Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

Benestar i protecció dels animals: s’expliquen les lleis de la UE

publicat

on

Primer pla valent del gat salvatge europeuGat salvatge europeu © AdobeStock / creativenature.nl

La UE té alguns dels estàndards de benestar animal més alts del món. Esbrineu com la legislació protegeix la vida salvatge, les mascotes i els animals de granja i de laboratori.

La Unió Europea defensa des de fa més de 40 anys el benestar animal i és àmpliament reconeguda com a líder mundial, amb algunes de les millors normes mundials de benestar animal. Les normes de la UE també han influït positivament en la legislació dels països de la UE. Es preocupen principalment d’animals de granja (a la granja, durant el transport i la matança), però també la vida salvatge, els animals de laboratori i les mascotes.

Benestar dels animals de granja

Les primeres normes de la UE han de protegir els animals de granja daten del 1970s. El 1998 directiva per a la protecció dels animals de cria va establir normes generals per a la protecció de tots els animals guardats per a la producció d’aliments, llana, pell, pell o altres usos agrícoles (inclosos peixos, rèptils i amfibis) i es basa en el Convenció Europea per a la Protecció dels Animals conservats amb finalitats agrícoles de 1978.

Les normes de la UE sobre benestar animal reflecteixen les anomenades cinc llibertats:
 • Llibertat de fam i set
 • Llibertat de malestar
 • Llibertat de dolor, ferides i malalties
 • Llibertat per expressar un comportament normal
 • Llibertat de por i angoixa

Normes europees la protecció i benestar dels animals durant el transport Es va aprovar el 2004. Tot i això, en una resolució aprovada el 14 de febrer de 2019, el Parlament va demanar millor compliment, sancions i reducció del temps de viatge.

Els diputats, el 19 de juny de 2020, van crear una comitè d’investigació per estudiar presumptes incompliments en l’aplicació de les normes de la UE de benestar animal durant el transport dins i fora de la UE.

Altres normes de la UE estableixen estàndards de benestar durant els animals de granja durant impressionant i sacrificat, així com per a les condicions de cria per a categories específiques d’animals com ara vedells, porcs i gallines ponedores.

A l'octubre de 2018, els eurodiputats van adoptar un nou reglament sobre medicaments veterinaris frenar l’ús de medicaments per compensar les males condicions o fer que els animals creixin més ràpidament.

En línia amb la presentació de la nova Estratègia Farm to Fork per a una agricultura més sostenible, la Comissió Europea està actualment avaluant tota la legislació de la UE sobre el benestar dels animals de cria.

Protecció de la vida salvatge

Els 500 ocells salvatges que es produeixen de manera natural a la UE estan protegits Directiva sobre les ausmentre que Directiva d'hàbitats pretén assegurar la conservació de l 'organisme espècies animals rares, amenaçades o endèmiques i tipus d'hàbitat característics.

La Iniciativa Pol·linitzadors de la UE va ser llançada el 2018 per abordar la declivi dels insectes pol·linitzadors salvatgessobretot abelles. El Parlament va demanar una reducció addicional dels pesticides i més fons per a la investigació. En un informe adoptat el gener del 2018, el Parlament ja ho havia dit Les varietats d'abelles regionals i locals haurien de protegir-se millor.

Balenes i dofins estan protegits de la captura i matança a les aigües de la UE. A més, la UE sempre ha estat un defensor de la plena aplicació de la normativa moratòria sobre la balena comercial al seu lloc des del 1986.

Una regulació de la UE prohibeix el comerç de productes segellats.

També hi ha regles de mètodes de trampa, prohibint l'ús de trampes per a capturar animals salvatges a la UE i establir normes humanes.

La UE posa en pràctica i va més enllà de les disposicions de la UE Convenció sobre comerç internacional d'espècies en perill d'extinció de fauna i flor silvestresa (Cites) a través del seu Regulacions de Comerç de vida silvestre assegurar que el comerç de productes de la fauna no condueixi a la perillositat de les espècies.

El maig del 2020, la Comissió va presentar un ambiciosa nova estratègia de biodiversitat com a part de la Acord verd de la UE.

zoos

Normes de la UE per mantenir els animals salvatges als zoològics busquen reforçar el seu paper en la conservació de la biodiversitat i establir normes per a mesures de protecció, inclosos els allotjaments adequats per als animals.

Prova amb animals amb finalitats científiques

La UE ha creat un marc legal que regula els estudis sobre animals per al desenvolupament de nous medicaments, estudis fisiològics i proves d’additius o productes químics. Les regles es basen en el principi de les tres R:

 • Substitució (foment de l’ús de mètodes alternatius)
 • Reducció (intentant utilitzar menys animals per al mateix objectiu)
 • Refinament (esforços per minimitzar el dolor i el patiment)

La UE està prohibida realitzar proves sobre cosmètics i comercialització d'aquests productes a la UE. En una resolució adoptada el 2018, el Parlament va demanar una prohibició global de les proves d’animals per a cosmètics.

Protecció de mascotes

A aferrar-se al comerç il·legal de gossos i gats, El Parlament va demanar un pla d’acció a tota la UE, sancions més dures i registre obligatori en una resolució adoptada el 12 de febrer de 2020.

Per resoldre les preocupacions dels europeus que consideren els animals domèstics com a part de les seves famílies, El pèl de gats i gossos ha estat prohibit a la UE des del 2008. La legislació prohibeix la posada al mercat i la importació o exportació de pells de gats i gossos i de tots els productes que continguin aquesta pell.

Gràcies a harmonitzat Normes de la UE sobre viatjar amb animals de companyia, les persones són lliures de moure's amb els seus peluts amics dins de la Unió Europea. El passaport per a mascotes o el certificat de salut animal és l'únic requisit perquè els gossos, els gats i les fures viatgin a través de les fronteres de la UE, amb algunes excepcions.

Benestar dels animals

#FishWelfareGuidelines promet un benestar superior per a milions de peixos

publicat

on

La plataforma de la UE sobre benestar animal ha publicat avui (24 de juny) les directrius de bones pràctiques sobre la qualitat i la manipulació de l’aigua per al benestar dels peixos de granja. Les directrius de referència són el primer pas concret a nivell de la UE per implementar estàndards de benestar més elevats a les explotacions piscícoles.

Els peixos feliços són peixos sans, però fins ara s’ha fet poc a nivell de la UE per millorar el benestar dels peixos criats en els establiments d’aqüicultura de Europa. Adoptades per unanimitat per la Plataforma de Benestar Animal de la UE, les directrius van ser elaborades per un grup de treball liderat per Grècia (el major productor de peix de granja de la UE), juntament amb Espanya, Itàlia, Alemanya, Dinamarca i Noruega més participants de grups de la societat civil, el sector de l’aqüicultura i experts en la matèria.

Les directrius identifiquen amenaces comunes en l'aqüicultura, inclosos estressors aguts que "poden causar lesions, dolor, angoixa i patiment ... (i) poden comportar efectes duradors" i estressors crònics que "a llarg termini poden deteriorar la funció immune, el creixement i funció reproductiva '. Es proporciona un marc i una orientació pràctica per reduir el sofriment a les piscifactories europees, alhora que es produeix de forma sostenible un producte d'alta qualitat per als consumidors.

L’adopció de les directrius per part de la Plataforma arriba en un moment especialment fortuït ja que la Comissió té previst utilitzar aquestes guies com a part de les seves noves directrius estratègiques per al desenvolupament sostenible de l’aqüicultura a la UE, que s’adoptaran a finals d’aquest any. És important que la Comissió es basa en aquestes directrius per desenvolupar estàndards complets per a l'agricultura, el transport i la matança de peixos de granja.

Reineke Hameleers, director general de l'Eurogrup per a Animals, va dir: "Durant molt de temps aquests animals sensibles i fascinants han estat les" espècies de Ventafocs "d'Europa, oblidades i deixades al marge. Tanmateix, més de 6 milions de peixos són criats cada any dins de la UE. Són criats en una gran varietat de sistemes de cultiu i ambients no naturals, els equips no estan dissenyats per evitar lesions i els procediments no estan dissenyats per minimitzar el patiment.

"Es reconeix àmpliament el vincle entre l'augment dels nivells d'estrès i la immunodeficiència més alta. Les males pràctiques ramaderes a les piscifactories condueixen a nivells d'estrès més alts i, en última instància, a una pobra salut dels peixos. Els peixos feliços són peixos sans i això ja no es pot ignorar.

"El nostre equip de l'Eurogrup per a Animals està orgullós d'haver estat capaç de fer el nostre paper en la creació d'aquestes directrius emblemàtiques i volem agrair a Grècia el seu lideratge juntament amb els altres països productors d'aqüicultura líders de la UE. Ens encoratja la DG Els plans de MARE es basaran en ells i esperem treballar amb la Comissió amb aquest objectiu ".

Seguir llegint

el transport d'animals

Els eurodiputats voten el nou Comitè d’Informació sobre #AnimalTransport

publicat

on

Avui (19 de juny), el Parlament de la UE és aclaparadora va votar a favor de la creació d’un Comitè d’informació sobre transport d’animals. La compassió de World Farming i QUATRE PAWS estan encantats amb el resultat de la votació. Actualment, els estats membres de la UE estan aplicant malament la llei de la UE que pretén protegir els milions d’animals de granja transportats milers de quilòmetres per sacrificar, reproduir o engreixar cada any.

La UE ha de resoldre diversos problemes persistents relacionats amb l’aplicació de la llei de la UE sobre transport d’animals, inclosos l’amuntegament, el no proporcionar les parades de descans necessàries, aliments i aigua, el transport a calor extrema, el transport d’animals no aptes i el llit insuficient. .

La decisió del Parlament de la UE segueix una onada d’actuacions de la societat civil i les institucions de la UE, que porten banderes vermelles sobre la qüestió. La Comissió de la UE recent Estratègia "Farm To Fork" afirma clarament que la Comissió de la UE té la intenció de revisar la legislació sobre transport d’animals. Al desembre de l'any passat, el Consell de la UE va posar de manifest que es mantenen "clares mancances i incoherències" respecte als reptes del transport a llarg recorregut Conclusions sobre benestar animal.

Olga Kikou, responsable de la compassió mundial de l'agricultura, va dir: "El vot del Parlament per posar les atrocitats del transport d'animals sota l'espectacle porta esperança. Cada any, milions d’animals de granja són transportats vius en llargs i feixucs viatges, molt sovint en condicions brutals, amuntegats i sovint es trepitgen els uns als altres. A l'estiu, es transporten a temperatures poc altes, deshidratades i esgotades. Alguns d’ells perden. Per a molts, aquestes són les últimes hores torturadores abans d’arribar a l’escorxador. El dret de la UE hauria de protegir els animals de tals patiments, tot i que la majoria dels països de la UE no compleixen els requisits legals en matèria de transport i permeten que aquesta crueltat continuï. Això s’ha d’aturar. La UE ha de reduir finalment el nombre i la durada total dels transports i acabar amb les exportacions d’animals fora de les fronteres de la UE. "

QUATRE PAWS, el director de l'Oficina de Polítiques Europees, Pierre Sultana, va dir: “La decisió d'avui és una fita per al benestar dels animals. El Parlament ha aprofitat per abordar el patiment dels animals durant el transport. Les violacions sistemàtiques durant el transport d’animals han estat criticades durant anys. El Comitè d’Investigació investigarà les violacions i la mala administració del Reglament de transport d’animals per part de la Comissió Europea i els estats membres de la UE. El Parlament, com a representació elegida directament dels ciutadans europeus, compleix així la seva tasca més important, és a dir, l’exercici de la supervisió i el control democràtics. Aquest és un senyal clar perquè els estats membres i la Comissió Europea facin més per evitar el patiment dels animals i fer complir la regulació de la UE ".

 1. El proposta va ser presentada per la Conferència de Presidents del Parlament Europeu l'11 de juny. Durant l’anterior legislatura, el Parlament Europeu va adoptar un Informe d’aplicació sobre el transport en viu i va concloure que necessitava un Comitè d’Investigació en viu (2018/2110 (INI), Punt 22). D’acord amb els informes generals d’auditoria del transport d’animals de la Comissió Europea terra i per dim, hi ha un incompliment general i un incompliment regular de les autoritats dels Estats membres en l'aplicació d'aquesta llei. El Tribunal de Comptes Europeu també va concloure la seva resolució reportar sobre l’aplicació de la legislació sobre benestar animal que “els punts febles persisteixen en algunes àrees relacionades amb problemes de benestar” durant el transport.
 2. El Comitè d’Investigació és un instrument d’investigació que el Parlament de la UE pot decidir establir per tal d’abordar els problemes socials pressents. En els termes legislatius anteriors, per exemple, el Parlament de la UE va establir comitès especials arran dels escàndols de LuxLeaks i les malalties de les vaques boges.
 3. Compassion in World Farming fa més de 50 anys que fa campanyes en favor del benestar animal de granja i alimentació i agricultura sostenibles. Tenim més d’un milió de simpatitzants i representacions a onze països europeus, EUA, Xina i Sud-àfrica. La nostra Oficina de la UE fa campanyes per acabar amb l’ús de sistemes d’engabiades cruels, reduint el nostre consum de productes animals, la fi del transport d’animals vius de llarga distància i les exportacions d’animals vius fora de la UE i uns estàndards més elevats de benestar animal, inclosos els peixos .
 4. QUATRE PAQUES és l’organització mundial de benestar animal per a animals sota influència humana, que revela el patiment, rescata els animals en necessitat i els protegeix. Fundada per Heli Dungler a Viena el 1988, FOUR PAWS se centra en animals de companyia inclosos gossos i gats perduts, animals de granja i animals salvatges conservats en condicions inadequades, així com en zones de desastres i conflictes. Amb les campanyes i projectes sostenibles, QUATRE PAWS proporciona ajuda ràpida i protecció a llarg termini per als animals que pateixen.

Seguir llegint

Benestar dels animals

El nou sondeig mostra que els ciutadans de la UE es posicionen per #Wolves

publicat

on

Els ciutadans europeus donen suport a la protecció dels llops, i la majoria s’oposa a la mort dels llops en qualsevol circumstància. Aquest és el resultat principal d’una enquesta d’opinió entre adults de sis països de la UE per encàrrec de l’Eurogrup per a Animals. És hora que els polítics escoltin la veu dels seus electors i assegurin que l’espècie segueixi estrictament protegida.

Realitzada per Savanta ComRes a sis estats membres de la UE: França, Alemanya, Itàlia, Espanya, Polònia i Finlàndia, l’enquesta tenia com a objectiu entendre millor les percepcions i actituds públiques envers la protecció del llop a tot Europa.

Els 6,137 ciutadans de la UE que van respondre van mostrar, en conjunt, un alt nivell de suport a la protecció dels llops, especialment a Polònia, Espanya i Itàlia i un gran nivell de consciència sobre els beneficis dels llops per al seu ecosistema local. La majoria dels adults afirmen que la matança de llops rares o mai és acceptable en cap circumstància provada, fins i tot quan han atacat animals de granja (55%) o per controlar la seva població (55%).

Si bé la comunitat de caçadors i alguns estats membres han demanat més flexibilitat per gestionar les seves poblacions de llops, els ciutadans de la UE enquestats no estan d'acord. En canvi, el 86% dels enquestats dels sis països enquestats coincideixen que els governs nacionals i la UE han de finançar i dotar als agricultors de les eines per protegir els animals de granja dels atacs de llops. El 93% dels adults estan d’acord que els llops tenen dret a existir en estat salvatge. De la mateixa manera, el 89% està d’acord en què els llops pertanyen al nostre entorn natural igual que les guineus, cérvols o llebres, i el 86% estan d’acord que els llops han de ser acceptats per viure als seus respectius països.

Almenys tres quartes parts dels adults entrevistats coincideixen que els agricultors i les persones que viuen a les zones rurals haurien de conviure amb els llops i altres animals salvatges sense fer-los mal (78%). Tot i que un 38% creu que els llops representen un risc per a la gent, només un 39% diu que sabria comportar-se si es trobés amb un llop; per tant, és clar que cal fer més per educar els ciutadans actuals sobre com tornar a viure al costat dels llops. .

"Aquesta investigació demostra inequívocament que els ciutadans europeus donen suport fort a la protecció dels llops i s'oposen a la seva matança en qualsevol circumstància", afirma Reineke Hameleers, consellera delegada de l'Eurogrup per a Animals.

"Esperem que les institucions de la UE i els polítics dels estats membres treballin junts per garantir que es mantinguin els nivells de protecció actuals mentre es posin a disposició el finançament nacional i de la UE per desenvolupar i proporcionar als agricultors eines innovadores per protegir els animals de la granja dels atacs de llops i augmentar la tolerància i la social. acceptabilitat De fet, la recentment publicada Estratègia de la biodiversitat de la UE per al 2030 fa una crida als estats membres a comprometre's a no deteriorar la conservació d'espècies protegides, com el llop. "

L’estratègia de la biodiversitat de la UE per al 2030, redactada com a part del Tractat Verd de la UE, també sol·licita als estats membres que s’asseguren que almenys el 30% de les espècies i hàbitats que actualment no estiguin en estat favorable estiguin en aquesta categoria o mostren una forta tendència positiva. Tenint en compte l’elevat suport públic per a la conservació dels llops, l’Eurogrup per a animals anima els països on l’espècie és cada cop més perseguida, com Finlàndia, França i Alemanya, a escoltar l’opinió dels seus ciutadans i prioritzar els esforços per protegir l’espècie i evitar conflictes amb grans. carnívors com els llops i els óssos, a més de conscienciar sobre com conviure amb ells pacíficament i sense risc.

Finalment, esperem que la propera publicació del document d’orientació actualitzat de la Comissió Europea sobre la protecció estricta d’espècies animals d’interès comunitari aporti una major claredat als Estats membres sobre la Directiva d’hàbitats de la UE per gestionar de manera letal les poblacions de llops i d’altres espècies protegides.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències