La Comissió protegeix els europeus de #HazardousChemicals en roba i tèxtils

| Octubre 12, 2018

Durant els últims anys 10, la UE ha reduït significativament l'exposició dels nostres ciutadans a productes químics nocius, i la Comissió avalua constantment com millorar encara més la protecció dels consumidors, els treballadors i el medi ambient. En aquest context, la Comissió ha adoptat noves restriccions per a l'ús de substàncies 33 conegut per causar problemes de càncer i salut reproductiva per al seu ús en peces de vestir, calçat i altres articles tèxtils.

Les noves regles s'han adoptat mitjançant la modificació de la Regulació REACH - La legislació química més avançada i completa del món. Les mesures adoptades avui tenen per objecte protegir la salut dels ciutadans europeus al limitar la seva exposició als productes químics de CMR (substàncies classificades com a cancerígens, mutagènics i tòxics per a la reproducció), que poden ser particularment nocives en cas de contacte freqüent amb la pell humana. Aquestes noves normes estableixen límits màxims de concentració per a l'ús de substàncies CMR en peces de vestir i tèxtils i prohibeixen que els productes que excedeixin aquests límits estiguin col·locats al mercat de la UE, independentment del seu origen de producció. Les restriccions s'han elaborat sobre la base de recomanacions científiques i tècniques de l'Agència Europea de Substàncies Químiques i després d'àmplies consultes amb els grups d'interès. S'aplicaran 24 mesos després de la publicació de la normativa en el Diari Oficial de la UE.

La Comissió també està emetent una guia explicativa sobre la restricció, que estarà disponible aquí després de la publicació al Diari Oficial.

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, medi ambient, EU, Comissió Europea, Tòxics