Els assessors #Clima britànics copegen el progrés del govern, demanen mesures urgents

| Juliol 11, 2019

Gran Bretanya no ha aconseguit establir polítiques suficients per combatre el canvi climàtic i ha d'actuar amb urgència per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle per assolir el seu nou objectiu de zero zero, va dir dimecres un informe dels assessors del clima sobre el clima (10 July), escriu Susanna Twidale.

L’informe del Comitè sobre el Canvi Climàtic (CCC) s’ha produït després que el mes passat el Regne Unit es convertís en el primer país de G7 a adoptar una llei ambiciosa per aconseguir les emissions de zero per la 2050.

L'informe va dir que la manca de polítiques significava que el país ja estava lluitant per assolir el seu antic objectiu de reduir les emissions britàniques de diòxid de carboni i altres gasos d'efecte hivernacle per 80% en comparació amb el nivell 1990 de 2050.

“Encara no crec que l’enormit de la tasca encara s’hagi enfonsat. Ha de ser l’objectiu a través del qual el govern veu totes les altres àrees (l’objectiu zero net) ha de ser l’objectiu ", va dir Chris Stark, conseller delegat de CCC en una entrevista amb Reuters.

Va dir que Gran Bretanya té una finestra de mes de 12-18, per davant de la conferència internacional sobre el clima del proper any que espera acollir, per aconseguir polítiques per fer de l'objectiu una realitat i garantir la credibilitat del país durant l'esdeveniment.

El CCC, que és independent del govern, està presidit per l’expresari secretari britànic John Gummer i inclou experts empresarials i acadèmics.

Stark va dir que el Regne Unit hauria de desenvolupar plans per frenar les emissions del transport i eliminar els nous cotxes de gasolina i dièsel per 2030 o 2035 com a molt tard, en lloc de l'objectiu actual de 2040.

Els militants del clima també han criticat la decisió britànica de recolzar una tercera pista a l'aeroport de Heathrow, que probablement augmentarà les emissions del sector aeronàutic del país.

Quan va anunciar l’objectiu zero net, la primera ministra sortint, Theresa May, va dir que el país era un líder mundial en la lluita contra el canvi climàtic i que havia reduït les seves emissions i va experimentar també un creixement econòmic.

Les emissions de gasos d’efecte hivernacle britàniques han caigut 43.5% des de 1990, en gran part a causa d’un ràpid augment d’energia renovable com el vent i la solar i l’allunyament de les plantes de carbó contaminants.

El CCC, però, va dir que el govern ha estat massa lent per desenvolupar tecnologia per capturar, emmagatzemar i utilitzar emissions de diòxid de carboni, va frenar el desenvolupament de parcs eòlics terrestres i no va poder llançar proves a gran escala per utilitzar hidrogen baix en carboni.

L’acció en els sectors de l’habitatge i l’agricultura també va quedar endarrerida, mentre que les taxes de plantació d’arbres a Anglaterra han estat per sota de les hectàrees de 5,000 cada any des que es va adoptar com a aspiració a 2013, segons l’informe.

Segons la Llei de canvi climàtic, Gran Bretanya ha de presentar propostes sobre com es pretén assolir els seus objectius climàtics, establerts en pressupostos de carboni quinquennals.

El CCC va dir que les polítiques governamentals són insuficients per complir fins i tot el quart (2023-2027) i el cinquè (2028-2032) pressupostos de carboni fixats a l’antic objectiu.

GRÀFIC: El camí de la Gran Bretanya cap a les emissions de zero zero - Informe de progrés del Comitè del Canvi Climàtic

El planeta ja assisteix als efectes del canvi climàtic i, a més, Gran Bretanya no està fent prou per assegurar-se que està preparat per fer front al seu impacte, com ara l'augment del nivell del mar, les inundacions i el clima més extrem, va dir.

"L'adaptació al canvi climàtic és un repte definitiu per a tots els governs, però només hi ha proves limitades sobre el fet que l'actual govern del Regne Unit ho tingui prou seriosament", segons l'informe.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Canvi climàtic, les emissions CO2, medi ambient, EU, UK

Els comentaris estan tancats.