La UE, el Canadà i la Xina co-convoquen el tercer ministeri sobre #ClimateAction a Brussel·les

Avui (juny de 28) la UE, el Canadà i la Xina convocaran la tercera acció ministerial sobre acció climàtica a Brussel·les. El comissari de l'Acció Climàtica i l'Energia, Miguel Arias Cañete, la ministra de Medi Ambient i Canvi Climàtic de Canadà, Catherine McKenna, i el representant especial de Xina sobre canvi climàtic, Xie Zhenhua, han presidit la reunió de ministres i representants d'alt nivell dels països de la 30, inclosos ministres del G20 i cadires de les agrupacions clau dels partits en les negociacions sobre el clima de l’ONU.

La tercera edició de l'acció ministerial sobre el clima abordarà el repte més ampli de la implementació en el context post-Katowice. Això no serà una altra conversa exclusiva entre els ministres, sinó que pretén facilitar els intercanvis entre socis de diferents camins de la vida, inclosos representants d’alt nivell d’empreses, indústria, inversors, ciències, incidència i organitzacions expertes.

Des de l 'adopció de l' Acord de París a 2015 i el Llibre de normes de Katowice L’any passat, l’enfocament polític passa de les negociacions de la CMNUCC a l’ambició a través d’acció necessària per a la modernització de les economies. La implementació efectiva de l'Acord de París requereix una discussió i debat obert i franc entre polítics i professionals, informats per la perspectiva de la indústria, el sector financer, els inversors, les asseguradores, la societat civil, les organitzacions expertes i els ciutadans. La UE es compromet a seguir liderant la transició cap a una economia neutral al clima.

La Comissió va proposar una estratègia per arribar-hi per 2050, i una gran majoria dels estats membres van avalar aquest enfocament setmana passada. La UE ha posat en marxa una marc legislatiu integral i ambiciós per aconseguir 40% de reduccions d’emissions de 2030 en comparació amb els nivells de 1990 i només la setmana passada La Comissió va publicar la seva avaluació dels primers plans nacionals integrats d’energia i clima, dissenyats per aplicar els nostres compromisos d’acord de París en la legislació nacional.

Tot i que podem estar orgullosos del que ja hem aconseguit a nivell nacional, és molt clar que el canvi climàtic és un repte que només podem abordar si treballem estretament amb els nostres socis internacionals; aquestes reunions ministerials, convocades amb altres dues principals economies, són una plataforma excel·lent per intercanviar bones pràctiques i donar exemple.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Canadà, Xina, Canvi climàtic, medi ambient, EU

Els comentaris estan tancats.