Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

És hora d’escoltar els ciutadans i confiar en la tecnologia a l’hora de matar

publicat

on

La conversa sobre la matança sense atordiment rebota a Europa per diferents motius: benestar animal, religió, economia. La pràctica significa matar animals mentre encara és plenament conscient i s’utilitza en algunes tradicions religioses, com ara les jueves i les musulmanes, per produir carn kosher i halal, respectivament. escriu Reineke Hameleers.

El parlament i el senat polonesos voten sobre el Cinc per factura d’animals, que, entre altres mesures, inclou una restricció a la possibilitat de sacrifici ritual. Les comunitats i els polítics jueus de tota Europa ho són trucant a les autoritats poloneses per anul·lar la prohibició de les exportacions de carn kosher (Polònia és un dels majors exportadors europeus de carn kosher).

Tanmateix, la sol·licitud no té en compte el que acaba d’expressar els ciutadans de la UE, inclosos els polonesos, al enquesta d'opinió Eurogroup for Animals llançat recentment. La majoria recolza clarament estàndards més alts de benestar animal i declara que: hauria de ser obligatori deixar inconscients els animals abans de ser sacrificats (89%); els països haurien de poder adoptar mesures addicionals que garanteixin uns estàndards més alts de benestar animal (92%); la UE hauria d’exigir que tots els animals quedin atordits abans de ser sacrificats, fins i tot per motius religiosos (87%); la UE hauria de prioritzar el finançament de pràctiques alternatives per sacrificar animals de manera humana que també siguin acceptats pels grups religiosos (80%).

Tot i que els resultats mostren inequívocament la posició de la societat civil contra la matança sense atordiment, això no s’ha d’interpretar com una amenaça per a la llibertat religiosa, ja que alguns intenten imaginar-la. Representa el nivell d 'atenció i cura que els europeus tenen cap als animals, que també està consagrat a la ETractat U definint els animals com a éssers sensibles.

La legislació de la UE diu que cal deixar inconscients tots els animals abans de ser assassinats, amb excepcions en el context d'algunes pràctiques religioses. Diversos països com Eslovènia, Finlàndia, Dinamarca, Suècia i dues regions de Bèlgica (Flandes i Valònia) van adoptar normes més estrictes sense excepcions a l’atordiment obligatori d’animals abans del sacrifici.

A Flandes, així com a Valònia, el parlament va adoptar la llei gairebé per unanimitat (0 vots en contra, només algunes abstencions). La llei va ser el resultat d'un llarg procés de presa de decisions democràtiques que va incloure audiències amb les comunitats religioses i va rebre el suport de diversos partits. És clau entendre que la prohibició fa referència a la matança sense atordiment i no és una prohibició de la matança religiosa.

Aquestes normes tenen com a objectiu garantir un major benestar per als animals sacrificats en el context dels ritus religiosos. De fet, el Autoritat Europea de Seguretat Alimentària va concloure això és probable que es produeixin greus problemes de benestar després del tall de la gola, ja que l'animal, encara conscient, pot sentir ansietat, dolor i angoixa. També, el Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) va reconèixer que "els mètodes particulars de sacrifici prescrits pels ritus religiosos que es duen a terme sense pre-atordiment no són equivalents, en termes de servir un alt nivell de benestar animal en el moment de matar".

Avui dia, l’atordiment reversible permet la protecció dels animals sacrificats en el context dels ritus religiosos sense interferir en els ritus. de per si. Provoca inconsciència a través de l’electronarcosi, de manera que els animals continuen vius quan se’ls talla la gola.

L’acceptació de mètodes impressionants augmenta entre les comunitats religioses a Malàisia, Índia, Orient Mitjà, Turquia, Germany, Nova Zelanda i el Regne Unit.

Tenint en compte el que van expressar els ciutadans a l'enquesta d'opinió i les possibilitats que ofereix la tecnologia, els estats membres europeus haurien de poder adoptar mesures addicionals que garanteixin uns estàndards més alts de benestar animal, com la regió belga de Flandes, que va introduir aquesta mesura el 2017 i que ara està amenaçada. per fer-lo invertir pel TJUE.

És hora que els nostres líders basin les seves decisions en una ciència sòlida, una jurisprudència inequívoca, alternatives acceptades a la matança sense impressionants valors democràtics i forts. És hora d’aprendre el camí cap a un progrés real a la UE en lloc de girar el rellotge cap enrere.

Les opinions expressades a l'article anterior són de l'autor només i no reflecteixen cap opinió per part de Reporter de la UE.

Benestar dels animals

L’ús d’antibiòtics en animals està disminuint

publicat

on

L'ús d'antibiòtics ha disminuït i ara és més baix en animals productors d'aliments que en humans, diu el icona PDF últim informe publicat per la European Food Safety Authority (EFSA), l 'Agència Europea de Medicaments (EMA) i l' Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC).

Amb un enfocament d’una sola salut, l’informe de les tres agències de la UE presenta dades sobre el consum d’antibiòtics i el seu desenvolupament resistència als antimicrobians (AMR) a Europa per al 2016-2018.

La caiguda significativa de l’ús d’antibiòtics en animals productors d’aliments suggereix que les mesures adoptades a nivell de país per reduir l’ús estan demostrant ser efectives. L’ús d’una classe d’antibiòtics anomenats polimixines, que inclou la colistina, gairebé a la meitat entre 2016 i 2018 en animals productors d’aliments. Es tracta d’un desenvolupament positiu, ja que les polimixines també s’utilitzen als hospitals per tractar pacients infectats amb bacteris multirresistents.

La situació a la UE és diversa: la situació varia significativament per país i per classe d’antibiòtics. Per exemple, les aminopenicil·lines, les cefalosporines de tercera i quarta generació i les quinolones (fluoroquinolones i altres quinolones) s’utilitzen més en humans que en animals productors d’aliments, mentre que les polimixines (colistina) i les tetraciclines s’utilitzen més en animals productors d’aliments que en humans .

La relació entre l’ús d’antibiòtics i la resistència bacteriana

L’informe mostra que l’ús de carbapenemes, cefalosporines de tercera i quarta generació i quinolones en humans s’associa amb la resistència a aquests antibiòtics a Escherichia coli infeccions en humans. Es van trobar associacions similars per als animals productors d'aliments.

L’informe també identifica els vincles entre el consum d’antimicrobians en animals i la RAM en bacteris d’animals productors d’aliments, que al seu torn s’associa amb la RAM en bacteris d’humans. Un exemple d'això és Campylobacter spp. bacteris, que es troben en animals productors d’aliments i causen infeccions transmeses pels aliments en humans. Els experts van trobar una associació entre la resistència d’aquests bacteris en animals i la resistència en els mateixos bacteris en humans.

Lluitar contra la RAM contra la cooperació

La RAM és un important problema de salut pública mundial que representa una greu càrrega econòmica. L’enfocament de One Health implementat mitjançant la cooperació d’EFSA, EMA i ECDC i els resultats presentats en aquest informe demanen esforços continuats per fer front a la RAM contra l’àmbit nacional, comunitari i mundial en tots els sectors sanitaris.

Més informació

Seguir llegint

Benestar dels animals

"Acabar amb l'edat de la gàbia": un dia històric per al benestar dels animals

publicat

on

Věra Jourová, vicepresidenta de Valors i Transparència

Avui (30 de juny), la Comissió Europea ha proposat una resposta legislativa a la Iniciativa Ciutadana Europea (ECI) 'End the Cage Age' (Iniciat l'era de la gàbia) amb el suport de més d'un milió d'europeus de 18 estats diferents.

La Comissió adoptarà una proposta legislativa el 2023 per prohibir les gàbies a diversos animals de granja. La proposta eliminarà gradualment i, finalment, prohibirà l’ús de sistemes de gàbies per a tots els animals esmentats a la iniciativa. Inclourà animals ja contemplats en la legislació: gallines ponedores, truges i vedells; i, altres animals esmentats, inclosos: conills, polletes, criadors de capes, criadors de pollastres, guatlla, ànecs i oques. Per a aquests animals, la Comissió ja ha demanat a l’EFSA (Autoritat Europea de Seguretat Alimentària) que complementi l’evidència científica existent per determinar les condicions necessàries per a la prohibició de les gàbies.

Com a part de la seva estratègia Farm to Fork, la Comissió ja s’ha compromès a proposar una revisió de la legislació sobre benestar animal, inclosa la del transport i la cria, que actualment està sotmesa a un control de condició física, que finalitzarà l’estiu del 2022.

Stella Kyriakides, comissària de Salut i Seguretat Alimentària, va dir: “Avui és un dia històric per al benestar dels animals. Els animals són éssers sensibles i tenim la responsabilitat moral i social de garantir que les condicions a la granja dels animals ho reflecteixin. Estic decidit a garantir que la UE segueixi a l'avantguarda del benestar animal a l'escena mundial i que complim les expectatives de la societat ".

Paral·lelament a la legislació, la Comissió buscarà mesures de suport específiques en àrees clau relacionades amb la política. En particular, la nova política agrícola comuna proporcionarà suport i incentius financers, com ara el nou instrument d’ecosistemes, per ajudar els agricultors a millorar les instal·lacions més adequades per als animals, d’acord amb els nous estàndards. També es podrà utilitzar el Fons de Transició Justa i el Fons de Recuperació i Resiliència per donar suport als agricultors en l’adaptació a sistemes sense gàbies.

Seguir llegint

el transport d'animals

Ajudeu els agricultors a acabar amb l’agricultura en gàbies

publicat

on

"Donem suport ferm a la Iniciativa ciutadana" Acabar amb l'edat de la gàbia "per als animals de granja. Juntament amb 1.4 milions d’europeus, demanem a la Comissió que proposi les mesures adequades per acabar amb l’agricultura en gàbies ”, va dir l’eurodiputada Michaela Šojdrová, membre del grup del PPE de la Comissió d’Agricultura del Parlament.

“El benestar animal es pot garantir millor quan els agricultors reben els incentius adequats per a això. Donem suport a una transició fluida de gàbies a sistemes alternatius en un període de transició suficient que es considera específicament per a cada espècie ", va afegir Šojdrová.

Com que la Comissió Europea s’ha compromès a proposar una nova legislació sobre el benestar dels animals el 2023, Šojdrová subratlla que s’ha de fer una avaluació d’impacte abans del 2022, que inclogui els costos de la transformació necessària tant a curt com a llarg termini. "Com que diferents espècies, gallines ponedores o conills, requereixen condicions diferents, la proposta ha de cobrir aquestes diferències amb un enfocament d'espècie per espècie, per al 2027. Els agricultors necessiten períodes de transició i una compensació dels costos de producció més alts", va dir Šojdrová.

"Per garantir el benestar dels animals i no desavantatjar els nostres agricultors europeus, necessitem un control efectiu si els productes importats respecten les normes de benestar animal de la UE. Els productes importats han de complir les normes europees de benestar animal perquè la nostra producció d’alta qualitat no se substitueixi per importacions de baixa qualitat ”, va emfatitzar Šojdrová.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències