Connecteu-vos amb nosaltres

les emissions CO2

L’agència naviliera de les Nacions Unides fa públic una dècada de l’augment de les emissions de gasos d’efecte hivernacle

publicat

on

Segons les organitzacions ecologistes, els governs han fet marxa enrere en els seus propis compromisos per reduir urgentment les emissions de calefacció climàtica del sector marítim una reunió clau de l'Organització Marítima Internacional (OMI) el 17 de novembre.

El comitè de protecció del medi marí de l'OMI va aprovar una proposta que permetrà que les emissions de gasos d'efecte hivernacle anuals del sector marítim continuin augmentant durant la resta d'aquesta dècada, la mateixa dècada en què els científics mundials del clima diuen que hem de reduir a la meitat els gasos d'efecte hivernacle mundials Emissions de GEH) per mantenir-se dins d’un escalfament global d’1 ° C relativament segur, tal com es compromet a l’acord de París sobre el clima.

Faïg Abbasov, director de navegació de T&E, va dir: "L'OMI ha donat el vistiplau a una dècada d'augment de les emissions de gasos d'efecte hivernacle dels vaixells. Ara Europa ha d'assumir la responsabilitat i accelerar la implementació del Tracte Verd. La UE hauria d’exigir als vaixells que paguessin la contaminació al seu mercat de carboni i exigir l’ús de combustibles ecològics alternatius i tecnologies d’estalvi energètic. A tot el món, les nacions han d’actuar sobre les emissions marítimes quan l’agència de les Nacions Unides ha fracassat completament ”.

Tal com han reconegut molts països en les converses, la proposta aprovada trenca l'estratègia inicial de gasos d'efecte hivernacle de l'OMI de tres maneres crucials. No podrà reduir les emissions abans del 2023, no assolirà el màxim d’emissions el més aviat possible i no establirà les emissions de CO2 en un camí coherent amb els objectius de l’Acord de París.

Els països que van donar suport a l’adopció de la proposta a l’OMI i l’abandonament de qualsevol esforç per fer front al canvi climàtic a curt termini han perdut motius morals per criticar les regions o nacions que intenten fer front a les emissions marítimes, com a part de la seva economia. plans nacionals de clima.

John Maggs, president de la Clean Shipping Coalition i assessor sènior en polítiques de Seas At Risk, va dir: "Mentre els científics ens diuen que tenim menys de deu anys per aturar la nostra precipitació cap a la catàstrofe climàtica, l'OMI ha decidit que les emissions poden continuar creixent durant almenys 10 anys. La seva complaença és impressionant. Els nostres pensaments són els més vulnerables que pagaran el preu més alt per aquest acte de bogeria extrema ".

Les nacions i les regions que s’enfronten seriosament a la crisi climàtica ara han de prendre mesures nacionals i regionals immediates per frenar les emissions dels vaixells, van dir les ONG ambientals. Les nacions haurien d’actuar amb rapidesa per establir regulacions d’intensitat d’equivalents en carboni coherents amb l’Acord de París per als vaixells que facin escala als seus ports; requereixen que els vaixells informin i paguin la contaminació allà on atracin, i comencin a crear corredors de transport prioritaris de baixa i nul·la emissió.

Canvi climàtic

La investigació mostra que el públic no està preocupat per la crisi climàtica

publicat

on

Les noves investigacions a Europa i els Estats Units demostren que una gran part del públic encara no accepta el urgència de la crisi climàtica i només una minoria creu que afectarà greument a ells i les seves famílies durant els pròxims quinze anys.
L'enquesta, que va ser encarregada per d | part i l'Open Society European Policy Institute, forma part d'un important nou estudi sobre consciència climàtica. Representa les actituds sobre l’existència, les causes i els impactes del canvi climàtic a Alemanya, França, Itàlia, Espanya, Suècia, Polònia, República Txeca, el Regne Unit i els Estats Units. També examina les actituds del públic davant una sèrie de polítiques que la UE i els governs nacionals podrien aprofitar per reduir els danys causats per les emissions originades per l’ésser humà.
L’informe constata que, tot i que una clara majoria dels enquestats europeus i americans són conscients que el clima s’escalfa i que és probable que tingui impactes negatius per a la humanitat, hi ha una comprensió pública distorsionada del consens científic tant a Europa com a Amèrica. Això, segons l'informe, ha creat una bretxa entre la consciència pública i les ciències del clima, deixant al públic subestimar la urgència de la crisi i no apreciant la magnitud de l'acció necessària. 
Tots, excepte una petita minoria, accepten que les activitats humanes tenen un paper en el canvi climàtic, amb més d’un 10% que es nega a creure-ho en qualsevol país enquestat.  
No obstant això, tot i que la negació directa és escassa, hi ha una confusió generalitzada sobre l’abast de la responsabilitat humana. Les grans minories, que oscil·len entre el 17% i el 44% dels països enquestats, encara creuen que el canvi climàtic és causat igualment pels humans i pels processos naturals. Això importa perquè aquells que accepten que el canvi climàtic és el resultat de l'acció humana té el doble de probabilitats de creure que provocarà conseqüències negatives a la seva pròpia vida.
 
Minories significatives creuen que els científics estan dividits per igual sobre les causes de l’escalfament global, inclosos dos terços dels votants a la República Txeca (67%) i gairebé la meitat al Regne Unit (46%). En realitat, el 97% dels científics del clima estan d'acord que els humans han causat l'escalfament global recent.
 
Una gran majoria de ciutadans europeus i nord-americans dels nou països enquestats coincideixen que el canvi climàtic requereix una resposta col·lectiva, ja sigui per mitigar el canvi climàtic o adaptar-se als seus reptes.  Les majories d’Espanya (80%), Itàlia (73%), Polònia (64%), França (60%), el Regne Unit (58%) i els EUA (57%), coincideixen amb la declaració que "Hauríem de fer tot el possible per aturar el canvi climàtic".
L'informe també constata que hi ha polarització en les línies polítiques dels partits sobre el canvi climàtic, tant a Europa com als EUA. Els de l’esquerra solen ser més conscients de l’existència, les causes i l’impacte del canvi climàtic i més a favor de l’acció que les persones de la dreta. Aquestes diferències són més importants que la variació demogràfica a la majoria de països. Per exemple, als Estats Units, els que s’identifiquen com a esquerres en la seva orientació política tenen gairebé tres vegades més probabilitats d’esperar un impacte negatiu sobre la seva pròpia vida (49%) en comparació amb els que s’identifiquen com a més a la dreta (17%). La polarització també es marca a Suècia, França, Itàlia i el Regne Unit. L'únic país on hi ha equilibri en tot l'espectre és la República Txeca.
 
La majoria està disposada a actuar sobre el canvi climàtic, però les accions que afavoreixen tendeixen a centrar-se en el consumidor més que no pas en esforços per crear canvis socials col·lectius.  La majoria dels enquestats de tots els països afirmen que ja han reduït el consum de plàstic (62%), els viatges en avió (61%) o els viatges en cotxe (55%).  La majoria també diu que ja té o té previst reduir el consum de carn, canviar a un proveïdor d’energia verda, votar per un partit pel seu programa de canvi climàtic o comprar aliments més ecològics i de producció local.
 
Tanmateix, és molt menys probable que les persones donin suport directament a la participació de la societat civil, ja que només les petites minories han donat a una organització ecologista (un 15% de l'enquesta), s'han adherit a una organització ecologista (un 8% de l'enquesta) o s'han unit a una protesta ambiental (9% a l'enquesta). Només una quarta part (25%) dels enquestats de l'enquesta afirma haver votat un partit polític a causa de les seves polítiques de canvi climàtic.
Només el 47% dels enquestats creu que, com a individus, tenen una responsabilitat molt alta en la lluita contra el canvi climàtic. Només al Regne Unit (66%), Alemanya (55%), els Estats Units (53%), Suècia (52%) i Espanya (50%) hi ha una majoria que sent ells mateixos un alt sentit de la responsabilitat.   En tots els països enquestats, és més probable que les persones pensin que el seu govern nacional té una alta responsabilitat en la lluita contra el canvi climàtic.   Això oscil·la entre el 77% dels enquestats a Alemanya i el Regne Unit fins al 69% als EUA, el 69% a Suècia i el 73% a Espanya.  A tots els països de la UE, els enquestats eren una mica més propensos a veure que la UE tenia una alta responsabilitat en la reducció del canvi climàtic que els governs nacionals. 
 
Les enquestes també constaten que la gent prefereix rebre incentius per actuar sobre el canvi climàtic en lloc de fer front a prohibicions o impostos sobre el carboni.  Una petita majoria està disposada a pagar uns impostos més per una major acció contra el canvi climàtic, a part de França, Itàlia i la República Txeca, però el percentatge disposat a pagar més d’una petita quantitat (una hora de salari al mes) es limita a més d'un quart: a Espanya i als EUA.  L’augment d’impostos a tots els vols o la introducció d’una taxa per als viatgers freqüents van obtenir un cert recolzament a tots els països enquestats (entre el 18% i el 36%, col·lectivament). Tot i que la política preferida per fer front a les emissions dels viatges aeris, amb un marge clar, era la millora de la infraestructura terrestre per a autobusos i trens.
Heather Grabbe, directora de l'Open Society European Policy Institute, va dir que "Molts cels ciutadans d’Europa i els Estats Units encara no s’adonen que el consens científic sobre la responsabilitat humana pel canvi climàtic és aclaparador. Tot i que el negacionisme absolut és rar, hi ha una falsa creença generalitzada, promoguda per interessos creats en contra de la reducció d’emissions, que els científics estan dividits sobre si els humans causen el canvi climàtic, quan en realitat el 97% dels científics ho saben.
 
"Aquest suau negacionisme importa perquè fa que el públic cregui que el canvi climàtic no afectarà gaire les seves vides durant les pròximes dècades i no s'adonen de la radicalitat que necessitem per canviar el nostre sistema econòmic i els nostres hàbits per evitar el col·lapse ecològic. les enquestes mostren que, com més persones estan convençudes que el canvi climàtic és el resultat de l'activitat humana, més exactament en calculen l'impacte i més volen actuar ".
Jan Eichhorn, director de recerca del departament i autor principal de l'estudi, va dir: "El públic a Europa i als Estats Units volen actuar com a resposta al canvi climàtic a través de tota la demografia. Els polítics han de mostrar lideratge per respondre a aquest desig a una manera ambiciosa que millora la comprensió de la gent sobre la gravetat de la crisi i l’impacte que tenen els éssers humans, ja que fins ara aquesta comprensió no està prou desenvolupada. Confiar en l’acció individual no és suficient. La gent veu que les organitzacions estatals i internacionals de la UE estan al seu càrrec. La gent està principalment oberta a convèncer-se de donar suport a una acció més extensa, però per aconseguir-ho és urgent que es continuï treballant els actors polítics i de la societat civil ".
 
RESULTATS:
 • Una gran majoria dels europeus i nord-americans creuen que s’està produint un canvi climàtic. En els nou països enquestats, una aclaparadora majoria dels enquestats afirmen que el clima probablement o definitivament està canviant, que va des del 83% als EUA fins al 95% a Alemanya.
 • La negació directa del canvi climàtic és escassa a tots els països enquestats. Els Estats Units i Suècia tenen el grup més nombrós de persones que dubten del canvi climàtic o estan convençuts que no s'està produint i, fins i tot aquí, només comprèn poc més del 10% dels enquestats.
 • No obstant aixòmés d'un terç (35%) dels enquestats als nou països atribueixen el canvi climàtic a un equilibri de processos naturals i humans - amb aquesta sensació més pronunciada a França (44%), la República Txeca (39%) i els EUA (38%). La visió de la pluralitat entre els enquestats és que és causada "principalment per l'activitat humana".
 • Un grup significatiu d’escèptics d’atribució «suau» creuen que, al contrari del consens científic, el canvi climàtic és causat igualment per les activitats humanes i els processos naturals: aquestes circumscripcions electorals oscil·len entre el 17% a Espanya i el 44% a França. Quan s’afegeixen als escèptics d’atribució “dura”, que no creuen que l’activitat humana contribueixi al canvi climàtic, aquests escèptics constitueixen la majoria a França, Polònia, la República Txeca i els Estats Units.
 • La majoria creu que el canvi climàtic tindrà conseqüències molt negatives per a la vida a la terra a Espanya (65%), Alemanya (64%), el Regne Unit (60%), Suècia (57%), la República Txeca (56%) i Itàlia ( 51%).  No obstant això, hi ha una minoria significativa d '"escèptics d'impacte" que creuen que les conseqüències negatives seran superades pel positiu, que va des del 17% a la República Txeca fins al 34% a França. També hi ha un grup al mig que no veu que l’escalfament global sigui inofensiu, però creu que les conseqüències negatives també seran compensades per les positives. Aquest "grup mitjà" oscil·la entre el 12% a Espanya i el 43% a França. 
 • La majoria de la gent no creu que les seves pròpies vides es vegin fortament afectades pel canvi climàtic en els propers quinze anys. Només a Itàlia, Alemanya i França, més d’una quarta part de la gent creu que la seva vida es veurà fortament pertorbada pel canvi climàtic el 2035 si no es prenen mesures addicionals. Tot i que la visió dominant és que n’hi haurà alguns canvien les seves vides, una minoria considerable creu que les seves vides no canviaran gens com a conseqüència d’un canvi climàtic incontrolat, amb el grup més gran de la República Txeca (26%) seguit de Suècia (19%), els EUA i Polònia ( 18%), Alemanya (16%) i el Regne Unit (15%).
 • L’edat marca les diferències en les opinions sobre el canvi climàtic, però només en alguns països. En general, les persones més joves solen tenir més probabilitats d’esperar impactes negatius del canvi climàtic sobre la seva vida per al 2035 si no es fa res per abordar els problemes. Aquesta tendència és particularment forta a Alemanya; on s’espera un impacte negatiu del 36% dels joves de 18 a 34 anys (en comparació amb el 30% dels de 55 a 74 anys), Itàlia; (46% de joves de 18 a 34 anys enfront del 33% de joves de 55 a 74 anys), Espanya; (El 43% dels joves de 18 a 34 anys en comparació amb el 32% dels joves de 55 a 74 anys) i el Regne Unit; (36% de joves de 18 a 34 anys en comparació amb el 22% de joves de 55 a 74 anys).
 • La imposició d’impostos més elevats als vols només es veu com la millor opció per reduir les emissions dels vols per part d’una minoria - que oscil·la entre el 18% a Espanya i el 30% als Estats Units i el 36% al Regne Unit. La prohibició total dels vols interns dins dels països és encara menys popular, ja que gaudeix del major suport a França (14%) i Alemanya (14%). La política més popular per reduir les emissions derivades dels viatges en avió és millorar les xarxes de trens i autobusos, escollida com la millor política per la majoria dels enquestats a Espanya, Itàlia i Polònia.
 • La majoria de la majoria de països estan disposats a convèncer els seus amics i familiars perquè es comportin de manera més respectuosa amb el clima - amb només un 11% a Itàlia i un 18% a Espanya que no estan disposats a fer-ho. Tanmateix, gairebé el 40% de la població de la República Txeca, França, els Estats Units i el Regne Unit no contemplaria aquesta idea.
 • Hi ha un ampli suport per canviar a una empresa d’energia verda per proporcionar energia domèstica. No obstant això, França i els Estats Units tenen grans minories (42% i 39% respectivament) que no considerarien el canvi a l'energia verda. Es compara amb només un 14% a Itàlia i un 20% a Espanya que no considerarien un canvi a l’energia verda.
 • La majoria d’Europa està disposada a reduir el consum de carn, però les xifres varien molt. Només una quarta part de les persones a Itàlia i Alemanya ho són no disposats a reduir el seu consum de carn, en comparació amb el 58% de les persones a la República Txeca, el 50% de les persones als EUA i al voltant del 40% a Espanya, el Regne Unit, Suècia i Polònia.

Seguir llegint

les emissions CO2

La Comissió aprova la compensació a les empreses que consumeixen molta energia a Txèquia pels costos d’emissions indirectes

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes d'ajuts estatals de la UE, els txecs planeja compensar parcialment les empreses que consumeixen molta energia per preus més elevats de l'electricitat resultants de costos d'emissions indirectes en el marc del sistema de comerç d'emissions de la UE (ETS). L'esquema cobrirà els costos d'emissions indirectes incorreguts l'any 2020 i té un pressupost provisional d'aproximadament 88 milions d'euros. La mesura beneficiarà les empreses actives a Txèquia en sectors que pateixen importants costos d’electricitat i que estan especialment exposats a la competència internacional.

La compensació s’atorgarà mitjançant la devolució parcial dels costos ETS indirectes a les empreses elegibles. La Comissió va avaluar la mesura segons les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular la seva directrius sobre determinades mesures d’ajut estatal en el context del pla de comerç de drets d’emissió d’efecte hivernacle després del 2012 i va comprovar que compleix els requisits de les directrius. En particular, l'esquema ajudarà a evitar un augment de les emissions mundials de gasos d'efecte hivernacle a causa de les empreses que es traslladaran a països fora de la UE amb una regulació ambiental menys estricta.

A més, la Comissió va concloure que l'ajut concedit es limita al mínim necessari. Hi haurà més informació a la Comissió competència lloc web, en el Registre d'ajudes estatals sota el número SA. 58608.

Seguir llegint

Canvi climàtic

Infografia: cronologia de les negociacions sobre el canvi climàtic

publicat

on

Des de la Cimera de la Terra fins a l'Acord de París, descobreix els esdeveniments més importants de la història de les negociacions sobre el canvi climàtic per ordre cronològic.

La UE ha estat un actor clau en les converses liderades per les Nacions Unides i el 2015 compromeses amb la retallada emissions de gasos d’efecte hivernacle a la UE almenys un 40% per sota dels nivells de 1990 el 2030.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències