Connecteu-vos amb nosaltres

el transport d'animals

Victòria del benestar animal: la sentència del TJUE confirma el dret dels estats membres a introduir un atordiment obligatori abans del sacrifici  

publicat

on

avui (17 de desembre) és un dia històric per als animals, ja que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va aclarir que els estats membres poden imposar un atordiment obligatori abans del sacrifici. El cas plantejat a partir de la prohibició adoptada pel govern flamenc al juliol de 2019, que va obligar l’assumpte també per a la producció de carn mitjançant els tradicionals jueus i musulmans ritus.

El veredicte va dictaminar que els estats membres poden introduir legítimament un atordiment reversible obligatori en el marc de l’art. 26.2 (c) del Reglament 1099/2009 del Consell (Reglament de Slaughter), amb l'objectiu de millorar el benestar dels animals durant les operacions de matança realitzades en el context dels ritus religiosos. Afirma clarament que el Reglament de Slaughter “no impedeix als estats membres imposar l’obligació d’atordir els animals abans de matar-los, cosa que també s’aplica en el cas de la matança prescrita per ritus religiosos”.

Aquest judici considera l'últim desenvolupament sobre l'atordiment reversible com un mètode que equilibra amb èxit els valors aparentment competitius de la llibertat religiosa i el benestar dels animals, i conclou que "les mesures contingudes en el decret (flamenc) permeten aconseguir un equilibri just entre la importància lligat al benestar animal i a la llibertat dels creients jueus i musulmans de manifestar la seva religió ”.

L’Eurogrup per a Animals ha seguit de prop el cas judicial i a l’octubre va publicar un enquesta d'opinió demostrant que els ciutadans de la UE no volen veure els animals sacrificats mentre estan plenament conscients.

“Ara està clar que la nostra societat no dóna suport als animals que pateixin indegudament en el moment més crític de la seva vida. L’atordiment reversible permet equilibrar amb èxit els valors aparentment competitius de la llibertat religiosa i la preocupació pel benestar animal segons la legislació vigent de la UE. L’acceptació de l’atordiment previ a la matança per part de les comunitats religioses està augmentant tant als països de la UE com als països no comunitaris. Ara és hora que la UE faci obligatòria l'atordiment previ al sacrifici en la propera revisió del Reglament sobre la matança ", va dir Reineke Hameleers, directora general de l'Eurogroup for Animals.

Al llarg dels anys, els experts han expressat preocupacions sobre les greus implicacions del benestar animal de matar sense atordiment previ (FVE, 2002; EFSA, 2004; BVA, 2020), segons ha reconegut el mateix Tribunal, en un altre cas (C-497 / 17).

El cas es remetrà ara al tribunal constitucional de Flandes, que haurà de confirmar i aplicar la resolució del TJUE. A més, la revisió imminent del Reglament de Slaughter, tal com va anunciar la Comissió Europea en el marc de l’estratègia de la UE Farm to Fork, dóna l’oportunitat d’aclarir més la qüestió fent que l’atordiment previ al sacrifici sigui sempre obligatori i avanci cap a una Europa que es preocupi per a animals.

Després del Decisió d'aquest matí del Tribunal Europeu de Justícia de confirmar la prohibició de la matança sense atordiment a les regions belgues de Flandes i ValòniaEl rabí cap Pinchas Goldschmidt, president de la Conferència de rabins europeus (CER), ha emès la següent declaració:

"Aquesta decisió va més enllà del que s'esperava i vola davant les recents declaracions de les institucions europees segons les quals la vida jueva s'ha de valorar i respectar. El Tribunal té dret a dictaminar que els estats membres poden acceptar o no derogacions a la llei, que sempre ha estat a la normativa, però és absurd intentar definir la shechita, la nostra pràctica religiosa.

"La decisió del Tribunal de Justícia Europeu d'aplicar la prohibició de la matança sense atordiment a les regions de Flandes i Valònia a Bèlgica serà sentida per les comunitats jueves de tot el continent. Les prohibicions ja han tingut un impacte devastador sobre la comunitat jueva belga, causant escassetat de subministrament durant la pandèmia, i tots som molt conscients del precedent que això posa en qüestió que posa en dubte els nostres drets a practicar la nostra religió.

“Històricament, les prohibicions de la matança religiosa sempre s’han associat amb l’extrema dreta i el control de la població, una tendència clarament documentada que es pot remuntar a les prohibicions a Suïssa del 1800 per evitar la immigració jueva des de Rússia i els pogroms, fins al prohibicions a l’Alemanya nazi i, fins al 2012, es van promoure públicament els intents de prohibir la matança religiosa als Països Baixos com a mètode per evitar que l’islam s’estengués al país. Ara ens enfrontem a una situació en què, sense la consulta de la comunitat jueva local, s’ha implementat una prohibició i les implicacions sobre la comunitat jueva seran duradores.

“Els líders europeus ens diuen que volen que les comunitats jueves visquin i tinguin èxit a Europa, però no ofereixen cap salvaguarda per al nostre estil de vida. Europa ha de reflexionar sobre el tipus de continent que vol ser. Si valors com la llibertat de religió i l’autèntica diversitat són integrals, el sistema jurídic actual no ho reflecteix i s’ha de revisar amb urgència. 

"Seguirem treballant amb representants de la comunitat jueva belga per oferir el nostre suport de la manera que puguem".

Enquesta d'opinió sobre la matança 
Resum del cas C-336/19 del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE)
Amicus Curiae sobre el cas del TJUE
Opinió de l’advocat general

el transport d'animals

Els eurodiputats voten el nou Comitè d’Informació sobre #AnimalTransport

publicat

on

Avui (19 de juny), el Parlament de la UE és aclaparadora va votar a favor de la creació d’un Comitè d’informació sobre transport d’animals. La compassió de World Farming i QUATRE PAWS estan encantats amb el resultat de la votació. Actualment, els estats membres de la UE estan aplicant malament la llei de la UE que pretén protegir els milions d’animals de granja transportats milers de quilòmetres per sacrificar, reproduir o engreixar cada any.

La UE ha de resoldre diversos problemes persistents relacionats amb l’aplicació de la llei de la UE sobre transport d’animals, inclosos l’amuntegament, el no proporcionar les parades de descans necessàries, aliments i aigua, el transport a calor extrema, el transport d’animals no aptes i el llit insuficient. .

La decisió del Parlament de la UE segueix una onada d’actuacions de la societat civil i les institucions de la UE, que porten banderes vermelles sobre la qüestió. La Comissió de la UE recent Estratègia "Farm To Fork" afirma clarament que la Comissió de la UE té la intenció de revisar la legislació sobre transport d’animals. Al desembre de l'any passat, el Consell de la UE va posar de manifest que es mantenen "clares mancances i incoherències" respecte als reptes del transport a llarg recorregut Conclusions sobre benestar animal.

Olga Kikou, responsable de la compassió mundial de l'agricultura, va dir: "El vot del Parlament per posar les atrocitats del transport d'animals sota l'espectacle porta esperança. Cada any, milions d’animals de granja són transportats vius en llargs i feixucs viatges, molt sovint en condicions brutals, amuntegats i sovint es trepitgen els uns als altres. A l'estiu, es transporten a temperatures poc altes, deshidratades i esgotades. Alguns d’ells perden. Per a molts, aquestes són les últimes hores torturadores abans d’arribar a l’escorxador. El dret de la UE hauria de protegir els animals de tals patiments, tot i que la majoria dels països de la UE no compleixen els requisits legals en matèria de transport i permeten que aquesta crueltat continuï. Això s’ha d’aturar. La UE ha de reduir finalment el nombre i la durada total dels transports i acabar amb les exportacions d’animals fora de les fronteres de la UE. "

QUATRE PAWS, el director de l'Oficina de Polítiques Europees, Pierre Sultana, va dir: “La decisió d'avui és una fita per al benestar dels animals. El Parlament ha aprofitat per abordar el patiment dels animals durant el transport. Les violacions sistemàtiques durant el transport d’animals han estat criticades durant anys. El Comitè d’Investigació investigarà les violacions i la mala administració del Reglament de transport d’animals per part de la Comissió Europea i els estats membres de la UE. El Parlament, com a representació elegida directament dels ciutadans europeus, compleix així la seva tasca més important, és a dir, l’exercici de la supervisió i el control democràtics. Aquest és un senyal clar perquè els estats membres i la Comissió Europea facin més per evitar el patiment dels animals i fer complir la regulació de la UE ".

  1. El proposta va ser presentada per la Conferència de Presidents del Parlament Europeu l'11 de juny. Durant l’anterior legislatura, el Parlament Europeu va adoptar un Informe d’aplicació sobre el transport en viu i va concloure que necessitava un Comitè d’Investigació en viu (2018/2110 (INI), Punt 22). D’acord amb els informes generals d’auditoria del transport d’animals de la Comissió Europea terra i per dim, hi ha un incompliment general i un incompliment regular de les autoritats dels Estats membres en l'aplicació d'aquesta llei. El Tribunal de Comptes Europeu també va concloure la seva resolució reportar sobre l’aplicació de la legislació sobre benestar animal que “els punts febles persisteixen en algunes àrees relacionades amb problemes de benestar” durant el transport.
  2. El Comitè d’Investigació és un instrument d’investigació que el Parlament de la UE pot decidir establir per tal d’abordar els problemes socials pressents. En els termes legislatius anteriors, per exemple, el Parlament de la UE va establir comitès especials arran dels escàndols de LuxLeaks i les malalties de les vaques boges.
  3. Compassion in World Farming fa més de 50 anys que fa campanyes en favor del benestar animal de granja i alimentació i agricultura sostenibles. Tenim més d’un milió de simpatitzants i representacions a onze països europeus, EUA, Xina i Sud-àfrica. La nostra Oficina de la UE fa campanyes per acabar amb l’ús de sistemes d’engabiades cruels, reduint el nostre consum de productes animals, la fi del transport d’animals vius de llarga distància i les exportacions d’animals vius fora de la UE i uns estàndards més elevats de benestar animal, inclosos els peixos .
  4. QUATRE PAQUES és l’organització mundial de benestar animal per a animals sota influència humana, que revela el patiment, rescata els animals en necessitat i els protegeix. Fundada per Heli Dungler a Viena el 1988, FOUR PAWS se centra en animals de companyia inclosos gossos i gats perduts, animals de granja i animals salvatges conservats en condicions inadequades, així com en zones de desastres i conflictes. Amb les campanyes i projectes sostenibles, QUATRE PAWS proporciona ajuda ràpida i protecció a llarg termini per als animals que pateixen.

Seguir llegint

el transport d'animals

#CrueltyFreeEurope declaració sobre moratòria en experimentació amb animals

publicat

on

En la seva resposta a una petició presentada al Comitè de Peticions del Parlament Europeu demanant una moratòria sobre experiments amb animals mentre s’està avaluant el seu valor, la Comissió ha tornat a dir que està totalment compromesa amb l’objectiu final de substituir totalment les proves a animals.

Europa lliure de crueltat - una xarxa d’organitzacions de protecció d’animals dedicades a acabar la prova d’animals a la Unió Europea - s’acull amb aquest compromís, però creu que ara és hora de posar un full de ruta per convertir les paraules en un pla d’acció.

Katy Taylor, directora de ciències amb la crueltat d’Europa Lliure, va dir: “Ara, més que mai, la UE hauria de mostrar l’ambició de desenvolupar una ciència millor i convertir-se en recerca i innovació més humanes i rellevants. El 95% de tots els fàrmacs que es demostren que són segurs i eficaços en proves a animals fracassen en assajos humans. El cost d’aquest fracàs és enorme monetàriament i per a animals i persones. Si algun altre sistema fallés de manera tan exhaustiva, segur que fa temps que s’hauria desballestat i s’hauria garantit altres solucions millors? ”

“Al 1993 - fa 27 anys - en el cinquè programa d’acció ambiental de la UE cap a la sostenibilitat, es va fixar com a prioritat per al 2000 una reducció del 50% del nombre d’animals vertebrats utilitzats amb finalitats experimentals. Al 1997, aquesta acció s'havia reduït tranquil·lament i el nombre de proves a animals a Europa continua sent elevat. Així ja hem sentit els compromisos abans. És el moment alt per al canvi. "

La resposta de la Comissió també destaca els seus esforços per fomentar el desenvolupament de mètodes no animals per substituir la investigació amb animals. Cruelty Free Europe reconeix el treball innovador que s’ha fet a Europa a través d’organitzacions com ECVAM, col·laboracions com el finançament EPAA i Horizon, però diu que cal fer molt més.

El doctor Taylor va continuar: “Agafeu el programa d’investigació Horizon on els nostres càlculs suggereixen que el finançament per a projectes Horizon 2020 que reivindiquen beneficis primaris i secundaris per a mètodes no animals suposa només un 0.1% del programa total de 80 milions d’euros del període 2014-2020. Considereu que, mentre que en 48 projectes Horizon pretenen contribuir d'alguna manera a mètodes no animals, a la regió de 300 citem l'ús de "models animals" com a part de la seva metodologia. Si Europa és seriosa sobre el seu objectiu de substituir els experiments amb animals, haureu de posar els diners a la boca. "

El novembre de 2019, es va presentar una petició als presidents de la Comissió Europea i al Parlament Europeu que demanaven a la UE que realitzés una revisió sistemàtica de totes les àrees de recerca en què s’utilitzen animals. Al maig d’aquest any, el Comitè de Peticions del Parlament Europeu va confirmar que la petició havia estat acceptada com a admissible i que la comissió la consideraria formalment. Juntament amb els nostres socis europeus, Cruelty Free Europe ha demanat a la Comissió que es comprometi a un pla integral amb objectius i calendaris per acabar amb les proves amb animals a la UE.

Seguir llegint

el transport d'animals

Els animals de granja pateixen a les fronteres de la UE a causa de la resposta de #Coronavirus, afirma Compassion in World Farming

publicat

on

Amb més de 35 ONG de benestar animal, la Compassion in World Farming va enviar una carta als líders de la UE, demanant-los que adapten la seva resposta al COVID-19, ja que els endarreriments de les fronteres tenen com a resultat un patiment animal. Hem instat a la UE a prohibir el transport d’animals de granja a països de la UE, així com als desplaçaments que tinguin una durada superior a vuit hores.

A la compassió en la agricultura mundial, li preocupa que les noves directrius de la UE per a la gestió de fronteres, publicades aquesta setmana, la Comissió de la UE insisteixi que el transport d’animals vius entre els països de la UE ha de continuar. Aquestes directrius no tenen en compte els greus problemes que imposen la salut i el benestar dels animals de granja transportats, especialment els que es transporten entre la UE i els països de la UE.

Els vehicles amb animals de granja reben l'entrada a Croàcia. Hi ha cues de trànsit de 40 km a la frontera entre Lituània i Polònia i cues al costat alemany de la frontera amb Polònia de 65 km, que condueixen a temps d’espera de 18 hores. Els vehicles amb animals de granja també s'estan atrapant en cues molt llargues al punt de sortida entre Bulgària i Turquia: els conductors que transporten animals de granja van comunicar a Animals 'Angels que necessitaven tres hores per desplaçar-se a 300 m dins de la frontera.

Les cues a les fronteres impedeixen que arribin els subministraments mèdics i els professionals sanitaris. És encara menys probable que es pugui atendre el benestar dels animals atrapats en aquestes cues.

A més, hi ha un risc real que els països tanquin les fronteres sense tenir cap infraestructura per atendre les necessitats dels animals transportats i proporcionar el que exigeix ​​la legislació de la UE, com ara menjar, aigua i llocs on descansar.

Peter Stevenson, assessor en polítiques de World Farming, va dir: "A causa de l'augment dels retards en el control fronterer derivats del COVID-19, en molts casos el transport d'animals de granja no es pot dur a terme d'una manera que compleixi la legislació de la UE. El Reglament de transport de la UE exigeix ​​que els animals es traslladin sense demora al lloc de destinació i que es satisfacin les necessitats dels animals durant el viatge. Insistir en el transport continuat d'animals en aquestes condicions és irresponsable i inhumà i ignora el tractat de la UE, que estableix que la legislació i les polítiques de la UE han de tenir plenament en compte el benestar dels animals ".

Olga Kikou, responsable de l'Oficina Mundial de la Agricultura, va dir: "El comerç d'animals vius no només amenaça la salut i el benestar dels animals, sinó que també amenaça la nostra salut. Els conductors, manipuladors d’animals, veterinaris, funcionaris i les seves famílies es poden contagiar fàcilment. A diferència d'altres que entren i surten de la UE, no se'ls exigeix ​​estar en quarantena. Els estem posant en perill. Ens trobem amb mesures mai vistes per tal de contenir la propagació del virus a mesura que un nombre creixent de països europeus entren en bloqueigs. Tot i això, permetem transportar animals vius a tot arreu, mentre que les autoritats sanitàries aconsellen que la gent es quedi a casa. Aquest és un estàndard doble! El comerç d’animals vius no es pot considerar un sector crucial que ofereix serveis essencials a la societat. Aquest absurd ha d’aturar-se! ”

Des de fa més d'any 50, Compassion in World Farming ha fet campanyes en favor del benestar animal de granja i alimentació i agricultura sostenibles. Tenim més d’un milió de simpatitzants i representacions a onze països europeus, EUA, Xina i Sud-àfrica.

El text de la carta es troba aquí. 

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències