de tipus d'automòbil i vigilància del mercat, que serà aplicable a partir del mes de setembre de 2020. Tal com es preveu, la Comissió està afegint dos laboratoris VELA als quatre actuals per poder dur a terme controls de mercat de cotxes independentment dels estats membres. Els dos nous laboratoris estaran llestos al febrer de 2019 i estan programats per començar a 2020 per provar cotxes al laboratori (WLTP) i en situació de conducció real (RDE).

Les noves normes d'aprovació de tipus permetran a la Comissió prendre mesures directes amb una retirada a escala comunitària de vehicles no conformats. De moment, aquesta és responsabilitat dels estats membres i les taxes de recuperació, que el La Comissió publica regularment, difereixen substancialment a tota Europa. Ahir, el Consell de Medi Ambient va debatre sobre la qüestió relacionada de problemes de qualitat de l'aire i cotxes dièsel de segona mà. El Comissari per al Medi Ambient, Karmenu Vella, va representar a la Comissió i va subratllar que "els preus dels cotxes dièsel de segona mà es deixen anar i això fa feliç a algunes persones, però molts altres pateixen una mala qualitat de l'aire. No podem permetre canviar els problemes locals de qualitat de l'aire d'Occident a Orient dins de la Unió mitjançant l'exportació de cotxes diesel contaminants ".

A element web a les instal·lacions de proves de VELA està disponible en línia.

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, les emissions CO2, medi ambient, EU, Comissió Europea, Pol · lució, Les emissions de vehicles