Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

La UE necessita més #WindPower i #SolarPower per complir els objectius de les energies renovables, adverteix els auditors

COMPARTIR:

publicat

on

Segons un nou informe del Tribunal de Comptes europeu, la UE ha de prendre mesures significatives per generar més electricitat a partir de l'energia eòlica i solar i complir els objectius de les energies renovables. Tot i que l’energia eòlica i solar ha registrat un fort creixement des de 2005, des de la 2014, s’ha produït un alentiment, diuen els auditors. La Comissió hauria d’haver instat els estats membres a donar suport al nou desplegament, mitjançant l’organització de subhastes per assignar capacitat addicional a les energies renovables, promoure la participació ciutadana i millorar les condicions per al desplegament. Al mateix temps, els auditors adverteixen que la meitat dels estats membres hauran de fer front a un desafiament important per intentar complir els seus objectius de renovables 2020.

La UE pretén generar una cinquena part de la seva energia procedent de les energies renovables per a l'electricitat, la calefacció i la refrigeració i l'ús del transport al final de 2020. De fet, entre 2005 i 2017, la generació d’electricitat procedent de les energies renovables a la UE es va duplicar de tot el voltant de 15% a gairebé 31%. Els sectors d'energia solar eòlica i solar fotovoltaica actualment constitueixen la major part de l'electricitat renovable i la reducció de costos els converteix en una alternativa cada vegada més competitiva a la crema de combustibles fòssils.

Els auditors van avaluar els progressos realitzats per la UE i els estats membres cap als objectius de les energies renovables. Es van anar a Alemanya, Grècia, Espanya i Polònia per examinar si el suport financer per a la generació d’electricitat a partir de l’energia eòlica i solar havia estat efectiu.

Els auditors van trobar que els plans d’ajut inicials s’havien subvencionat en diversos casos, cosa que va provocar un augment dels preus de l’electricitat o l’augment del dèficit estatal. Després de 2014, quan els estats membres van reduir el seu suport per alleugerir la càrrega dels consumidors i els pressupostos nacionals, la confiança dels inversors es va reduir i el mercat es va desaccelerar.

"Els Estats membres van incentivar la inversió en energia eòlica i solar, però la forma en què van reduir el suport va dissuadir els possibles inversors i va frenar el desplegament", va dir George Pufan, membre del Tribunal de Comptes Europeu responsable de l'informe. "La desacceleració del canvi cap a l'electricitat renovable implica que potser no assolirem l'objectiu de la UE 2020".

Per a incrementar la inversió, és crucial organitzar les subhastes per assignar més capacitat de les energies renovables, determinar el preu de licitació i promoure la participació dels ciutadans en l'economia verda, segons els auditors. A més, es requereixen millores addicionals per millorar les condicions de participació en el mercat de les renovables, incloent la superació de les normes de planificació territorial restrictives, els llargs procediments administratius i les insuficiències de la xarxa.

Els auditors també van trobar que la meitat dels estats membres ja s'estaven tancant en els seus objectius nacionals de renovables 2020 per part de 2017, però adverteixen que la meitat restant requerirà molt més esforç si es compleixen els objectius de 2020. Els auditors expressen la seva preocupació sobre si els esforços dels superiors en renovables seran suficients per compensar els subapreciats de les renovables per assolir l'objectiu general de la UE.

anunci

Les normes actuals no asseguren la presentació d'informes oportuns sobre el progrés de les energies renovables i la Comissió no té el mandat d'abordar el desplegament més lent per part dels estats membres, afirmen els auditors. Assenyalen l'objectiu de la UE de renovables per al 2030 d'almenys el 32% i diuen que, en absència d'objectius nacionals vinculants, això pot ser difícil d'aconseguir. També adverteixen que per assolir aquest objectiu caldrà una quantitat important de finançament públic públic i privat, a més del finançament de la UE en què es centra l'informe.

Per millorar les qüestions, fan les següents recomanacions:

  • Centreu-vos en tancar els buits per complir els objectius de 2020;
  • simplificar els procediments i millorar la puntualitat de les estadístiques;
  • planificar subhastes suficients i promoure inversions en infraestructures de xarxa, i;
  • garantir un millor seguiment.

La generació d’energia eòlica i solar a la UE va augmentar un 400% i un 8,000% respectivament entre el 2005 i el 2017. Entre el 2007 i el 2020, la UE va proporcionar uns 8.8 milions d’euros a projectes d’energies renovables a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional i el Fons de Cohesió, inclosos 972 milions d'euros per a eòlica i 2.9 milions d'euros per a inversions solars. Els esquemes de suport solien oferir preus de venda garantits, primes de recàrrega o ingressos addicionals mitjançant certificats negociables. Per al 2021-2027, la Comissió proposa uns 71.8 milions d’euros per a operacions que donin suport als objectius climàtics, inclosa la promoció de l’electricitat renovable.

La UE estableix objectius nacionals d’ús combinat d’energia amb la finalitat d’electricitat, calefacció i refrigeració i transport de 2020. La Comissió pot presentar accions legals contra els estats membres per no complir aquests objectius. Els estats membres eren lliures d’establir objectius propis, més ambiciosos i renovables. No obstant això, per a 2030, es van abandonar els objectius nacionals i es va establir un objectiu global de la UE.

El TCE presenta els seus informes especials al Parlament Europeu i al Consell de la UE, així com a altres parts interessades, com els parlaments nacionals, els agents de la indústria i els representants de la societat civil.

Informe especial 8 / 2019 Energia eòlica i solar per a la generació d'electricitat: calen accions significatives per assolir els objectius de la UE està disponible al Lloc web ECA en els idiomes de la UE 23.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències