Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

La Unió Europea s’uneix als líders mundials per comprometre’s a revertir la pèrdua de natura el 2030 a la Cimera de les Nacions Unides sobre la Biodiversitat

publicat

on

El 30 de setembre, la presidenta Ursula von der Leyen va representar a la UE a la Cimera de la ONU sobre biodiversitat a Nova York, que reuneix líders mundials per intensificar les accions mundials per la natura i confirmar la seva determinació a l’hora d’acordar un nou marc ambiciós de biodiversitat mundial a la 15a Conferència de les Parts (COP 15) del Conveni sobre la diversitat biològica, previst per al 2021.

Abans de la cimera, el president von der Leyen, juntament amb més de 70 caps d’estat o de govern, van donar suport al Compromís dels líders per la natura, apostant per deu accions decisives per fer front a l'emergència natural. El president es va comprometre a situar la natura i el clima al centre del pla de recuperació de la UE, comprometent-se a abordar la crisi interdependent del clima i la biodiversitat, la desforestació, la degradació i la contaminació dels ecosistemes i passar a una producció i un consum sostenibles.

El president von der Leyen va dir: “La natura ens ajuda en la lluita contra el canvi climàtic. Però també és el nostre aliat per assegurar la prosperitat, combatre la pobresa, la fam i les desigualtats, i és essencial per prevenir futures pandèmies zoonòtiques. Hem d’actuar ara i tornar la natura a les nostres vides. Aquest és el moment perquè els líders mundials s’uneixin a les mans i la UE estigui disposada a liderar el camí. El Tracte Verd Europeu és la nostra visió i full de ruta. Fem una crida a tothom a unir-se a aquest esforç col·lectiu per crear un moviment comú de canvi, per fer la recuperació verda i per protegir i restaurar el nostre planeta, l'única llar que tenim ".

El Estratègia de la UE sobre biodiversitat adoptada per la Comissió Europea el maig del 2020 es defineix una ambiciosa agenda per a la UE a nivell intern, però també global. Reafirma la determinació de la UE de donar l'exemple en la lluita contra la crisi mundial de la biodiversitat i en el desenvolupament d'un ambiciós nou marc mundial de la biodiversitat de l'ONU a la Conferència de l'ONU sobre biodiversitat del 2021.

Això inclou objectius generals a llarg termini per a la biodiversitat, de manera que el 2050 els ecosistemes del món siguin restaurats, resistents i protegits adequadament; objectius globals ambiciosos per al 2030 d'acord amb els compromisos proposats per la UE; i millora dels mitjans d’implementació en àrees com les finances, la capacitat, la investigació, el saber fer i la tecnologia.

Abans de la COP 15, la Comissió Europea també va llançar la coalició mundial Units per la # biodiversitat, fent una crida a tots els parcs nacionals, aquaris, jardins botànics, zoològics, centres d’investigació, museus de ciències i història natural, per unir forces i alçar la veu sobre la crisi de la natura.

el transport d'animals

Victòria del benestar animal: la sentència del TJUE confirma el dret dels estats membres a introduir un atordiment obligatori abans del sacrifici  

publicat

on

avui (17 de desembre) és un dia històric per als animals, ja que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va aclarir que els estats membres poden imposar un atordiment obligatori abans del sacrifici. El cas plantejat a partir de la prohibició adoptada pel govern flamenc al juliol de 2019, que va obligar l’assumpte també per a la producció de carn mitjançant els tradicionals jueus i musulmans ritus.

El veredicte va dictaminar que els estats membres poden introduir legítimament un atordiment reversible obligatori en el marc de l’art. 26.2 (c) del Reglament 1099/2009 del Consell (Reglament de Slaughter), amb l'objectiu de millorar el benestar dels animals durant les operacions de matança realitzades en el context dels ritus religiosos. Afirma clarament que el Reglament de Slaughter “no impedeix als estats membres imposar l’obligació d’atordir els animals abans de matar-los, cosa que també s’aplica en el cas de la matança prescrita per ritus religiosos”.

Aquest judici considera l'últim desenvolupament sobre l'atordiment reversible com un mètode que equilibra amb èxit els valors aparentment competitius de la llibertat religiosa i el benestar dels animals, i conclou que "les mesures contingudes en el decret (flamenc) permeten aconseguir un equilibri just entre la importància lligat al benestar animal i a la llibertat dels creients jueus i musulmans de manifestar la seva religió ”.

L’Eurogrup per a Animals ha seguit de prop el cas judicial i a l’octubre va publicar un enquesta d'opinió demostrant que els ciutadans de la UE no volen veure els animals sacrificats mentre estan plenament conscients.

“Ara està clar que la nostra societat no dóna suport als animals que pateixin indegudament en el moment més crític de la seva vida. L’atordiment reversible permet equilibrar amb èxit els valors aparentment competitius de la llibertat religiosa i la preocupació pel benestar animal segons la legislació vigent de la UE. L’acceptació de l’atordiment previ a la matança per part de les comunitats religioses està augmentant tant als països de la UE com als països no comunitaris. Ara és hora que la UE faci obligatòria l'atordiment previ al sacrifici en la propera revisió del Reglament sobre la matança ", va dir Reineke Hameleers, directora general de l'Eurogroup for Animals.

Al llarg dels anys, els experts han expressat preocupacions sobre les greus implicacions del benestar animal de matar sense atordiment previ (FVE, 2002; EFSA, 2004; BVA, 2020), segons ha reconegut el mateix Tribunal, en un altre cas (C-497 / 17).

El cas es remetrà ara al tribunal constitucional de Flandes, que haurà de confirmar i aplicar la resolució del TJUE. A més, la revisió imminent del Reglament de Slaughter, tal com va anunciar la Comissió Europea en el marc de l’estratègia de la UE Farm to Fork, dóna l’oportunitat d’aclarir més la qüestió fent que l’atordiment previ al sacrifici sigui sempre obligatori i avanci cap a una Europa que es preocupi per a animals.

Després del Decisió d'aquest matí del Tribunal Europeu de Justícia de confirmar la prohibició de la matança sense atordiment a les regions belgues de Flandes i ValòniaEl rabí cap Pinchas Goldschmidt, president de la Conferència de rabins europeus (CER), ha emès la següent declaració:

"Aquesta decisió va més enllà del que s'esperava i vola davant les recents declaracions de les institucions europees segons les quals la vida jueva s'ha de valorar i respectar. El Tribunal té dret a dictaminar que els estats membres poden acceptar o no derogacions a la llei, que sempre ha estat a la normativa, però és absurd intentar definir la shechita, la nostra pràctica religiosa.

"La decisió del Tribunal de Justícia Europeu d'aplicar la prohibició de la matança sense atordiment a les regions de Flandes i Valònia a Bèlgica serà sentida per les comunitats jueves de tot el continent. Les prohibicions ja han tingut un impacte devastador sobre la comunitat jueva belga, causant escassetat de subministrament durant la pandèmia, i tots som molt conscients del precedent que això posa en qüestió que posa en dubte els nostres drets a practicar la nostra religió.

“Històricament, les prohibicions de la matança religiosa sempre s’han associat amb l’extrema dreta i el control de la població, una tendència clarament documentada que es pot remuntar a les prohibicions a Suïssa del 1800 per evitar la immigració jueva des de Rússia i els pogroms, fins al prohibicions a l’Alemanya nazi i, fins al 2012, es van promoure públicament els intents de prohibir la matança religiosa als Països Baixos com a mètode per evitar que l’islam s’estengués al país. Ara ens enfrontem a una situació en què, sense la consulta de la comunitat jueva local, s’ha implementat una prohibició i les implicacions sobre la comunitat jueva seran duradores.

“Els líders europeus ens diuen que volen que les comunitats jueves visquin i tinguin èxit a Europa, però no ofereixen cap salvaguarda per al nostre estil de vida. Europa ha de reflexionar sobre el tipus de continent que vol ser. Si valors com la llibertat de religió i l’autèntica diversitat són integrals, el sistema jurídic actual no ho reflecteix i s’ha de revisar amb urgència. 

"Seguirem treballant amb representants de la comunitat jueva belga per oferir el nostre suport de la manera que puguem".

Enquesta d'opinió sobre la matança 
Resum del cas C-336/19 del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE)
Amicus Curiae sobre el cas del TJUE
Opinió de l’advocat general

Seguir llegint

Benestar dels animals

És hora d’escoltar els ciutadans i confiar en la tecnologia a l’hora de matar

publicat

on

La conversa sobre la matança sense atordiment rebota a Europa per diferents motius: benestar animal, religió, economia. La pràctica significa matar animals mentre encara és plenament conscient i s’utilitza en algunes tradicions religioses, com ara les jueves i les musulmanes, per produir carn kosher i halal, respectivament. escriu Reineke Hameleers.

El parlament i el senat polonesos voten sobre el Cinc per factura d’animals, que, entre altres mesures, inclou una restricció a la possibilitat de sacrifici ritual. Les comunitats i els polítics jueus de tota Europa ho són trucant a les autoritats poloneses per anul·lar la prohibició de les exportacions de carn kosher (Polònia és un dels majors exportadors europeus de carn kosher).

Tanmateix, la sol·licitud no té en compte el que acaba d’expressar els ciutadans de la UE, inclosos els polonesos, al enquesta d'opinió Eurogroup for Animals llançat recentment. La majoria recolza clarament estàndards més alts de benestar animal i declara que: hauria de ser obligatori deixar inconscients els animals abans de ser sacrificats (89%); els països haurien de poder adoptar mesures addicionals que garanteixin uns estàndards més alts de benestar animal (92%); la UE hauria d’exigir que tots els animals quedin atordits abans de ser sacrificats, fins i tot per motius religiosos (87%); la UE hauria de prioritzar el finançament de pràctiques alternatives per sacrificar animals de manera humana que també siguin acceptats pels grups religiosos (80%).

Tot i que els resultats mostren inequívocament la posició de la societat civil contra la matança sense atordiment, això no s’ha d’interpretar com una amenaça per a la llibertat religiosa, ja que alguns intenten imaginar-la. Representa el nivell d 'atenció i cura que els europeus tenen cap als animals, que també està consagrat a la ETractat U definint els animals com a éssers sensibles.

La legislació de la UE diu que cal deixar inconscients tots els animals abans de ser assassinats, amb excepcions en el context d'algunes pràctiques religioses. Diversos països com Eslovènia, Finlàndia, Dinamarca, Suècia i dues regions de Bèlgica (Flandes i Valònia) van adoptar normes més estrictes sense excepcions a l’atordiment obligatori d’animals abans del sacrifici.

A Flandes, així com a Valònia, el parlament va adoptar la llei gairebé per unanimitat (0 vots en contra, només algunes abstencions). La llei va ser el resultat d'un llarg procés de presa de decisions democràtiques que va incloure audiències amb les comunitats religioses i va rebre el suport de diversos partits. És clau entendre que la prohibició fa referència a la matança sense atordiment i no és una prohibició de la matança religiosa.

Aquestes normes tenen com a objectiu garantir un major benestar per als animals sacrificats en el context dels ritus religiosos. De fet, el Autoritat Europea de Seguretat Alimentària va concloure això és probable que es produeixin greus problemes de benestar després del tall de la gola, ja que l'animal, encara conscient, pot sentir ansietat, dolor i angoixa. També, el Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) va reconèixer que "els mètodes particulars de sacrifici prescrits pels ritus religiosos que es duen a terme sense pre-atordiment no són equivalents, en termes de servir un alt nivell de benestar animal en el moment de matar".

Avui dia, l’atordiment reversible permet la protecció dels animals sacrificats en el context dels ritus religiosos sense interferir en els ritus. de per si. Provoca inconsciència a través de l’electronarcosi, de manera que els animals continuen vius quan se’ls talla la gola.

L’acceptació de mètodes impressionants augmenta entre les comunitats religioses a Malàisia, Índia, Orient Mitjà, Turquia, Germany, Nova Zelanda i el Regne Unit.

Tenint en compte el que van expressar els ciutadans a l'enquesta d'opinió i les possibilitats que ofereix la tecnologia, els estats membres europeus haurien de poder adoptar mesures addicionals que garanteixin uns estàndards més alts de benestar animal, com la regió belga de Flandes, que va introduir aquesta mesura el 2017 i que ara està amenaçada. per fer-lo invertir pel TJUE.

És hora que els nostres líders basin les seves decisions en una ciència sòlida, una jurisprudència inequívoca, alternatives acceptades a la matança sense impressionants valors democràtics i forts. És hora d’aprendre el camí cap a un progrés real a la UE en lloc de girar el rellotge cap enrere.

Les opinions expressades a l'article anterior són de l'autor només i no reflecteixen cap opinió per part de Reporter de la UE.

Seguir llegint

Benestar dels animals

Segons el nou informe del think tank, passar a l’agricultura lliure de gàbies com a part de la transició a la sostenibilitat pot ser beneficiós per al medi ambient i els animals

publicat

on

Acabar amb la engabiatge d’animals, com a part d’un canvi transformador en l’agricultura animal, podria fer que l’agricultura sigui més sostenible i podria proporcionar millors llocs de treball rurals, troba un nou informe d’un grup de reflexió sobre sostenibilitat que treballa en la política de la UE.

Al nou informe llançat avui (13 d’octubre), l’Institut de Política Ambiental Europea (IEEP) va explorar els beneficis i les compensacions ambientals i socials de posar fi a l’ús de gàbies en la producció de gallines ponedores d’ous, porcs i conills a la UE.

Si es combina amb accions ambicioses per abordar el consum excessiu, la reducció de les importacions de proteïnes i la implementació de conversions orgàniques a gran escala de ramaderia, una transició agrícola lliure de gàbies podria desencadenar la tan necessària transformació ambiental i socioeconòmica.

Compassion in World Farming va encarregar l’estudi per proporcionar una avaluació basada en l’evidència i informar els responsables polítics de la UE abans d’una decisió clau sobre si es posaria fi a l’ús de gàbies en la ramaderia. A principis d’aquest mes, la Comissió Europea va rebre una Iniciativa Ciutadana Europea signada per 1.4 milions de persones a tot Europa que demanava una eliminació progressiva de l’ús de gàbies a l’agricultura de la UE. La Comissió té sis mesos per respondre al "Acabar amb l'edat de la gàbia" iniciativa

Olga Kikou, cap de compassió de World Farming EU i una de les organitzadores de la Iniciativa, va dir: “L’agricultura en fàbrica és un dels pitjors delinqüents de la ruptura sistèmica del nostre únic planeta. La gàbia no és només un símbol del nostre sistema de menjar i agricultura trencat, sinó que és un dels pilars clau que mantenen viu aquest model obsolet. Necessitem una revolució agroalimentària. Comencem per acabar amb l’era de la gàbia! ”

Elisa Kollenda, analista de polítiques de l’Institut de Política Ambiental Europea, va dir: “La nostra investigació troba que avançar en una transició cap a una agricultura lliure de gàbies com a part d’una transició de sostenibilitat més àmplia pot ser un avantatge tant per a la sostenibilitat ambiental com per al benestar dels animals. La recent estratègia Farm to Fork assenyala la necessitat de revisar i millorar la legislació sobre el benestar dels animals de granja, juntament amb molts altres passos per millorar la sostenibilitat de la producció i el consum. Els vincles entre els dos han de ser més clars en el debat ".

  1. Des de fa més d'any 50, Compassion in World Farming ha fet campanya pel benestar dels animals de granja i l'alimentació i l'agricultura sostenibles. Tenim més d’un milió de simpatitzants i representacions a 11 països europeus, els Estats Units, la Xina i Sud-àfrica.
  1. El Institut de Política Ambiental Europea (IEEP) és un grup de reflexió sobre sostenibilitat amb més de 40 anys d’experiència, compromès a avançar en la política de sostenibilitat basada en l’evidència i basada en l’impacte a la UE i al món. IEEP col·labora amb una sèrie de responsables polítics, des de l’àmbit local fins a l’àmbit europeu, les ONG i el sector privat, per proporcionar investigacions, anàlisis i assessorament de polítiques basades en l’evidència. El treball de l'IEEP és independent i està informat amb un conjunt divers de punts de vista, amb l'objectiu d'avançar en el coneixement i sensibilitzar; i promoure l'elaboració de polítiques basades en l'evidència per a una major sostenibilitat a Europa.
  1. Avui, el 13 d'octubre de 2020, IEEP ha presentat el 'Transició cap a una agricultura lliure de gàbies a la UE' informar als representants del Parlament Europeu i la Comissió Europea en un seminari web organitzat per Compassion in World Farming.

IEEP va dur a terme un estudi independent, encarregat per Compassion in World Farming, sobre com una transició cap a una agricultura lliure de gàbies podria donar suport a una transició de sostenibilitat en el sector de la cria d’animals tot proporcionant beneficis positius més amplis a la societat. L’informe presenta una selecció d’eines polítiques i accions dels grups d’interès que donarien suport a una transició cap a una UE lliure de gàbies, recopilada mitjançant consultes amb els grups d'interès i una revisió de la literatura. Descriu tres escenaris de com es pot abordar simultàniament el benestar dels animals de granja i la sostenibilitat de la producció i el consum. Es poden esperar implicacions majors per a gairebé tots els aspectes de la sostenibilitat si la transició lliure de gàbies s’acompanya de canvis en l’escala de consum i producció de productes animals i si hi ha una desviació substancial de l’ús a gran escala actual de pinsos concentrats, inclosos proteïnes importades.

  1. El 2 d’octubre de 2020, la Comissió Europea rebut una Iniciativa Ciutadana Europea signada per 1.4 milions de persones en 28 països europeus que demana a la UE que elimini gradualment l’ús de gàbies per a animals de granja. 'Acaba l'edat de les gàbies'és només la sisena iniciativa ciutadana europea que assoleix el llindar requerit d'1 milió de signatures des que es va llançar la primera iniciativa fa més de vuit anys. És la primera iniciativa amb èxit per als animals de granja.

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències