Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

El Consell adopta conclusions sobre energies offshore i altres energies renovables

COMPARTIR:

publicat

on

El Consell ha adoptat avui (11 de desembre) conclusions sobre el foment de la cooperació europea en energies offshore i altres energies renovables. Les conclusions donen una orientació política a la Comissió per garantir un seguiment ràpid d’aquestes conclusions i de l’Estratègia d’energia renovable offshore de la UE, mitjançant la preparació d’una proposta per a un “marc habilitador” a nivell de la Unió per a projectes transfronterers i altres projectes nacionals d’energia renovable rellevants. , que tenen una importància cabdal perquè la UE esdevingui neutral en termes climàtics el 2050.

The Council conclusions welcome the Commission’s strategy as a basis for discussions on how to increase the EU’s offshore and renewable energies capacity. According to the Council, renewable energy deployment requires the internal energy market to be further integrated, through enhanced interconnectivity among member states, infrastructure and grid development and storage solutions. This would be achieved using more cross-border projects, which require a high level of investor security.

En les seves conclusions, el Consell demana a la Comissió que presenti un "marc habilitant" per a projectes transfronterers i altres projectes nacionals rellevants d'energies renovables. Els projectes transfronterers conjunts i híbrids offshore, que connecten a més d’un estat membre i que combinen la generació, la transmissió i el comerç d’energia elèctrica, tenen com a objectiu donar suport a la integració de volums creixents d’energia renovable al mercat elèctric europeu.

El Consell sol·licita, en particular, orientacions sobre com implementar projectes energètics transfronterers i concloure els acords bilaterals i multilaterals relacionats entre els Estats membres, incloses anàlisis per a una distribució justa de costos i beneficis i una assignació justa de costos transfronterers. El Consell també demana a la Comissió que presenti una proposta per a un ús millorat i eficaç dels fons existents de la UE mitjançant instruments clau de finançament de la UE i que desenvolupi orientacions sobre com millorar la coordinació i la cooperació entre els estats membres en matèria de planificació del territori marítim, planificació de xarxes i normes tècniques. .

Pel que fa als acords sobre el mercat elèctric de la UE per a projectes d’energia híbrida en alta mar, el Consell demana una anàlisi en profunditat de com es podrien adaptar les disposicions pertinents de la legislació de la UE per permetre la ràpida realització d’aquests projectes, garantint alhora el funcionament de la mercat i condicions adequades per a la generació i integració d’electricitat.

El Consell reconeix que el suport a la investigació, la innovació i la demostració, així com el desenvolupament de la cadena de subministrament, són claus per reduir els costos del desplegament d’energies renovables i les tecnologies relacionades. El Consell demana a la Comissió una proposta per a un ús millorat i més eficaç dels fons de la UE per a projectes transfronterers i nacionals d’energies renovables, especialment el mecanisme de finançament de les energies renovables del pla europeu de recuperació.

El Consell també considera necessari revisar el marc d’ajuts estatals per donar un millor suport al desplegament d’energies renovables, garantir la certesa dels inversors i els projectes de recerca, innovació i demostració a gran escala de tecnologies emergents i innovadores.

anunci

Les conclusions tracten una àmplia gamma de tecnologies que van des de l’energia eòlica i solar flotant fixa i flotant fins a l’energia marea, l’energia geotèrmica i la biomassa. Els estats membres coincideixen que, basant-se en una cadena de subministrament paneuropea, aquestes tecnologies poden crear oportunitats de negoci per a la indústria europea i contribuir a la integració del mercat intern de l'energia i, en última instància, ajudar a la UE a assolir les seves ambicions climàtiques i de descarbonització per al 2050.

Council conclusions – Fostering European Co-operation in Offshore and Other Renewable Energies

Commission Communication entitled ‘An EU Strategy to harness the potential of offshore renewable energy’

 

Visiteu el lloc web

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències