Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

Nova estratègia industrial de la UE: els reptes a abordar

publicat

on

Els eurodiputats volen que la futura estratègia industrial de la UE ajudi les empreses a sobreviure a la crisi del COVID-19 i afrontar les transicions digitals i mediambientals. Esbrineu com.

Les empreses europees han estat durament afectades per la Pandèmia COVID-19, ja que molts han hagut de tancar o reduir la seva plantilla mentre trobaven noves maneres de treballar dins de noves mesures restrictives. Abans de fer les transicions digitals i verdes necessàries, la indústria de la UE ha de recuperar-se de la pandèmia.

Durant el ple de novembre, els eurodiputats han de reiterar la seva crida perquè la Comissió Europea revisi la seva proposta de març de 2020 sobre la proposta de la UE nova estratègia industrial. en una projecte d'informe adoptat el 16 d’octubre, els membres del comitè d’indústria, investigació i energia van exigir una canvi en l'enfocament de la UE sobre la política industrial arran de la pandèmia, ajudant les empreses a fer front a la crisi i afrontar les transicions digitals i mediambientals.

Com el Parlament preveu el panorama industrial de la UE

La indústria representa més del 20% de l’economia de la UE i dóna feina a uns 35 milions de persones, amb molts milions de llocs de treball més vinculats a la seva llar i a l’estranger. A més, representa el 80% de les exportacions de béns. La UE és també un dels principals proveïdors mundials i destí de la inversió estrangera directa.

En el context de la nova estratègia industrial, la UE hauria de permetre a les empreses contribuir a la seva realització neutralitat climàtica objectius, tal com s'indica a Deal Green full de ruta: donar suport a les empreses, especialment a les petites i mitjanes empreses, en la transició cap a una economia digital i neutra en carboni i ajudar a crear llocs de treball d’alta qualitat, sense perjudicar la competitivitat de la UE.

Segons els eurodiputats; aquesta estratègia hauria de constar de dues fases: una fase de recuperació per consolidar llocs de treball, reactivar la producció i adaptar-se a un període posterior al COVID; seguit de reconstrucció i transformació industrial.

Llegir sobre les principals mesures de la UE per iniciar la recuperació econòmica.

Capacitar les empreses més petites per aconseguir un creixement sostenible

Les petites i mitjanes empreses són l’eix vertebrador de l’economia de la UE, ja que representen més del 99% de totes les empreses europees. L'estratègia industrial s'hauria de centrar en elles, ja que molts han contractat deutes a causa de mesures nacionals de coronarivus, reduint la seva capacitat d'inversió, que probablement desencadenarà un lent creixement a llarg termini.

Ajudar la indústria a recuperar-se de la crisi socioeconòmica

El COVID Fons de recuperació forma part de la primera fase de resposta a l’emergència i s’hauria de distribuir segons el nivell de danys soferts, els desafiaments i la quantitat de suport financer ja rebut a través dels sistemes d’ajuts nacionals.

S’hauria de donar preferència a les empreses i empreses més petites orientades a la transformació digital i mediambiental i, per tant, a invertir-hi activitats mediambientalment sostenibles.

Els eurodiputats volen:

 • Assegureu-vos que les transicions verdes i digitals siguin justes i justes socialment i siguin seguides per iniciatives de formació de treballadors.
 • Crear una nova avaluació d’impacte dels costos i càrregues potencials de la transició per a les empreses europees, incloses les petites i mitjanes empreses.
 • Assegureu-vos que les ajudes estatals proporcionades en la fase d’emergència no comportin distorsions permanents al mercat únic.
 • Tornar les indústries estratègiques a la UE.

Invertir en empreses més ecològiques, digitals i innovadores

Durant la segona fase, l'estratègia industrial hauria de garantir la competitivitat, la resistència i la sostenibilitat a llarg termini. Els objectius inclouen:

 • Centrant-se en els aspectes socials del canvi estructural.
 • Revitalitzant territoris que depenen de combustibles fòssils mitjançant el Fons de transició només, que forma part de la UE pla de finançament climàtic.
 • Garantir que els subsidis de la UE es destinin a empreses sostenibles amb el medi ambient i millorar el finançament sostenible a les empreses en el procés de descarbonització.
 • Utilitzant el Mecanisme d’ajustos de carboni fronterer per protegir els fabricants i els llocs de treball de la UE de la competència internacional deslleial.
 • Tenir una indústria farmacèutica basada en la investigació i un escassetat de medicaments pla de mitigació del risc.
 • L’explotació de l’economia circular, privilegiant el principi de “l’eficiència energètica primer”, l’estalvi energètic i les tecnologies d’energies renovables.
 • Utilitzar el gas per fer la transició dels combustibles fòssils i de l’hidrogen com a tecnologia innovadora potencial.
 • Invertir en intel · ligència artificial i implementar un mercat europeu digital i de dades únic, construint un millor sistema de fiscalitat digital i desenvolupant estàndards europeus de ciberseguretat.
 • Invertir més en recerca i desenvolupament.
 • Revisió de les normes antimonopoli de la UE per garantir la competitivitat mundial.

Canvi climàtic

El BCE crea un centre de canvi climàtic

publicat

on

El Banc Central Europeu (BCE) ha decidit crear un centre de canvi climàtic per reunir el treball sobre qüestions climàtiques a diferents parts del banc. Aquesta decisió reflecteix la creixent importància del canvi climàtic per a l'economia i la política del BCE, així com la necessitat d'un enfocament més estructurat per a la planificació i coordinació estratègica.La nova unitat, que estarà formada per una desena de personal que treballa amb equips existents a tot el banc, informarà la presidenta del BCE, Christine Lagarde (a la foto), que supervisa la tasca del BCE sobre el canvi climàtic i les finances sostenibles. "El canvi climàtic afecta totes les nostres àrees de política", va dir Lagarde. "El centre del canvi climàtic proporciona l'estructura que necessitem per abordar el tema amb la urgència i la determinació que es mereix".El centre del canvi climàtic configurarà i dirigirà l'agenda climàtica del BCE internament i externament, basant-se en l'experiència de tots els equips que ja treballen en temes relacionats amb el clima. Les seves activitats s’organitzaran en fluxos de treball, que van des de la política monetària fins a funcions prudencials, i estaran recolzades per personal amb experiència en dades i canvi climàtic. El centre del canvi climàtic començarà la seva tasca a principis del 2021.

La nova estructura es revisarà al cap de tres anys, ja que l'objectiu és incorporar en última instància les consideracions climàtiques al negoci habitual del BCE.

 • Els cinc corrents de treball del centre de canvi climàtic se centren en: 1) l'estabilitat financera i la política prudencial; 2) anàlisi macroeconòmica i política monetària; 3) operacions i risc del mercat financer; 4) Política i regulació financera de la UE; i 5) sostenibilitat corporativa.

Seguir llegint

medi ambient

El Regne Unit i França poden liderar la mobilització de la inversió en protecció dels boscos tropicals

publicat

on

La manca de finançament adequat ha estat durant molt de temps un dels majors reptes de les solucions climàtiques naturals. Actualment, les principals fonts d’ingressos dels boscos, ecosistemes marins o aiguamolls provenen de l’extracció o la destrucció. Hem de canviar l’economia subjacent per fer que els ecosistemes naturals valguin més la vida que els morts. Si no ho fem, la destrucció de la natura continuarà al seu ritme, contribuint al canvi climàtic irreversible, a la pèrdua de biodiversitat i a devastar les vides i els mitjans de subsistència de les persones locals i indígenes. escriu el director executiu emergent Eron Bloomgarden.

La bona notícia és que el 2021 té un inici prometedor. A principis d’aquest mes a la cimera One Planet, compromisos financers significatius estaven fets per a la natura. El principal dels compromisos va ser el compromís del primer ministre britànic, Boris Johnson, de gastar almenys 3 milions de lliures esterlines en finançament internacional del clima en natura i biodiversitat durant els propers cinc anys. Abans d’aquest anunci, 50 països es comprometen a protegir almenys el 30% de les seves terres i oceans.

Aquesta és una notícia benvinguda. No hi ha solució a les crisis climàtiques ni de biodiversitat sense acabar amb la desforestació. Els boscos representen aproximadament un terç de les possibles reduccions d’emissions necessàries per assolir els objectius fixats a l’Acord de París. Contenen 250 milions de tones de carboni, un terç del pressupost restant de carboni del món per mantenir la temperatura a 1.5 graus centígrads per sobre de l’era preindustrial. Absorbeixen aproximadament el 30% de les emissions mundials, contenen el 50% de la biodiversitat terrestre restant del món i donen suport a la subsistència de més de mil milions de persones que en depenen. Dit d’una altra manera, acabar amb la desforestació tropical (en paral·lel a la descarbonització de l’economia) és essencial si volem seguir el camí a 1.5 graus i preservar la nostra biodiversitat essencial.

La qüestió és com comprometre aquest finançament d’una manera que condueixi a acabar amb la deforestació, definitivament.

Per a això, cal protegir els boscos tropicals a països o estats sencers, treballant amb governs i responsables polítics, que amb la combinació adequada de finançament públic i privat, es poden comprometre a reduir la desforestació a gran escala.

Aquesta no és una idea nova i es basa en les lliçons apreses durant les darreres dues dècades. El més important és que els programes a gran escala no es materialitzaran en absència d’un augment massiu dels nivells de suport públic i privat. Fins i tot el suport al finançament per centenars de milions de dòlars no sempre és suficient per donar confiança als països que els programes de protecció forestal a gran escala mereixen la inversió inicial en capital monetari i polític.

L’escala de finançament necessària supera amb escreix el que realment es pot aconseguir amb els fluxos d’ajuda governamental o el finançament per a la conservació; també s’ha de mobilitzar el capital del sector privat.

La millor manera d’aconseguir-ho és mitjançant l’ús de mercats internacionals per a crèdits de carboni i capitalització de la creixent demanda del sector privat de compensacions d’alta qualitat i d’impacte mentre competeixen cap als objectius d’emissions netes de zero. D’acord amb aquest sistema, els governs reben pagaments per les reduccions d’emissions que aconsegueixen evitant la pèrdua i / o degradació dels boscos.

La clau és que governs donants com el Regne Unit, França i Canadà ajudin a construir la infraestructura per valorar adequadament la natura, inclòs el suport a la conservació i la protecció, així com a l’establiment i l’ampliació de mercats de carboni voluntaris i de compliment que inclouen l’acreditació de crèdits forestals.

En aquest darrer punt, seguint el lideratge de Noruega, poden utilitzar part del seu finançament compromès per establir un preu mínim per als crèdits generats per programes a gran escala. Aquest enfocament deixa les portes obertes perquè els compradors privats puguin pagar un preu més alt a la llum de la demanda creixent d’aquests crèdits, alhora que dóna tranquil·litat als governs dels països forestals que hi hagi un comprador garantit passi el que passi.

Ens trobem en un punt d’inflexió on es poden mobilitzar nous programes significatius de protecció forestal gràcies a un augment quàntic de les finances públiques i privades. Els governs donants estan en condicions d’assegurar ara cofinançament de milers de milions de dòlars americans d’una sèrie d’actors privats per donar suport als programes nacionals de protecció forestal que generin crèdits de carboni. Canalitzar fons públics i de missió addicionals catalitzarà la inversió privada i seria transformador en l’acceleració del desenvolupament d’aquest mercat crític, que beneficiaria la recuperació verda, la solvència dels països forestals i el benestar del planeta i de la humanitat.

Seguir llegint

medi ambient

Diplomàcia climàtica: el vicepresident Timmermans i el vicepresident HR / VP Borrell donen la benvinguda al retorn dels Estats Units a l'Acord de París i col·laboren amb l'enviat presidencial per al clima John Kerry

publicat

on

Després de la investidura del president Biden, la UE es compromet immediatament amb la nova administració dels EUA per fer front a la crisi climàtica. El 21 de gener, en una videoconferència bilateral, el vicepresident executiu del Tracte Verd, Frans Timmermans, discutirà la preparació de la cimera sobre el clima de la COP26 amb l'enviat presidencial especial dels Estats Units per al clima, John Kerry. El vicepresident executiu Timmermans i l’alt representant / vicepresident Josep Borrell van emetre un Declaració conjunta, acollint amb satisfacció la decisió del president Biden dels Estats Units de tornar a unir-se a l'Acord de París: "Estem desitjant tenir els Estats Units de nou al nostre costat per liderar els esforços mundials per combatre la crisi climàtica. La crisi climàtica és el repte decisiu del nostre temps i només es pot afrontar combinant totes les nostres forces. L’acció climàtica és la nostra responsabilitat global col·lectiva. La COP26 a Glasgow aquest novembre serà un moment crucial per augmentar l’ambició mundial i utilitzarem les properes reunions del G7 i del G20 per aconseguir-ho. Estem convençuts que si tots els països s’uneixen a una carrera global cap a zero emissions, guanyarà tot el planeta ”.

La UE va presentar un nou Contribució determinada a nivell nacional a la secretaria de la CMNUCC el desembre de 2020, com a part de la seva implementació de l'Acord de París. La UE s’ha compromès amb una reducció neta del 55% de les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle per al 2030, en comparació amb els nivells de 1990, com a pas per assolir la neutralitat climàtica el 2050. La declaració conjunta està disponible en línia aquí.

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències