Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

És hora d’escoltar els ciutadans i confiar en la tecnologia a l’hora de matar

publicat

on

La conversa sobre la matança sense atordiment rebota a Europa per diferents motius: benestar animal, religió, economia. La pràctica significa matar animals mentre encara és plenament conscient i s’utilitza en algunes tradicions religioses, com ara les jueves i les musulmanes, per produir carn kosher i halal, respectivament. escriu Reineke Hameleers.

El parlament i el senat polonesos voten sobre el Cinc per factura d’animals, que, entre altres mesures, inclou una restricció a la possibilitat de sacrifici ritual. Les comunitats i els polítics jueus de tota Europa ho són trucant a les autoritats poloneses per anul·lar la prohibició de les exportacions de carn kosher (Polònia és un dels majors exportadors europeus de carn kosher).

Tanmateix, la sol·licitud no té en compte el que acaba d’expressar els ciutadans de la UE, inclosos els polonesos, al enquesta d'opinió Eurogroup for Animals llançat recentment. La majoria recolza clarament estàndards més alts de benestar animal i declara que: hauria de ser obligatori deixar inconscients els animals abans de ser sacrificats (89%); els països haurien de poder adoptar mesures addicionals que garanteixin uns estàndards més alts de benestar animal (92%); la UE hauria d’exigir que tots els animals quedin atordits abans de ser sacrificats, fins i tot per motius religiosos (87%); la UE hauria de prioritzar el finançament de pràctiques alternatives per sacrificar animals de manera humana que també siguin acceptats pels grups religiosos (80%).

Tot i que els resultats mostren inequívocament la posició de la societat civil contra la matança sense atordiment, això no s’ha d’interpretar com una amenaça per a la llibertat religiosa, ja que alguns intenten imaginar-la. Representa el nivell d 'atenció i cura que els europeus tenen cap als animals, que també està consagrat a la ETractat U definint els animals com a éssers sensibles.

La legislació de la UE diu que cal deixar inconscients tots els animals abans de ser assassinats, amb excepcions en el context d'algunes pràctiques religioses. Diversos països com Eslovènia, Finlàndia, Dinamarca, Suècia i dues regions de Bèlgica (Flandes i Valònia) van adoptar normes més estrictes sense excepcions a l’atordiment obligatori d’animals abans del sacrifici.

A Flandes, així com a Valònia, el parlament va adoptar la llei gairebé per unanimitat (0 vots en contra, només algunes abstencions). La llei va ser el resultat d'un llarg procés de presa de decisions democràtiques que va incloure audiències amb les comunitats religioses i va rebre el suport de diversos partits. És clau entendre que la prohibició fa referència a la matança sense atordiment i no és una prohibició de la matança religiosa.

Aquestes normes tenen com a objectiu garantir un major benestar per als animals sacrificats en el context dels ritus religiosos. De fet, el Autoritat Europea de Seguretat Alimentària va concloure això és probable que es produeixin greus problemes de benestar després del tall de la gola, ja que l'animal, encara conscient, pot sentir ansietat, dolor i angoixa. També, el Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) va reconèixer que "els mètodes particulars de sacrifici prescrits pels ritus religiosos que es duen a terme sense pre-atordiment no són equivalents, en termes de servir un alt nivell de benestar animal en el moment de matar".

Avui dia, l’atordiment reversible permet la protecció dels animals sacrificats en el context dels ritus religiosos sense interferir en els ritus. de per si. Provoca inconsciència a través de l’electronarcosi, de manera que els animals continuen vius quan se’ls talla la gola.

L’acceptació de mètodes impressionants augmenta entre les comunitats religioses a Malàisia, Índia, Orient Mitjà, Turquia, Germany, Nova Zelanda i el Regne Unit.

Tenint en compte el que van expressar els ciutadans a l'enquesta d'opinió i les possibilitats que ofereix la tecnologia, els estats membres europeus haurien de poder adoptar mesures addicionals que garanteixin uns estàndards més alts de benestar animal, com la regió belga de Flandes, que va introduir aquesta mesura el 2017 i que ara està amenaçada. per fer-lo invertir pel TJUE.

És hora que els nostres líders basin les seves decisions en una ciència sòlida, una jurisprudència inequívoca, alternatives acceptades a la matança sense impressionants valors democràtics i forts. És hora d’aprendre el camí cap a un progrés real a la UE en lloc de girar el rellotge cap enrere.

Les opinions expressades a l'article anterior són de l'autor només i no reflecteixen cap opinió per part de Reporter de la UE.

Benestar dels animals

Segons el nou informe del think tank, passar a l’agricultura lliure de gàbies com a part de la transició a la sostenibilitat pot ser beneficiós per al medi ambient i els animals

publicat

on

Acabar amb la engabiatge d’animals, com a part d’un canvi transformador en l’agricultura animal, podria fer que l’agricultura sigui més sostenible i podria proporcionar millors llocs de treball rurals, troba un nou informe d’un grup de reflexió sobre sostenibilitat que treballa en la política de la UE.

Al nou informe llançat avui (13 d’octubre), l’Institut de Política Ambiental Europea (IEEP) va explorar els beneficis i les compensacions ambientals i socials de posar fi a l’ús de gàbies en la producció de gallines ponedores d’ous, porcs i conills a la UE.

Si es combina amb accions ambicioses per abordar el consum excessiu, la reducció de les importacions de proteïnes i la implementació de conversions orgàniques a gran escala de ramaderia, una transició agrícola lliure de gàbies podria desencadenar la tan necessària transformació ambiental i socioeconòmica.

Compassion in World Farming va encarregar l’estudi per proporcionar una avaluació basada en l’evidència i informar els responsables polítics de la UE abans d’una decisió clau sobre si es posaria fi a l’ús de gàbies en la ramaderia. A principis d’aquest mes, la Comissió Europea va rebre una Iniciativa Ciutadana Europea signada per 1.4 milions de persones a tot Europa que demanava una eliminació progressiva de l’ús de gàbies a l’agricultura de la UE. La Comissió té sis mesos per respondre al "Acabar amb l'edat de la gàbia" iniciativa

Olga Kikou, cap de compassió de World Farming EU i una de les organitzadores de la Iniciativa, va dir: “L’agricultura en fàbrica és un dels pitjors delinqüents de la ruptura sistèmica del nostre únic planeta. La gàbia no és només un símbol del nostre sistema de menjar i agricultura trencat, sinó que és un dels pilars clau que mantenen viu aquest model obsolet. Necessitem una revolució agroalimentària. Comencem per acabar amb l’era de la gàbia! ”

Elisa Kollenda, analista de polítiques de l’Institut de Política Ambiental Europea, va dir: “La nostra investigació troba que avançar en una transició cap a una agricultura lliure de gàbies com a part d’una transició de sostenibilitat més àmplia pot ser un avantatge tant per a la sostenibilitat ambiental com per al benestar dels animals. La recent estratègia Farm to Fork assenyala la necessitat de revisar i millorar la legislació sobre el benestar dels animals de granja, juntament amb molts altres passos per millorar la sostenibilitat de la producció i el consum. Els vincles entre els dos han de ser més clars en el debat ".

  1. Des de fa més d'any 50, Compassion in World Farming ha fet campanya pel benestar dels animals de granja i l'alimentació i l'agricultura sostenibles. Tenim més d’un milió de simpatitzants i representacions a 11 països europeus, els Estats Units, la Xina i Sud-àfrica.
  1. El Institut de Política Ambiental Europea (IEEP) és un grup de reflexió sobre sostenibilitat amb més de 40 anys d’experiència, compromès a avançar en la política de sostenibilitat basada en l’evidència i basada en l’impacte a la UE i al món. IEEP col·labora amb una sèrie de responsables polítics, des de l’àmbit local fins a l’àmbit europeu, les ONG i el sector privat, per proporcionar investigacions, anàlisis i assessorament de polítiques basades en l’evidència. El treball de l'IEEP és independent i està informat amb un conjunt divers de punts de vista, amb l'objectiu d'avançar en el coneixement i sensibilitzar; i promoure l'elaboració de polítiques basades en l'evidència per a una major sostenibilitat a Europa.
  1. Avui, el 13 d'octubre de 2020, IEEP ha presentat el 'Transició cap a una agricultura lliure de gàbies a la UE' informar als representants del Parlament Europeu i la Comissió Europea en un seminari web organitzat per Compassion in World Farming.

IEEP va dur a terme un estudi independent, encarregat per Compassion in World Farming, sobre com una transició cap a una agricultura lliure de gàbies podria donar suport a una transició de sostenibilitat en el sector de la cria d’animals tot proporcionant beneficis positius més amplis a la societat. L’informe presenta una selecció d’eines polítiques i accions dels grups d’interès que donarien suport a una transició cap a una UE lliure de gàbies, recopilada mitjançant consultes amb els grups d'interès i una revisió de la literatura. Descriu tres escenaris de com es pot abordar simultàniament el benestar dels animals de granja i la sostenibilitat de la producció i el consum. Es poden esperar implicacions majors per a gairebé tots els aspectes de la sostenibilitat si la transició lliure de gàbies s’acompanya de canvis en l’escala de consum i producció de productes animals i si hi ha una desviació substancial de l’ús a gran escala actual de pinsos concentrats, inclosos proteïnes importades.

  1. El 2 d’octubre de 2020, la Comissió Europea rebut una Iniciativa Ciutadana Europea signada per 1.4 milions de persones en 28 països europeus que demana a la UE que elimini gradualment l’ús de gàbies per a animals de granja. 'Acaba l'edat de les gàbies'és només la sisena iniciativa ciutadana europea que assoleix el llindar requerit d'1 milió de signatures des que es va llançar la primera iniciativa fa més de vuit anys. És la primera iniciativa amb èxit per als animals de granja.

Seguir llegint

Benestar dels animals

Parlamentaris i líders de les comunitats jueves de tota Europa s’uneixen per demanar a Polònia que rebutgi el projecte de llei de benestar animal per prohibir l’exportació de carn kosher

publicat

on

Demà (13 d'octubre) s'espera una votació sobre el projecte de llei de benestar animal al Senat polonès.

Desenes de parlamentaris de tota Europa, inclosos senadors, diputats, eurodiputats i la Cambra dels Lords del Regne Unit, i líders de la comunitat jueva de diversos països europeus s’han unit en una carta en què demanaven a les autoritats poloneses que desfeien part d’un projecte de llei de benestar animal que busca prohibició de l'exportació de carn kosher de Polònia, escriu .

S'espera una votació sobre aquest projecte de llei al Senat polonès demà (13 d'octubre).

Una mesura per prohibir l'exportació de carn kosher de Polònia impactaria greument les comunitats jueves de tot el continent que, ja sigui per la mida o pels recursos limitats, depenen en gran mesura de Polònia com a proveïdor de carn kosher. Aquest país és un dels majors exportadors europeus de carn kosher.

Els parlamentaris i els líders jueus signants també van subratllar que el projecte de llei constitueix un precedent perillós, ja que posa els drets del benestar animal clarament per davant del dret europeu fonamental de llibertat de religió.

Al seu article 10, la carta de drets fonamentals de la UE estableix: "Tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió. Aquest dret inclou la llibertat de canviar religió, creença i llibertat, tant sols com en comunitat amb altres persones, i en públic o privat, per manifestar religió o creença, en el culte, l’ensenyament, la pràctica i l’observança ”.

Els signants també van plantejar el fet que no hi ha proves científiques concloents que recolzin les afirmacions que el shechita, el mètode kosher de matança, és més cruel que la majoria de les matances que tenen lloc dia a dia a Europa.

A la seva carta, els signants van escriure al govern polonès: "En prohibir l'exportació de productes que representa un principi central de fe i pràctica jueva per a molts, envieu un missatge contundent que les lleis que dificulten efectivament la vida jueva a Europa són acceptables. "

"És per aquestes raons - i en nom dels molts milers de jueus que representem com a líders comunitaris i parlamentaris - que instem el govern polonès, el seu parlament i els seus senadors a aturar aquest aspecte del projecte de llei".

El rabí Menachem Margolin, president de l'Associació Europea de Jueus que va iniciar la carta, va dir en un comunicat: "El que sembla ser una qüestió política nacional polonesa no és res del tipus. Les ramificacions d’aquest projecte de llei són potencialment devastadores i profundes per als jueus de tot Europa, i també per a molts que valoren la llibertat de practicar la llibertat de religió ".

"El projecte de llei, si s'aprova, es veurà com una declaració que és temporada oberta a qualsevol que s'oposi a aspectes de la llei, la fe i la pràctica jueves. S'ha d'aturar ", va dir.

Seguir llegint

Benestar dels animals

La proposta de llei de benestar animal a Polònia "preocupa profundament els jueus europeus"

publicat

on

Rabí Menachem Margolin: "Aquest projecte de llei posa per sobre de la llibertat de religió afirmacions no demostrades i poc científiques sobre el benestar dels animals, que infringeixen un pilar central de la carta de drets fonamentals de la UE".

Una proposta legislativa a Polònia per prohibir la matança religiosa d'animals per a l'exportació "preocupa profundament els jueus europeus", va dir el rabí Menachem Margolin, president de l'Associació Jueva Europea (EJA) dijous (1 d'octubre), escriu

L'anomenat projecte de llei sobre benestar animal, proposat pel partit de la Llei i la Justícia (PiS), ha aprovat la Cambra de diputats o Sjem i ara busca l'aprovació al Senat.

Podria tenir ramificacions massives per a les comunitats jueves europees, ja que veuria una part central i vital d’una pràctica jueva, la shechita, que ha tingut lloc des de fa mil·lennis trepitjada i eficaçment eliminada: l’accés i el subministrament de carn kosher.

Per als jueus europeus, la legislació també comporta múltiples alarmes vermelles i intermitents. La història ha demostrat repetidament que la salvació inicial en els intents de castigar, ostracitzar, marginar i, finalment, destruir les comunitats jueves sempre comença amb les prohibicions dels principis centrals de la fe jueva, com ara les lleis kosher i la circumcisió, abans de passar a un territori molt més fosc.

Els activistes del benestar animal s’oposen a la matança d’animals per a carn kosher perquè impedeix atordir abans de tallar-los la gola. Els defensors de la pràctica rebutgen les afirmacions que és cruel i diuen que indueix una mort ràpida i humana per a l'animal.

"Aquest projecte de llei posa les afirmacions no científiques i no científiques sobre el benestar dels animals per sobre de la llibertat de religió, incomplint un pilar central de la carta de drets fonamentals de la UE", va dir el rabí Margolin en la seva declaració.

Al seu article 10, la carta estableix: "Tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió. Aquest dret inclou la llibertat de canviar de religió, creences i llibertat, tant sols com en comunitat amb els altres, i en públic o privat, a manifestar religió o creença en l'adoració, l'ensenyament, la pràctica i l'observança ".

 El projecte de llei, va assenyalar Margolin, "tan alarmantment busca controlar i posar en pràctica els jueus donant al ministre d'Agricultura el poder de determinar les qualificacions de les persones que realitzen sacrifici religiós".

El "schochet", la persona a qui s’encarrega la realització de la matança, fa anys d’entrenament continuat i es compromet, segons la legislació jueva estricta, a garantir que l’animal sofreixi el menor sofriment i estrès possible que condueixin fins i durant la mateixa matança, va explicar el rabí.

Va continuar: "El projecte de llei també requerirà una determinació de la quantitat de carn kosher necessària per a la comunitat jueva local. Com es pot fer això? Creant i supervisant una llista de jueus a Polònia"? Aquesta llei, si s'aprova, porta amb si una foscor i sinistra resaca per als jueus, que remet a l'ocupació, on la pràctica i les creences van ser inicialment dirigides com a primers passos en el camí cap a la nostra eventual destrucció ".

Polònia és un dels majors exportadors europeus de carn kosher.

"Els jueus europeus han tingut una fructífera i cooperativa relació amb Polònia com a principal proveïdor de carn kosher per a les nostres comunitats. De fet, Polònia és un proveïdor central de les nostres necessitats. S'ha de fer la pregunta, per què ara? Amb quina finalitat? " va demanar al rabí Margolin, que va instar el govern polonès, el seu parlament, els seus senadors i el president polonès a aturar aquesta llei.

"No només per defensar els valors consagrats a la Carta europea de drets fonamentals que protegeixen la llibertat de religió, sinó per donar una clara declaració de solidaritat que mantindrà i donarà suport als jueus europeus com a part intrínseca del teixit social europeu i no ens sacrificarà," les nostres creences i pràctiques a l'altar de la política ", va concloure el rabí Margolin.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències