Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

Tracte Verd Europeu: la Comissió proposa la transformació de l'economia i la societat de la UE per complir les ambicions climàtiques

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha adoptat un paquet de propostes per fer que les polítiques de clima, energia, ús del sòl, transport i fiscalitat de la UE siguin adequades per reduir les emissions netes de gasos d’efecte hivernacle un 55% com a mínim el 2030, en comparació amb els nivells de 1990. Aconseguir aquestes reduccions d’emissions en la propera dècada és crucial perquè Europa es converteixi en el primer continent del món amb un clima neutre abans del 2050 i Acord Verd Europeu una realitat. Amb les propostes d’avui, la Comissió presenta les eines legislatives per complir els objectius acordats a la llei europea sobre el clima i transformar fonamentalment la nostra economia i societat per a un futur just, verd i pròsper.

Un conjunt de propostes complet i interconnectat

Les propostes permetran l’acceleració necessària de les reduccions d’emissions de gasos d’efecte hivernacle en la propera dècada. Es combinen: aplicació del comerç d’emissions a nous sectors i un enduriment del sistema existent de comerç d’emissions de la UE; augment de l'ús d'energies renovables; major eficiència energètica; un desplegament més ràpid de modes de transport de baixes emissions i de la infraestructura i els combustibles per donar-los suport; l'alineació de les polítiques fiscals amb els objectius del Tracte Verd europeu; mesures per evitar la fugida de carboni; i eines per preservar i fer créixer els nostres embornals de carboni naturals.

anunci
  • L' Sistema de comerç d'emissions d'UE (ETS) posa preu al carboni i redueix el límit de les emissions de determinats sectors econòmics cada any. Ho ha aconseguit va reduir el 42.8% les emissions de la indústria de generació d’energia i d’energia intensiva en els darrers 16 anys. Avui el Comissió ho proposa per reduir encara més el límit global d’emissions i augmentar la taxa de reducció anual. La Comissió també ho és proposant per eliminar gradualment els drets d 'emissió gratuïts per a aviació i alinear amb l’esquema mundial de compensació i reducció de carboni per a l’aviació internacional (CORSIA) i per incloure les emissions per transport marítim per primera vegada a la UE ETS. Per fer front a la manca de reduccions d’emissions en el transport per carretera i els edificis, s’estableix un nou sistema d’intercanvi d’emissions per a la distribució de combustible per al transport per carretera i els edificis. La Comissió també proposa augmentar la mida dels fons d'innovació i modernització.
  • Per complementar la despesa substancial en clima del pressupost de la UE, els estats membres haurien de gastar la totalitat dels seus ingressos comercials d’emissions en projectes relacionats amb el clima i l’energia. Una part dedicada dels ingressos del nou sistema per al transport per carretera i els edificis abordar el possible impacte social sobre les llars vulnerables, les microempreses i els usuaris del transport.
  • L' Reglament de repartiment d'esforços assigna objectius reforçats de reducció d’emissions a cada estat membre per a edificis, transport marítim per carretera i domèstic, agricultura, residus i petites indústries. Reconeixent els diferents punts de partida i les capacitats de cada estat membre, aquests objectius es basen en el seu PIB per càpita, amb ajustaments fets per tenir en compte la rendibilitat.
  • Els estats membres també comparteixen la responsabilitat d’eliminar el carboni de l’atmosfera, de manera que Reglament d’ús del sòl, silvicultura i agricultura estableix un objectiu global de la UE per a l’eliminació de carboni per embornals naturals, equivalents a 310 milions de tones d’emissions de CO2 el 2030. Els objectius nacionals requeriran que els estats membres cuidin i ampliïn els seus embornals de carboni per assolir aquest objectiu. El 2035, la UE hauria d’obtenir la neutralitat climàtica en els sectors d’ús de la terra, forestal i agrícola, incloses també les emissions agrícoles que no siguin CO2, com ara les derivades de l’ús de fertilitzants i la ramaderia. El Estratègia forestal de la UE té com a objectiu millorar la qualitat, la quantitat i la resistència dels boscos de la UE. Dóna suport als forestals i a la bioeconomia basada en els boscos, tot mantenint sostenibles la recol·lecció i l’ús de la biomassa, preservant la biodiversitat i establint un pla per plantar tres mil milions d’arbres a tota Europa el 2030.
  • La producció i l’ús d’energia representen el 75% de les emissions de la UE, de manera que és crucial accelerar la transició cap a un sistema energètic més ecològic. El Directiva d'Energia Renovable establirà un augment de l'objectiu de produir el 40% de la nostra energia a partir de fonts renovables per al 2030. Tots els estats membres contribuiran a aquest objectiu i es proposen objectius específics per a l’ús d’energies renovables en transports, calefacció i refrigeració, edificis i indústria. Per assolir els nostres objectius ambientals i climàtics, es reforcen els criteris de sostenibilitat per a l’ús de la bioenergia i els Estats membres han de dissenyar qualsevol esquema de suport a la bioenergia de manera que es respecti el principi en cascada dels usos de la biomassa llenyosa.
  • Per reduir el consum global d 'energia, reduir les emissions i combatre la pobresa energètica, Directiva d'Eficiència Energètica establirà un objectiu anual vinculant més ambiciós per reduir el consum d'energia a nivell de la UE. Guiarà com s’estableixen les contribucions nacionals i gairebé el doble de l’obligació anual d’estalviar energia dels estats membres. El el sector públic haurà de renovar el 3% dels seus edificis cada any per impulsar l’onada de renovació, crear llocs de treball i reduir el consum d’energia i els costos per als contribuents.
  • Es requereix una combinació de mesures per fer front a l’augment de les emissions en el transport per carretera per complementar el comerç d’emissions. Estàndards d’emissions de CO2 més forts per a cotxes i furgonetes accelerarà la transició cap a la mobilitat de zero emissions que requereix una reducció de les emissions mitjanes de cotxes nous un 55% a partir del 2030 i un 100% a partir del 2035 en comparació amb els nivells del 2021. Com a resultat, tots els cotxes nous matriculats a partir del 2035 tindran zero emissions. Per garantir que els conductors puguin carregar o alimentar els seus vehicles en una xarxa fiable a tot Europa, el regulació revisada de la infraestructura de combustibles alternatius voluntat exigir als estats membres que ampliïn la capacitat de recàrrega en línia amb les vendes de vehicles de zero emissionsi instal·lar punts de recàrrega i avituallament a intervals regulars a les principals autopistes: cada 60 quilòmetres per a la càrrega elèctrica i cada 150 quilòmetres per al subministrament d’hidrogen.
  • Els combustibles d'aviació i marítims causen una contaminació important i també requereixen una acció dedicada per complementar el comerç d'emissions. El Reglament sobre la infraestructura de combustibles alternatius exigeix ​​que els avions i els vaixells hi tinguin accés netejar el subministrament d’electricitat als principals ports i aeroports. La Iniciativa ReFuelEU Aviation obligarà els proveïdors de combustible a barrejar-se nivells creixents de combustibles d'aviació sostenibles en el combustible per a avions embarcat als aeroports de la UE, inclosos els combustibles sintètics baixos en carboni, coneguts com a combustibles electrònics. De la mateixa manera, el Iniciativa Marítima FuelEU estimularà l’adopció de combustibles marítims sostenibles i tecnologies d’emissió zero establint un màxim límit del contingut de gasos d’efecte hivernacle de l’energia utilitzada pels vaixells fent escala als ports europeus.
  • El sistema fiscal dels productes energètics ha de salvaguardar i millorar el mercat únic i recolzar la transició verda establint els incentius adequats. A revisió de la Directiva de fiscalitat energètica proposa alinear la fiscalitat dels productes energètics amb les polítiques energètiques i climàtiques de la UE, promovent tecnologies netes i eliminant exempcions obsoletes i taxes reduïdes que actualment fomenten l’ús de combustibles fòssils. Les noves normes tenen com a objectiu reduir els efectes nocius de la competència en l’impost sobre l’energia, ajudant a obtenir ingressos per als estats membres derivats d’impostos ecològics, que són menys perjudicials per al creixement que els impostos sobre el treball.
  • Finalment, un nou Mecanisme d’ajust de la frontera del carboni posarà un preu del carboni a les importacions d'una selecció específica de productes per garantir que l'acció climàtica ambiciosa a Europa no condueixi a la "fuga de carboni". Aquesta voluntat assegurar-se que les reduccions europees d’emissions contribueixen a una disminució global de les emissions, en lloc d'impulsar la producció intensiva en carboni fora d'Europa. També pretén animar la indústria fora de la UE i els nostres socis internacionals a fer passos en la mateixa direcció.

Totes aquestes propostes estan connectades i complementàries. Necessitem aquest paquet equilibrat i els ingressos que genera, per garantir una transició que faci que Europa sigui justa, verda i competitiva, compartint la responsabilitat de manera uniforme entre diferents sectors i estats membres i proporcionant suport addicional, si escau.

Una transició socialment justa

Mentre que a mitjà i llarg termini, els beneficis de les polítiques climàtiques de la UE superen clarament els costos d’aquesta transició, les polítiques climàtiques corren el risc d’exercir una pressió addicional sobre les llars vulnerables, les microempreses i els usuaris del transport a curt termini. Per tant, el disseny de les polítiques del paquet actual dissemina bastant els costos d’abordar i adaptar-se al canvi climàtic.

anunci

A més, els instruments de fixació de preus del carboni augmenten els ingressos que es poden reinvertir per impulsar la innovació, el creixement econòmic i les inversions en tecnologies netes. A nou Fons Social per al Clima Es proposa proporcionar finançament dedicat als estats membres per ajudar els ciutadans a finançar inversions en eficiència energètica, nous sistemes de calefacció i refrigeració i una mobilitat més neta. El Fons Social per al Clima es finançaria amb el pressupost de la UE, utilitzant una quantitat equivalent al 25% dels ingressos previstos pel comerç d’emissions per a combustibles per a edificis i transport per carretera. Proporcionarà 72.2 milions d’euros de finançament als estats membres per al període 2025-2032, basant-se en una modificació específica del marc financer plurianual. Amb una proposta basada en el finançament dels Estats membres, el Fons mobilitzaria 144.4 milions d’euros per a una transició socialment justa.

Els beneficis d’actuar ara per protegir les persones i el planeta són clars: aire més net, ciutats més fresques i verdes, ciutadans més sans, menys consum d’energia i factures, llocs de treball europeus, tecnologies i oportunitats industrials, més espai per a la natura i un planeta més sa per lliurar a les generacions futures. El repte al cor de la transició verda d’Europa és assegurar-se que els beneficis i les oportunitats que comporta estan disponibles per a tothom, de la manera més ràpida i justa possible. Mitjançant l’ús de les diferents eines polítiques disponibles a nivell de la UE, podem assegurar-nos que el ritme del canvi sigui suficient, però no excessivament perjudicial.

Fons

L' Acord Verd Europeu, presentat per la Comissió l’11 de desembre de 2019, estableix l’objectiu de convertir Europa en el primer continent amb un clima neutre abans del 2050. El Dret europeu sobre el clima, que entra en vigor aquest mes, recull en la legislació obligatòria el compromís de la UE amb la neutralitat climàtica i l’objectiu intermedi de reduir les emissions netes de gasos d’efecte hivernacle en un 55% com a mínim el 2030, en comparació amb els nivells de 1990. El compromís de la UE de reduir el seu gas d’efecte hivernacle net les emissions en un 55% com a mínim el 2030 eren comunicat a la CMNUCC el desembre de 2020 com a contribució de la UE per assolir els objectius de l'Acord de París.

Com a resultat de la legislació vigent de la UE sobre clima i energia, les emissions de gasos d'efecte hivernacle de la UE ja han disminuït per 24% en comparació amb el 1990, mentre que l’economia de la UE ha crescut al voltant d’un 60% en el mateix període, desvinculant el creixement de les emissions. Aquest marc legislatiu provat i provat constitueix la base d’aquest paquet legislatiu.

La Comissió ha dut a terme extenses avaluacions d'impacte abans de presentar aquestes propostes per mesurar les oportunitats i els costos de la transició verda. Al setembre de 2020 a avaluació d’impacte integral va donar suport a la proposta de la Comissió d'augmentar l'objectiu de reducció d'emissions netes de 2030 de la UE fins a almenys el 55%, en comparació amb els nivells de 1990 Va demostrar que aquest objectiu és alhora assolible i beneficiós. Les propostes legislatives d'avui es recolzen en avaluacions d'impacte detallades, tenint en compte la interconnexió amb altres parts del paquet.

El pressupost a llarg termini de la UE per als propers set anys donarà suport a la transició verda. 30% dels programes per sota dels 2 bilions d’euros 2021-2027 Marc financer plurianual NextGenerationEU es dediquen a donar suport a l'acció climàtica; 37% dels 723.8 milions d'euros (en preus corrents) Instal·lació de recuperació i resiliència, que finançarà els programes nacionals de recuperació dels estats membres sota NextGenerationEU, s’assigna a l’acció climàtica.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "L'economia de combustibles fòssils ha arribat als seus límits. Volem deixar a la propera generació un planeta sa, així com bons llocs de treball i creixement que no perjudiqui la nostra naturalesa. El Tracte Verd Europeu és la nostra estratègia de creixement que avança cap a una economia descarbonitzada. Europa va ser el primer continent que es va declarar neutral pel clima el 2050 i ara som els primers a posar sobre la taula un full de ruta concret. Europa parla de les polítiques climàtiques mitjançant la innovació, la inversió i la compensació social ".

El vicepresident executiu de l'Acord Verd Europeu, Frans Timmermans, va dir: "Aquesta és la dècada de la lluita contra les crisis climàtiques i de biodiversitat. La Unió Europea ha establert objectius ambiciosos i avui presentem com podem assolir-los. Arribar a un futur verd i saludable per a tothom requerirà un esforç considerable a tots els sectors i a tots els estats membres. Juntes, les nostres propostes estimularan els canvis necessaris, permetran a tots els ciutadans experimentar els beneficis de l’acció climàtica tan aviat com sigui possible i donaran suport a les llars més vulnerables. La transició d’Europa serà justa, verda i competitiva ".

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: "Els nostres esforços per fer front al canvi climàtic han de ser políticament ambiciosos, coordinats a nivell mundial i justos socialment. Actualitzem les nostres antigues normes de fiscalitat energètica de dues dècades per fomentar l’ús de combustibles més ecològics i reduir la competència perjudicial per l’impost sobre l’energia. I proposem un mecanisme d’ajust a la frontera del carboni que alinearà el preu del carboni de les importacions amb el que s’aplica a la UE. Respectant plenament els nostres compromisos de l’OMC, això garantirà que les empreses estrangeres sotmeses a requisits ambientals més laxos no afectin la nostra ambició climàtica. També fomentarà estàndards més ecològics fora de les nostres fronteres. Aquest és l’últim moment ara o mai. Cada any que passa la terrible realitat del canvi climàtic es fa més evident: avui confirmem la nostra determinació d’actuar abans que sigui massa tard ”.

El comissari d'Energia, Kadri Simson, va dir: "No serà possible assolir els objectius del Green Deal sense reformar el nostre sistema energètic; aquí es generen la majoria de les nostres emissions. Per aconseguir la neutralitat climàtica el 2050, hem de convertir l’evolució de les energies renovables en una revolució i assegurar-nos que no es malgasta energia al llarg del camí. Les propostes d'avui estableixen objectius més ambiciosos, eliminen les barreres i afegeixen incentius perquè avancem encara més ràpidament cap a un sistema energètic nul. ”

La comissària de Transports, Adina Vălean, va dir: “Amb les nostres iniciatives específiques del transport: ReFuel Aviation, FuelEU Maritime i el Reglament d’infraestructures de combustibles alternatius, donarem suport a la transició del sector del transport cap a un sistema a prova de futur. Crearem un mercat per a combustibles alternatius sostenibles i tecnologies baixes en carboni, alhora que establirem la infraestructura adequada per assegurar l’administració àmplia de vehicles i vaixells d’emissió nul·la. Aquest paquet ens portarà més enllà de la mobilitat i la logística ecològiques. És una oportunitat per convertir la UE en un mercat líder en tecnologies d’avantguarda ”.

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: “Els boscos són una part important de la solució a molts dels reptes que afrontem per fer front a les crisis climàtiques i de biodiversitat. També són claus per assolir els objectius climàtics de la UE per al 2030. Però l’estat actual de conservació dels boscos no és favorable a la UE. Hem d’augmentar l’ús de pràctiques respectuoses amb la biodiversitat i garantir la salut i la resiliència dels ecosistemes forestals. L’Estratègia Forestal és un veritable canvi de joc en la manera de protegir, gestionar i fer créixer els nostres boscos, per al nostre planeta, les persones i l’economia ”.

El comissari d'Agricultura, Janusz Wojciechowski, va dir: "Els boscos són essencials en la lluita contra el canvi climàtic. També proporcionen llocs de treball i creixement a les zones rurals, material sostenible per desenvolupar la bioeconomia i valuosos serveis ecosistèmics per a la nostra societat. L’Estratègia forestal, en abordar tots els aspectes socials, econòmics i ambientals, té com a objectiu garantir i millorar la multifuncionalitat dels nostres boscos i posa en relleu el paper fonamental que juguen milions de forestals que treballen als terrenys. La nova política agrícola comuna serà una oportunitat per a un suport més dirigit als nostres forestals i al desenvolupament sostenible dels nostres boscos ".

Més informació

Comunicació: apte per a 55 objectius climàtics de la UE per al 2030

Lloc web que realitza el Tracte Verd Europeu (incloses les propostes legislatives)

Web amb material audiovisual sobre les propostes

Preguntes sobre el sistema de comerç d'emissions de la UE

Preguntes i respostes sobre el Reglament sobre l'ús compartit de l'esforç i l'ús del sòl, forestal i agrícola

Preguntes sobre com adequar els nostres sistemes energètics als nostres objectius climàtics

Preguntes sobre el mecanisme d’ajust de les fronteres del carboni

Preguntes i respostes sobre la revisió de la Directiva sobre fiscalitat energètica

Preguntes sobre infraestructures i combustibles de transport sostenible

Fitxa tècnica sobre l'arquitectura del paquet

Full informatiu sobre la transició socialment justa

Full informatiu sobre la natura i els boscos

Fitxa tècnica de transport

Fitxa tècnica energètica

Full informatiu sobre edificis

Fitxa tècnica de la indústria

Fitxa tècnica sobre l’hidrogen

Fitxa tècnica del mecanisme d’ajust de la frontera del carboni

Fitxa tècnica sobre la fiscalització de l'energia

Fulletó sobre la realització del tracte verd europeu

medi ambient

El forat d'ozó de l'hemisferi sud supera la mida de l'Antàrtida

publicat

on

El Servei de Seguiment de l'Atmosfera de Copernicus vigila de prop la regió antàrtica per controlar el desenvolupament del forat d'ozó d'aquest any sobre el pol sud, que ara ha arribat a una extensió més gran que l'Antàrtida. Després d’un inici bastant estàndard, el forat d’ozó del 2021 ha crescut considerablement la setmana passada i ara és més gran del 75% dels forats d’ozó en aquesta etapa de la temporada des del 1979.

Científics de la Servei de vigilància de l’atmosfera Copernicus (CAMS) han estat vigilant de prop el desenvolupament del forat d'ozó antàrtic d'aquest any. A la Dia internacional per a la preservació de la capa d’ozó (16 de setembre) CAMS rep una primera actualització de l'estat del forat estratosfèric que apareix cada any durant la primavera austral i de la capa d'ozó que protegeix la Terra de les propietats nocives dels rajos solars. CAMS està implementat pel Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast en nom de la Comissió Europea amb finançament de la UE.

Vincent-Henri Peuch, director del Servei de Seguiment de l'Atmosfera de Copèrnic, va dir: "Aquest any, el forat d'ozó s'ha desenvolupat com s'esperava al començament de la temporada. Sembla bastant similar a l'any passat, que tampoc no va ser realment excepcional al setembre, però es va convertir en un dels forats d'ozó més duradors del nostre registre de dades més endavant de la temporada. Ara les nostres previsions mostren que el forat d'aquest any ha evolucionat fins a convertir-se en un forat força més gran de l'habitual. El vòrtex és força estable i les temperatures estratosfèriques són fins i tot inferiors a les de l’any passat. Estem veient un forat d’ozó força gran i potencialment també profund ”.

Seguiment operatiu de CAMS de la capa d'ozó utilitza el modelatge per ordinador en combinació amb observacions per satèl·lit d’una manera similar a les previsions meteorològiques per tal de proporcionar una imatge tridimensional completa de l’estat del forat d’ozó. Per a això, CAMS combina eficaçment diferents informació disponible. Una part de l’anàlisi consisteix en observacions de la columna total d’ozó a partir de mesures a la part visible de l’espectre solar ultraviolat. Aquestes observacions són de molt alta qualitat, però no estan disponibles a la regió que encara es troba a la nit polar. S'inclou un conjunt diferent d'observacions, que proporcionen informació crucial sobre l'estructura vertical de la capa d'ozó, però té una cobertura horitzontal limitada. Combinant cinc fonts diferents i reunint-les mitjançant el seu sofisticat model numèric, CAMS pot proporcionar una imatge detallada de la distribució de l’ozó amb una columna total, un perfil i una dinàmica consistents. Més informació a la nota de premsa adjunta.

CAMS_Newsflash_Ozone Day_15092021_BEEN.docx
 
Copèrnic és un component del programa espacial de la Unió Europea, amb finançament de la UE, i és el seu programa insígnia d’observació de la Terra, que opera a través de sis serveis temàtics: atmosfera, marí, terrestre, canvi climàtic, seguretat i emergències. Ofereix dades i serveis operatius de lliure accés que proporcionen als usuaris informació fiable i actualitzada relacionada amb el nostre planeta i el seu entorn. El programa està coordinat i gestionat per la Comissió Europea i implementat en col·laboració amb els estats membres, l'Agència Espacial Europea (ESA), l'Organització Europea per a l'Explotació de Satèl·lits Meteorològics (EUMETSAT), el Centre Europeu de Previsió Meteorològica de Mitjà Abast ( ECMWF), agències de la UE i Mercator Océan, entre d’altres. ECMWF opera dos serveis del programa d’observació de la Terra Copernicus de la UE: el Servei de Monitorització de l’Atmosfera de Copernicus (CAMS) i el Servei de Canvi Climàtic de Copernicus (C3S). També contribueixen al Servei de Gestió d'Emergències de Copèrnic (CEMS), que és implementat pel Consell Comú d'Investigació de la UE (CCI). El Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast (ECMWF) és una organització intergovernamental independent amb el suport de 34 estats. És un institut d’investigació i un servei operatiu 24/7, que produeix i difon prediccions numèriques del temps als seus estats membres. Aquestes dades estan totalment disponibles per als serveis meteorològics nacionals dels estats membres. La instal·lació de superordinadors (i l'arxiu de dades associats) a ECMWF és una de les més grans del seu tipus a Europa i els estats membres poden utilitzar el 25% de la seva capacitat per als seus propis propòsits. ECMWF està ampliant la seva ubicació als seus estats membres per a algunes activitats. A més d’un QG al Regne Unit i del Computing Center a Itàlia, a partir de l’estiu de 2021 es trobaran noves oficines centrades en activitats realitzades en col·laboració amb la UE, com Copernicus, a Bonn, Alemanya.

Seguir llegint

Canvi climàtic

Eleccions alemanyes: els vaguistes de la fam volen una acció més gran contra el canvi climàtic

publicat

on

Un grup de joves es troba a la tercera setmana de vaga de fam a Berlín, afirmant que els partits polítics alemanys no aborden adequadament el canvi climàtic abans de les eleccions generals d’aquest mes, escriu Jenny Hill, Canvi climàtic.

Els manifestants, de 18 a 27 anys, han promès continuar la vaga de fam fins que els tres principals candidats que competeixen per substituir Angela Merkel acceptin conèixer-los.

Entre les petites tendes i les pancartes pintades a mà, hi ha un ambient moderat a prop de la cancelleria alemanya de Berlín.

anunci

Els sis joves que porten més de quinze dies en vaga de fam diuen que se senten febles.

Als seus 27 anys, Jacob Heinze és el més gran dels manifestants aquí (els organitzadors diuen que altres quatre persones s'han unit a la vaga de fam fora del camp). Parla lentament, lluitant clarament per concentrar-se, però va dir a la BBC que, tot i que té por de les conseqüències de la seva "vaga de fam indefinida", la seva por al canvi climàtic és més gran.

"Ja els vaig dir als meus pares i amics que hi havia la possibilitat de no tornar-los a veure", va dir.

anunci

"Ho faig perquè els nostres governs no aconsegueixen salvar la jove generació d'un futur que està més enllà de la imaginació. El que és horrible. Ens enfrontarem a la guerra pel que fa a recursos com aigua, menjar i terra i això ja és una realitat per a molta gent al món ".

Amb menys de dues setmanes per a les eleccions generals d’Alemanya, Jacob i els seus companys de manifestació exigeixen que els tres principals candidats a substituir Angela Merkel com a cancellera alemanya vinguin a parlar amb ells.

Vagants de fam per la política climàtica a Berlín, 2021

El canvi climàtic és, sens dubte, el principal tema electoral aquí. Els polítics alemanys han estat influenciats per les protestes massives al carrer dels joves activistes del canvi climàtic dels darrers anys, però les inundacions mortals d’aquest estiu a l’oest del país també han centrat la preocupació pública.

Tot i això, asseguren els vaguistes de fam, cap dels principals partits polítics, inclòs el partit Verd, no proposa mesures adequades per abordar el problema.

"Cap dels seus programes no té en compte els fets científics reals fins ara, especialment el perill de punts d'inflexió (canvis climàtics irreversibles importants) i el fet que estem molt a prop d'arribar-hi", diu la portaveu Hannah Luebbert.

Ella diu que els manifestants volen que Alemanya institueixi l'anomenada assemblea ciutadana (un grup de persones escollides per reflectir totes les parts de la societat) per trobar solucions.

"La crisi climàtica també és una crisi política i potser una crisi de la nostra democràcia, perquè la creació de les eleccions cada quatre anys i la gran influència dels grups de pressió i dels interessos econòmics als nostres parlaments sovint condueixen al fet que els interessos econòmics són més importants que la nostra civilització, la nostra supervivència ", diu la senyora Luebbert.

"Aquestes assemblees ciutadanes no estan influenciades per grups de pressió i no són els polítics els que tenen por de no ser reelegits, només són les persones que utilitzen la seva racionalitat".

Una vista d’un campament d’activistes climàtics a prop de l’edifici del Reichstag el 12 de setembre de 2021 a Berlín, Alemanya.
Els vaguistes de la fam diuen que cap dels candidats fa prou per prevenir una catàstrofe climàtica

Els vaguistes de fam asseguren que només una de les candidatures a la cancellera –Annalena Baerbock, del partit Verd–, ha respost, però que els ha parlat per telèfon en lloc de satisfer la seva demanda de conversa pública. Els ha apel·lat perquè posin fi a la vaga de fam.

Però el grup, que atrau cada vegada més publicitat, ha promès continuar, tot i que reconeixen l’angoixa de les seves famílies i amics.

Tot i així, diu Jacob, la seva mare el recolza.

"Té por. Té molta por, però entén per què faig aquests passos. Plora cada dia i truca cada dia i em pregunta si no és millor parar? I sempre arribem al punt que diem que no, cal continuar ", va dir.

"És realment necessari despertar la gent a tot el món".

Seguir llegint

Inundació

Una persona encara desapareguda després de les inundacions al sud de França

publicat

on

By

Vent, calamarsa i pluja bufen a Rodilhan, Gard, França, el 14 de setembre de 2021, en aquesta captura de pantalla obtinguda d’un vídeo a les xarxes socials. @ YLONA91 / a través de REUTERS

Segons el ministre de l'Interior, Gerald Darmanin, que va visitar la zona, una persona encara va ser desapareguda dimarts (14 de setembre) després que les pluges torrencials van afectar la regió del Gard, al sud de França. escriu Dominique Vidalon i Benoit Van Overstraeten, Reuters.

S'han trobat altres persones que havien estat denunciats desapareguts, segons van informar les autoritats locals.

"Prop de 60 pobles han estat parcialment afectats", va dir Darmanin a BFM TV.

anunci

"La situació meteorològica ha millorat des de mitja tarda, però tornarà a empitjorar durant la nit", va dir el prefecte de la regió en un comunicat, que va afegir que les escoles de la zona es tancarien el dimecres (15 de setembre).

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències