Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

Tracte Verd Europeu: la Comissió proposa una nova estratègia per protegir i restaurar els boscos de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Avui (16 de juliol), la Comissió Europea ha adoptat el Nova estratègia forestal de la UE per al 2030, una iniciativa insígnia del Acord Verd Europeu que es basa en la UE Estratègia de biodiversitat per al 2030. L 'estratègia contribueix al paquet de mesures es va proposar aconseguir reduccions d’emissions de gasos d’efecte hivernacle d’un 55% com a mínim el 2030 i una neutralitat climàtica el 2050 a la UE. També ajuda a la UE a complir el seu compromís de millorar l’eliminació de carboni mitjançant embornals naturals segons el Dret del clima. En abordar tots els aspectes socials, econòmics i mediambientals, l'Estratègia forestal té com a objectiu garantir la multifuncionalitat dels boscos de la UE i posa de manifest el paper fonamental que juguen els forestals.

Els boscos són un aliat essencial en la lluita contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat. Funcionen com a embornals de carboni i ens ajuden a reduir els impactes del canvi climàtic, per exemple, refredant les ciutats, protegint-nos de les fortes inundacions i reduint l’impacte de la sequera. Malauradament, els boscos europeus pateixen moltes pressions diferents, inclòs el canvi climàtic.

Protecció, restauració i gestió sostenible dels boscos

anunci

L’Estratègia forestal estableix una visió i accions concretes per augmentar la quantitat i la qualitat dels boscos a la UE i reforçar la seva protecció, restauració i resistència. Les accions proposades augmentaran el segrest de carboni mitjançant embornals i estocs millorats, contribuint així a la mitigació del canvi climàtic. L’Estratègia es compromet a protegir estrictament els boscos primaris i antics, a restaurar els boscos degradats i a garantir que siguin gestionats de manera sostenible, de manera que es preservin els serveis ecosistèmics vitals que proporcionen els boscos i dels quals depèn la societat.

L’Estratègia promou les pràctiques de gestió forestal més respectuoses amb el clima i la biodiversitat, posa l’èmfasi en la necessitat de mantenir l’ús de biomassa llenyosa dins dels límits de la sostenibilitat i fomenta l’ús de fusta eficient en recursos segons el principi de la cascada.

Garantir la multifuncionalitat dels boscos de la UE

anunci

L'estratègia també preveu el desenvolupament de sistemes de pagament als propietaris i administradors forestals per proporcionar serveis ecosistèmics alternatius, per exemple, mantenint intactes parts dels seus boscos. La nova Política Agrària Comuna (PAC), entre d’altres, serà una oportunitat per a un suport més dirigit als forestals i al desenvolupament sostenible dels boscos. La nova estructura de governança per als boscos crearà un espai més inclusiu perquè els estats membres, propietaris i administradors forestals, la indústria, el món acadèmic i la societat civil puguin debatre sobre el futur dels boscos a la UE i ajudar a mantenir aquests valuosos actius per a les generacions futures.

Finalment, l'Estratègia Forestal anuncia una proposta legal per intensificar el seguiment, la presentació d'informes i la recopilació de dades forestals a la UE. La recopilació de dades de la UE harmonitzada, combinada amb la planificació estratègica a nivell dels estats membres, proporcionarà una imatge completa de l'estat, l'evolució i els futurs desenvolupaments previstos dels boscos a la UE. Això és primordial per assegurar-se que els boscos puguin complir les seves múltiples funcions per al clima, la biodiversitat i l'economia.

L’estratègia s’acompanya d’un mapa de carreteres per plantar tres mil milions d’arbres addicionals a tota Europa el 2030 respectant plenament els principis ecològics: l’arbre adequat al lloc adequat per al propòsit adequat.

El vicepresident executiu del Tracte Verd Europeu, Frans Timmermans, va dir: “Els boscos proporcionen la llar a la major part de la biodiversitat que trobem a la Terra. Perquè la nostra aigua sigui neta i els nostres sòls siguin rics, necessitem boscos saludables. Els boscos d’Europa estan en risc. Per això, treballarem per protegir-los i restaurar-los, millorar la gestió forestal i donar suport als forestals i als cuidadors forestals. Al final, tots formem part de la natura. El que fem per combatre la crisi del clima i la biodiversitat ho fem per la nostra pròpia salut i el nostre futur ".

El comissari d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, va dir: “Els boscos són els pulmons de la nostra terra: són vitals per al nostre clima, biodiversitat, sòl i qualitat de l’aire. Els boscos també són els pulmons de la nostra societat i economia: asseguren la subsistència a les zones rurals, proporcionen productes essencials per als nostres ciutadans i tenen un profund valor social a través de la seva naturalesa. La nova estratègia forestal reconeix aquesta multifuncionalitat i mostra com l’ambició ambiental pot anar de la mà de la prosperitat econòmica. Mitjançant aquesta estratègia, i amb el suport de la nova política agrícola comuna, els nostres boscos i els nostres forestals donaran vida a una Europa sostenible, pròspera i amb un clima neutre ".

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: “Els boscos europeus són un valuós patrimoni natural que no es pot donar per fet. La protecció, la restauració i la consolidació de la resistència dels boscos europeus no només és essencial per combatre les crisis climàtiques i de biodiversitat, sinó també per preservar les funcions socioeconòmiques dels boscos. La gran participació en les consultes públiques demostra que els europeus es preocupen pel futur dels nostres boscos, de manera que hem de canviar la forma de protegir, gestionar i cultivar els boscos perquè aporti beneficis reals per a tots "

Fons

Els boscos són un aliat essencial en la lluita contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat gràcies a la seva funció com a embornals de carboni, així com a la seva capacitat per reduir els impactes del canvi climàtic, per exemple, refredant les ciutats, protegint-nos de les fortes inundacions i reduint la sequera. impacte. També són ecosistemes valuosos, que alberguen una part important de la biodiversitat europea. Els seus serveis ecosistèmics contribueixen a la nostra salut i benestar mitjançant la regulació de l’aigua, la provisió d’aliments, medicaments i materials, la reducció i control del risc de desastres, l’estabilització del sòl i el control de l’erosió, la purificació de l’aire i de l’aigua. Els boscos són un lloc d’esbarjo, relaxació i aprenentatge, a més de formar part dels mitjans de subsistència.

Més informació

Nova estratègia forestal de la UE per al 2030

Preguntes i respostes sobre la nova estratègia forestal de la UE per al 2030

Full informatiu sobre la natura i els boscos

Full informatiu: 3 milions d’arbres addicionals

Lloc web de 3 milions d’arbres

Tracte Verd Europeu: la Comissió proposa la transformació de l'economia i la societat de la UE per complir les ambicions climàtiques

medi ambient

Lluita contra la contaminació marina: campanya #EUBeachCleanup 2021

publicat

on

Llançat oficialment el 18 d 'agost, Campanya 2021 del #EUBeachCleanup va culminar el 18 de setembre el Dia Mundial de Neteja de la Costa. Des del juny, s’han organitzat accions de neteja a països costaners i sense litoral de tot el món i es continuaran fins a finals d’octubre.

Alt representant / vicepresident Josep Borrell (a la foto) va dir: “Les nostres accions afecten els nostres oceans. És la nostra elecció: o bé seguim contaminant el nostre oceà amb escombraries marines, o bé prenem mesures i netegem els nostres mars. #EUBeachCleanup és una gran acció individual i col·lectiva de voluntaris de tot el món per mantenir netes les platges i protegir la vida marina. És necessari, és urgent, tothom pot contribuir a restaurar el nostre planeta ".

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: “La restauració de la biodiversitat, la protecció de l’oceà i l’empoderament dels ciutadans són tots els prioritats de l’agenda de la UE. El veritable poder de #EUBeachCleanup és que reuneix tot això i guanya l'atenció mundial. Es tracta d’anar parlant i convertir el Tracte Verd Europeu en una acció blava mundial. Uneix-te a nosaltres. Junts, podem marcar la diferència ".

anunci

Cada any, milions de tones d’escombraries acaben a l’oceà amb un efecte directe i mortal sobre la vida salvatge. La contaminació marina comença a terra i és un dels principals motors de l’esgotament de la biodiversitat marina. És per això que des de 2017 la UE organitza la campanya anual #EUBeachCleanup: una sensibilització mundial que fa una forta crida a l’acció cada any, impulsant l’adopció de mesures ambicioses per protegir l’oceà a nivell internacional. L’edició d’aquest any s’avança a la 15a Conferència de les Parts del Conveni de les Nacions Unides sobre la Diversitat Biològica (CBD COP15) a l’octubre i després del La legislació de la UE sobre plàstics d’un sol ús va entrar en vigor al juliol. Hi ha més informació notícia.

anunci
Seguir llegint

medi ambient

El forat d'ozó de l'hemisferi sud supera la mida de l'Antàrtida

publicat

on

El Servei de Seguiment de l'Atmosfera de Copernicus vigila de prop la regió antàrtica per controlar el desenvolupament del forat d'ozó d'aquest any sobre el pol sud, que ara ha arribat a una extensió més gran que l'Antàrtida. Després d’un inici bastant estàndard, el forat d’ozó del 2021 ha crescut considerablement la setmana passada i ara és més gran del 75% dels forats d’ozó en aquesta etapa de la temporada des del 1979.

Científics de la Servei de vigilància de l’atmosfera Copernicus (CAMS) han estat vigilant de prop el desenvolupament del forat d'ozó antàrtic d'aquest any. A la Dia internacional per a la preservació de la capa d’ozó (16 de setembre) CAMS rep una primera actualització de l'estat del forat estratosfèric que apareix cada any durant la primavera austral i de la capa d'ozó que protegeix la Terra de les propietats nocives dels rajos solars. CAMS està implementat pel Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast en nom de la Comissió Europea amb finançament de la UE.

Vincent-Henri Peuch, director del Servei de Seguiment de l'Atmosfera de Copèrnic, va dir: "Aquest any, el forat d'ozó s'ha desenvolupat com s'esperava al començament de la temporada. Sembla bastant similar a l'any passat, que tampoc no va ser realment excepcional al setembre, però es va convertir en un dels forats d'ozó més duradors del nostre registre de dades més endavant de la temporada. Ara les nostres previsions mostren que el forat d'aquest any ha evolucionat fins a convertir-se en un forat força més gran de l'habitual. El vòrtex és força estable i les temperatures estratosfèriques són fins i tot inferiors a les de l’any passat. Estem veient un forat d’ozó força gran i potencialment també profund ”.

Seguiment operatiu de CAMS de la capa d'ozó utilitza el modelatge per ordinador en combinació amb observacions per satèl·lit d’una manera similar a les previsions meteorològiques per tal de proporcionar una imatge tridimensional completa de l’estat del forat d’ozó. Per a això, CAMS combina eficaçment diferents informació disponible. Una part de l’anàlisi consisteix en observacions de la columna total d’ozó a partir de mesures a la part visible de l’espectre solar ultraviolat. Aquestes observacions són de molt alta qualitat, però no estan disponibles a la regió que encara es troba a la nit polar. S'inclou un conjunt diferent d'observacions, que proporcionen informació crucial sobre l'estructura vertical de la capa d'ozó, però té una cobertura horitzontal limitada. Combinant cinc fonts diferents i reunint-les mitjançant el seu sofisticat model numèric, CAMS pot proporcionar una imatge detallada de la distribució de l’ozó amb una columna total, un perfil i una dinàmica consistents. Més informació a la nota de premsa adjunta.

CAMS_Newsflash_Ozone Day_15092021_BEEN.docx
 
Copèrnic és un component del programa espacial de la Unió Europea, amb finançament de la UE, i és el seu programa insígnia d’observació de la Terra, que opera a través de sis serveis temàtics: atmosfera, marí, terrestre, canvi climàtic, seguretat i emergències. Ofereix dades i serveis operatius de lliure accés que proporcionen als usuaris informació fiable i actualitzada relacionada amb el nostre planeta i el seu entorn. El programa està coordinat i gestionat per la Comissió Europea i implementat en col·laboració amb els estats membres, l'Agència Espacial Europea (ESA), l'Organització Europea per a l'Explotació de Satèl·lits Meteorològics (EUMETSAT), el Centre Europeu de Previsió Meteorològica de Mitjà Abast ( ECMWF), agències de la UE i Mercator Océan, entre d’altres. ECMWF opera dos serveis del programa d’observació de la Terra Copernicus de la UE: el Servei de Monitorització de l’Atmosfera de Copernicus (CAMS) i el Servei de Canvi Climàtic de Copernicus (C3S). També contribueixen al Servei de Gestió d'Emergències de Copèrnic (CEMS), que és implementat pel Consell Comú d'Investigació de la UE (CCI). El Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast (ECMWF) és una organització intergovernamental independent amb el suport de 34 estats. És un institut d’investigació i un servei operatiu 24/7, que produeix i difon prediccions numèriques del temps als seus estats membres. Aquestes dades estan totalment disponibles per als serveis meteorològics nacionals dels estats membres. La instal·lació de superordinadors (i l'arxiu de dades associats) a ECMWF és una de les més grans del seu tipus a Europa i els estats membres poden utilitzar el 25% de la seva capacitat per als seus propis propòsits. ECMWF està ampliant la seva ubicació als seus estats membres per a algunes activitats. A més d’un QG al Regne Unit i del Computing Center a Itàlia, a partir de l’estiu de 2021 es trobaran noves oficines centrades en activitats realitzades en col·laboració amb la UE, com Copernicus, a Bonn, Alemanya.

Seguir llegint

Canvi climàtic

Eleccions alemanyes: els vaguistes de la fam volen una acció més gran contra el canvi climàtic

publicat

on

Un grup de joves es troba a la tercera setmana de vaga de fam a Berlín, afirmant que els partits polítics alemanys no aborden adequadament el canvi climàtic abans de les eleccions generals d’aquest mes, escriu Jenny Hill, Canvi climàtic.

Els manifestants, de 18 a 27 anys, han promès continuar la vaga de fam fins que els tres principals candidats que competeixen per substituir Angela Merkel acceptin conèixer-los.

Entre les petites tendes i les pancartes pintades a mà, hi ha un ambient moderat a prop de la cancelleria alemanya de Berlín.

anunci

Els sis joves que porten més de quinze dies en vaga de fam diuen que se senten febles.

Als seus 27 anys, Jacob Heinze és el més gran dels manifestants aquí (els organitzadors diuen que altres quatre persones s'han unit a la vaga de fam fora del camp). Parla lentament, lluitant clarament per concentrar-se, però va dir a la BBC que, tot i que té por de les conseqüències de la seva "vaga de fam indefinida", la seva por al canvi climàtic és més gran.

"Ja els vaig dir als meus pares i amics que hi havia la possibilitat de no tornar-los a veure", va dir.

anunci

"Ho faig perquè els nostres governs no aconsegueixen salvar la jove generació d'un futur que està més enllà de la imaginació. El que és horrible. Ens enfrontarem a la guerra pel que fa a recursos com aigua, menjar i terra i això ja és una realitat per a molta gent al món ".

Amb menys de dues setmanes per a les eleccions generals d’Alemanya, Jacob i els seus companys de manifestació exigeixen que els tres principals candidats a substituir Angela Merkel com a cancellera alemanya vinguin a parlar amb ells.

Vagants de fam per la política climàtica a Berlín, 2021

El canvi climàtic és, sens dubte, el principal tema electoral aquí. Els polítics alemanys han estat influenciats per les protestes massives al carrer dels joves activistes del canvi climàtic dels darrers anys, però les inundacions mortals d’aquest estiu a l’oest del país també han centrat la preocupació pública.

Tot i això, asseguren els vaguistes de fam, cap dels principals partits polítics, inclòs el partit Verd, no proposa mesures adequades per abordar el problema.

"Cap dels seus programes no té en compte els fets científics reals fins ara, especialment el perill de punts d'inflexió (canvis climàtics irreversibles importants) i el fet que estem molt a prop d'arribar-hi", diu la portaveu Hannah Luebbert.

Ella diu que els manifestants volen que Alemanya institueixi l'anomenada assemblea ciutadana (un grup de persones escollides per reflectir totes les parts de la societat) per trobar solucions.

"La crisi climàtica també és una crisi política i potser una crisi de la nostra democràcia, perquè la creació de les eleccions cada quatre anys i la gran influència dels grups de pressió i dels interessos econòmics als nostres parlaments sovint condueixen al fet que els interessos econòmics són més importants que la nostra civilització, la nostra supervivència ", diu la senyora Luebbert.

"Aquestes assemblees ciutadanes no estan influenciades per grups de pressió i no són els polítics els que tenen por de no ser reelegits, només són les persones que utilitzen la seva racionalitat".

Una vista d’un campament d’activistes climàtics a prop de l’edifici del Reichstag el 12 de setembre de 2021 a Berlín, Alemanya.
Els vaguistes de la fam diuen que cap dels candidats fa prou per prevenir una catàstrofe climàtica

Els vaguistes de fam asseguren que només una de les candidatures a la cancellera –Annalena Baerbock, del partit Verd–, ha respost, però que els ha parlat per telèfon en lloc de satisfer la seva demanda de conversa pública. Els ha apel·lat perquè posin fi a la vaga de fam.

Però el grup, que atrau cada vegada més publicitat, ha promès continuar, tot i que reconeixen l’angoixa de les seves famílies i amics.

Tot i així, diu Jacob, la seva mare el recolza.

"Té por. Té molta por, però entén per què faig aquests passos. Plora cada dia i truca cada dia i em pregunta si no és millor parar? I sempre arribem al punt que diem que no, cal continuar ", va dir.

"És realment necessari despertar la gent a tot el món".

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències