Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

Els Estats Units tornen a unir-se a l'Acord de París - Declaració del vicepresident executiu Frans Timmermans i de l'alt representant / vicepresident Josep Borrell

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

"La Unió Europea celebra la decisió del president Biden que els Estats Units tornin a unir-se a l'Acord de París sobre el canvi climàtic. Estem desitjant que els Estats Units tinguin de nou al nostre costat per liderar els esforços mundials per combatre la crisi climàtica. El clima la crisi és el repte decisiu del nostre temps i només es pot afrontar combinant totes les nostres forces: l'acció climàtica és la nostra responsabilitat global col·lectiva.

"La Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26) a Glasgow aquest novembre serà un moment crucial per augmentar l'ambició mundial i utilitzarem les properes reunions del G7 i del G20 per aconseguir-ho. Estem convençuts que si tots els països s'uneixen a una carrera mundial a zero emissions, guanyarà tot el planeta ".

Dinamarca

La Comissió aprova el suport danès per al projecte de parcs eòlics marins de Thor

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes d'ajuts estatals de la UE, el suport danès al projecte del parc eòlic offshore de Thor, que estarà situat a la part danesa del mar del Nord. La mesura ajudarà Dinamarca a augmentar la seva quota d’electricitat produïda a partir de fonts d’energia renovables i a reduir les emissions de CO₂, d’acord amb el Acord Verd Europeu, sense distorsionar indegudament la competència al mercat únic.

La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: “Aquesta mesura danesa és un molt bon exemple de com els estats membres poden incentivar les empreses perquè participin i inverteixin en projectes d’energia verda, d’acord amb les normes d’ajuts estatals de la UE . El projecte del parc eòlic marí de Thor contribuirà a assolir els ambiciosos objectius energètics i climàtics de la UE establerts en el Tracte Verd, sense distorsionar indegudament la competència al mercat únic ".

Dinamarca va notificar a la Comissió una mesura d'ajuda, amb un pressupost màxim total de 6.5 milions de DKK (aproximadament 870 milions d'euros), per donar suport al disseny, construcció i operació del nou projecte de parc eòlic offshore de Thor. El projecte, que tindrà una capacitat eòlica marina de 800 Megawatts (MW) a un màxim de 1000 MW, inclourà el propi parc eòlic, la subestació marina i la connexió a la xarxa des de la subestació marina fins al punt de connexió de la primera subestació terrestre.

L’ajut s’atorgarà mitjançant una licitació competitiva i es concretarà en una prima de doble contracte per diferència de la durada de 20 anys. La prima es pagarà per sobre del preu de mercat de l’electricitat produïda.

La Comissió va valorar la mesura segons les regles de la UE sobre ajuts estatals, en particular la Directiva Directrius 2014 sobre les ajudes estatals per a la protecció del medi ambient i energia.

La Comissió va considerar que l'ajuda és necessària i té un efecte incentiu, ja que el projecte eòlic marí de Thor no tindria lloc en absència del suport públic. A més, l'ajut és proporcional i es limita al mínim necessari, ja que el nivell d'ajut es fixarà mitjançant una subhasta competitiva. Finalment, la Comissió va trobar que els efectes positius de la mesura, en particular els efectes ambientals positius, superen els possibles efectes negatius en termes de distorsions a la competència, en particular, ja que es durà a terme la selecció del beneficiari i l'adjudicació de l'ajut. mitjançant un procés de licitació competitiva.

Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que la mesura s’ajusta a les normes d’ajuts estatals de la UE, ja que fomentarà el desenvolupament de la producció d’energia renovable a partir de tecnologies eòliques marines a Dinamarca i reduirà les emissions de gasos d’efecte hivernacle, d’acord amb el Acord Verd Europeu, i sense distorsionar indegudament la competència.

Fons

2014 de la Comissió Directrius sobre ajuts estatals per a la protecció del medi ambient i l'energia permetre als estats membres donar suport a projectes com el parc eòlic offshore Thor. Aquestes normes tenen com a objectiu ajudar els estats membres a assolir els ambiciosos objectius energètics i climàtics de la UE al mínim cost possible per als contribuents i sense distorsions indegudes de la competència al mercat únic.

El Directiva d'Energia Renovable va establir un objectiu vinculant d’energia renovable vinculant a tota la UE del 32% el 2030. El projecte contribueix a assolir aquest objectiu.

la recent Estratègia Offshore de la UE identifica la importància de l’eòlica marina com a part del Green Deal.

La versió no confidencial de la decisió es posarà a disposició amb els números de cas SA.57858 a Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió Competència lloc web un cop resoltes les qüestions de confidencialitat. Les noves publicacions de decisions d’ajuda d’Estat a Internet i al Diari Oficial figuren a la llista State Aid Weekly e-News.

Seguir llegint

EU

La Comissió i el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient acorden reforçar la cooperació per fer front a les crisis climàtiques, de biodiversitat i de contaminació

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

La Comissió Europea representada pel comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca Virginijus Sinkevičius i el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) representat pel seu director executiu, Inger Andersen, van acordar una cooperació millorada entre les dues institucions per al període 2021-2025. Un focus més fort en la promoció de l’economia circular, la protecció de la biodiversitat i la lluita contra la contaminació són el nucli del nou acord per a una major cooperació. El comissari Sinkevičius va dir: "Acull amb satisfacció aquesta nova fase de cooperació amb el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient que ens ajudarà a aplicar el Tracte Verd Europeu i assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, però també a formar una aliança forta abans de les cimeres crucials, que són que tindrà lloc més endavant l’any ”.

En una sessió virtual, comissari Sinkevičius i el director executiu Andersen van signar un nou annex a un ja existent des del 2014 Memoràndum d’enteniment (MoU). La signatura d’aquest document és molt oportuna. Té lloc després de la cinquena reunió de l'Assemblea de Medi Ambient de l'ONU la setmana passada i del llançament de l'Aliança Global sobre Economia Circular i Eficiència de Recursos (GACERE), mentre que la comunitat mundial busca donar resposta a la pandèmia COVID-19 i al clima, recursos i biodiversitat urgents emergències. Els socis van subratllar la necessitat de mobilitzar totes les àrees de la societat per aconseguir una transició digital-verda cap a un futur sostenible. Més informació a comunicat de premsa.

Seguir llegint

agricultura

CAP: s’ha de despertar un nou informe sobre frau, corrupció i ús indegut dels fons agrícoles de la UE

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

Els eurodiputats que treballen en la protecció del pressupost de la UE del grup Verds / EPT acaben de publicar un nou informe: "On van els diners de la UE?", que analitza el mal ús dels fons agrícoles europeus a l'Europa central i oriental. L'informe analitza la feblesa sistèmica dels fons agrícoles de la UE i descriu en termes clars, com els fons de la UE contribueixen al frau i la corrupció i minen l'estat de dret en cinc Països de la UE: Bulgària, Txèquia, Hongria, Eslovàquia i Romania.
 
L'informe descriu casos actualitzats, inclosos: reclamacions i pagaments fraudulents de subvencions agrícoles de la UE Eslovàquia; els conflictes d'interessos al voltant de l'empresa Agrofert del primer ministre txec a Txèquia; i la ingerència estatal del govern Fidesz a Hongria. Aquest informe surt quan les institucions de la UE estan en procés de negociació de la política agrícola comuna per als anys 2021-27.
L'eurodiputat de Viola von Cramon, membre de la Comissió de Control Pressupostari dels Verds / EPT, comenta: "L'evidència demostra que els fons agrícoles de la UE alimenten el frau, la corrupció i l'augment dels homes de negocis rics. Tot i les nombroses investigacions, escàndols i protestes, la Comissió sembla fent els ulls grossos a l'abús desenfrenat dels diners dels contribuents i els estats membres estan fent poc per abordar problemes sistemàtics. La política agrícola comuna simplement no funciona. Proporciona incentius equivocats per a l'ús de la terra, que perjudica el medi ambient i perjudica els locals. L’acumulació massiva de terres a costa del bé comú no és un model sostenible i, certament, no s’hauria de finançar amb el pressupost de la UE.
 
"No podem continuar permetent una situació en què els fons de la UE causin aquest dany en tants països. La Comissió ha d'actuar, no pot enterrar el cap a la sorra. Necessitem transparència sobre com i on acaben els diners de la UE, la divulgació de els propietaris finals de grans empreses agrícoles i la fi dels conflictes d’interessos. La PAC s’ha de reformar només perquè funcioni per a les persones i el planeta i sigui, en última instància, responsable davant dels ciutadans de la UE. En les negociacions entorn de la nova PAC, l’equip del Parlament ha de defensar-se ferma darrere de la limitació i la transparència obligatòries ".

Mikuláš Peksa, eurodiputat del Partit Pirata i membre de la Comissió de Control Pressupostari dels Verds / EPT, va dir: "Hem vist al meu propi país com els fons agrícoles de la UE enriqueixen tota una classe de persones fins al primer ministre. Hi ha una manca sistemàtica de transparència a la PAC, durant i després del procés de distribució. Les agències nacionals de pagament del CEE no utilitzen criteris clars i objectius a l’hora de seleccionar els beneficiaris i no publiquen tota la informació rellevant sobre on van els diners. Quan es revelen algunes dades, sovint se suprimeixen després del període obligatori de dos anys, cosa que fa que sigui gairebé impossible controlar-les.
 
“La transparència, la rendició de comptes i un control adequat són essencials per construir un sistema agrícola que funcioni per a tothom, en lloc d'enriquir alguns. Malauradament, les dades sobre els beneficiaris de subvencions es troben repartides en centenars de registres, la majoria no interoperables amb les eines de detecció de fraus de la Comissió. No només és gairebé impossible per a la Comissió identificar casos de corrupció, sinó que sovint desconeix qui són els beneficiaris finals i quants diners reben. En les negociacions en curs per al nou període de la PAC, no podem permetre que els estats membres continuïn operant amb aquesta manca de transparència i supervisió de la UE ".

L’informe està disponible en línia aquí.

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències