Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

Quins països europeus reciclen més?

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

L’Agència Europea de Medi Ambient (EEA) ha vist un augment significatiu dels residus domèstics a Europa en els darrers anys, com a objectiu fent que Europa sigui neutral per al clima el 2050 augmenta. Amb aquest propòsit, l’EEA volia investigar quins països europeus han millorat més pel que fa al reciclatge de residus domèstics des del 2010.

Per aconseguir-ho, l'AEE va utilitzar dades oficials d'Eurostat, mostrant la taxa de reciclatge de residus municipals per país europeu des del 2010 fins al 2019. Es van extreure i analitzar les dades de 32 països, registrant el percentatge global de variació interanual, classificant el país amb l’increment més notable del reciclatge de la darrera dècada.

Quins països europeus van reciclar més residus domèstics entre el 2010 i el 2019?

anunci

El podi es dirigeix ​​a Lituània, que des del 2010 ha estat reciclada els residus domèstics creixerà un 914%, passant d’un lamentable 5% el 2010 a una taxa de reciclatge del 49.7% documentada el 2019. Això equival a gairebé cinc vegades l’import, cosa que dóna una taxa mitjana global del 33.8% en els anys estudiats.

Croàcia segueix per darrere en segon lloc pel que fa a l'augment del reciclatge de residus domèstics entre els 32 països observats, com el reciclatge de residus domèstics a Croàcia va augmentar un 655% entre el 2010 i el 2019. Segons les nostres anàlisis, la taxa de reciclatge el 2019 va ser del 30.2%, en comparació amb només el 4% del 2010.

Un altre país balcànic, Montenegro, ocupa el tercer lloc, amb un augment del reciclatge de residus domèstics en un 511% del 2010 al 2019. No obstant això, malgrat els esforços del país i la millora del reciclatge al llarg dels anys, la taxa global de reciclatge del país entre 2010 i 2019 va assolir una mitjana de només el 3.6%, situant-se en l'últim lloc dels països amb el canvi mitjà més notable.

anunci

Amb un canvi percentual del 336% en general entre 2010 i 2019, Letònia ocupa el quart lloc. La nostra investigació va trobar que el país del nord-oest d’Europa, situat entre tres estats bàltics, va registrar una taxa de reciclatge de només el 9.4% el 2010. No obstant això, les dades més recents (2019) veuen que aquesta xifra puja a més de quatre vegades fins al 41%.

Es completa Eslovàquia amb els cinc primers llocs. El país d’Europa central va registrar una taxa de reciclatge de residus domèstics del 9.1% el 2010, que va augmentar fins al 38.5% el 2019, registrant un augment global del 323%. Això és només un 13% més que Letònia en quarta posició. 

Entre altres països estudiats, Eslovènia va créixer un 164%, situant-se en el sisè lloc, mentre que Bulgària comparteix la 16a posició amb França, amb un augment del 29%, i Grècia ocupa el 17è lloc, amb un 23%.

Els països amb el canvi més baix en les taxes de reciclatge de les llars, 2010-2019

CLASIFICACIÓPA COUNSOS EUROPEUS% DE CANVI DE TARIFA DE RECICLATGE2010-2019
28SÈRBIA-70%
27ROMANIA-10%
26 =NORUEGA-3%
26 =SWEDEN-3%
25ÀUSTRIA-2%
24BÈLGICA0%

Sèrbia va registrar el descens més important en el reciclatge de residus domèstics a Europa entre el 2010 i el 2019 i amb la pitjor taxa de reciclatge amb una disminució del -70%. El país té la taxa mitjana de reciclatge més baixa, del 0.4% de tots els països europeus estudiats.

La segona caiguda més important del reciclatge (10%) es va registrar a Romania

Sense cap augment respecte al 2010, Bèlgica no ha mostrat millores notables pel que fa a les taxes de reciclatge de les llars. Però, tot i no haver-hi millores interanuals, Bèlgica ocupa el tercer lloc amb la taxa de reciclatge mitjana més alta.

Països amb la taxa mitjana més alta de reciclatge de residus domèstics 

CLASIFICACIÓPA COUNSOS EUROPEUSTASA MITJANA DE RECICLATGE2010-2019
1ALEMANYA65.5%
2ÀUSTRIA57.6%
3BÈLGICA53.9%
4PAÏSOS BAIXOS52.1%
5SUÏSSA51.8%

La taxa mitjana de reciclatge més alta d'Europa es va registrar a Alemanya, on es recicla i reutilitza el 65.5% dels residus domèstics. Segons la nostra investigació, Àustria va quedar en segona posició amb una taxa del 57.6%, seguida de Bèlgica, amb el 53.9%, Holanda, amb el 52.1%, i Suïssa, amb el 51.8%.

Països amb la taxa mitjana de reciclatge més baixa de residus domèstics 

CLASIFICACIÓPA COUNSOS EUROPEUSTASA MITJANA DE RECICLATGE2010-2019
32SÈRBIA0.4%
31MONTENEGRO3.6%
30MALTA9.3%
29ROMANIA12.9%
28GRÈCIA14.4%

La taxa mitjana més baixa de reciclatge de llars a Europa es va registrar a Sèrbia, on només es recicla el 0.4% dels residus domèstics, un 65.1% menys que Alemanya amb més. Montenegro va seguir el segon lloc amb una taxa mitjana de reciclatge del 3.6%, Malta el tercer (9.3%), Romania el quart (12.9%) i Grècia el cinquè (14.4%).

Metodologia:

  1. Esborreu els residus utilitzat el Base de dades Eurostat sobre la taxa de reciclatge de residus municipals dels països europeus.
  2. Les dades brutes de les taxes oficials de reciclatge de les llars es van acumular des de l’any 2010-2019 per a una anàlisi de deu anys, sent el 10 l’any més recent. Els països sense dades disponibles o amb un 2019% reportat durant cinc anys o més entre els anys investigats van ser exclosos de l'estudi. Es van assenyalar totes les dades llistades per Eurostat amb indicació d’una estimació, desglossament de sèries temporals, diferència de definició, etc.
  3. Un cop recollides les dades, es va calcular el canvi percentual de la taxa de reciclatge de residus municipals per a cada país de la UE. No obstant això, si les dades no estaven disponibles per a l'any inicial o analitzat més recentment, es va calcular en lloc de l'any de dades més recent disponible. La taxa mitjana de reciclatge de residus municipals del 2010 al 2019 també es va calcular per obtenir dades addicionals.
  4. Cada país es va classificar segons el canvi percentual i tots els països europeus amb un augment percentual més notable en la taxa de reciclatge de les llars es van classificar favorablement.
  5. Les dades es van recollir el 02/07/2021 i estan subjectes a canvis.

    Consulteu el conjunt de dades complet aquí per més informació.

Amazon

Els líders indígenes impulsen un nou objectiu per protegir Amazon de la deforestació

publicat

on

By

La vista aèria mostra un riu i una parcel·la desforestada de l’Amazones a prop de Porto Velho, estat de Rondonia, Brasil, el 14 d’agost de 2020. REUTERS / Ueslei Marcelino / File Photo / File Photo

Els grups indígenes van instar els líders mundials el diumenge (5 de setembre) a recolzar un nou objectiu per protegir el 80% de la conca amazònica el 2025, dient que calia actuar amb valentia per aturar la desforestació i empènyer la selva tropical més gran de la Terra més enllà d’un punt de no retorn, escriure Matthew Green Jake Spring.

Els delegats amazònics van iniciar la seva campanya en una conferència de nou dies a Marsella, on diversos milers de funcionaris, científics i activistes preparen les bases de les converses de les Nacions Unides sobre biodiversitat a la ciutat xinesa de Kunming l'any que ve. Llegir més.

anunci

"Convidem la comunitat global a unir-se a nosaltres per revertir la destrucció de la nostra llar i, en fer-ho, salvaguardar el futur del planeta", va dir José Gregorio Díaz Mirabal, coordinador principal de COICA, que representa grups indígenes de nou països de la conca amazònica. Reuters.

Segons, una mica menys del 50% de la conca amazònica es troba actualment sota algun tipus de protecció oficial o de custòdia indígena investigació publicat l’any passat.

Però la pressió de les explotacions ramaderes, mineres i exploradores de petroli creix. Al Brasil, que alberga el 60% del bioma, la desforestació ha augmentat des que el president de la dreta, Jair Bolsonaro, va assumir el càrrec el 2019, assolint el màxim de 12 anys l’any passat i provocant un clam internacional.

anunci

La conca amazònica en el seu conjunt ha perdut el 18% de la seva cobertura forestal original, mentre que un altre 17% s’ha degradat, segons un punt de referència estudiar publicat al juliol pel Science Panel per a Amazon, basat en la investigació de 200 científics.

Si la deforestació arriba al 20% -25%, podria convertir l'Amazones en una espiral de mort en què s'asseca i es converteix en sabana, segons el científic brasiler del sistema terrestre Carlos Nobre.

La trobada de Marsella és l'últim "Congrés Mundial de Conservació", un esdeveniment celebrat cada quatre anys per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, un fòrum que convoca governs, societat civil i investigadors.

COICA vol que el congrés aprovi el seu 'Amazonia 80x2025'declaració per donar a la proposta més possibilitats de guanyar força a Kunming, on els governs hauran de debatre objectius per protegir la biodiversitat durant la propera dècada.

Seguir llegint

Biocombustibles

La Comissió aprova la pròrroga d’un any de l’exempció d’impostos per als biocombustibles a Suècia

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajuts estatals, la prolongació de la mesura d'exempció fiscal per als biocombustibles a Suècia. Suècia eximeix els biocombustibles líquids dels impostos sobre l’energia i el CO₂ des del 2002. La mesura ja s’ha allargat diverses vegades, l’última vegada octubre 2020 (SA.55695). Per decisió d'avui, la Comissió aprova una pròrroga addicional d'un any de l'exempció fiscal (de l'1 de gener al 31 de desembre de 2022). L'objectiu de la mesura d'exempció fiscal és augmentar l'ús de biocombustibles i reduir l'ús de combustibles fòssils en el transport. La Comissió va avaluar la mesura segons les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular la Directrius sobre ajuts estatals per a la protecció del medi ambient i l’energia.

La Comissió va considerar que les exempcions fiscals són necessàries i adequades per estimular la producció i el consum de biocombustibles nacionals i importats, sense distorsionar indebitament la competència al mercat únic. A més, l’esquema contribuirà als esforços de Suècia i de la UE en el seu conjunt per complir l’acord de París i avançar cap als objectius de renovables i CO₂ del 2030. El suport als biocombustibles basats en els aliments hauria de romandre limitat, d'acord amb els llindars imposats pel Directiva revisada d'energia renovable. A més, l’exempció només es pot concedir quan els operadors demostrin que compleixen els criteris de sostenibilitat, que Suècia transposarà tal com exigeix ​​la Directiva revisada sobre energia renovable. Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que la mesura s’ajusta a les normes d’ajuts estatals de la UE. Hi haurà més informació a la Comissió competència lloc web, en el Registre d'ajudes estatals sota el número de cas SA.63198.

anunci

Seguir llegint

Canvi climàtic

Poden Bulgària, Romania, Grècia i Turquia assolir els objectius climàtics de la COP26?

publicat

on

Han passat més de cinc anys des de l’adopció de l’Acord de París i només queden poques setmanes per a la COP26. - La 26a conferència de l'ONU sobre el canvi climàtic, que tindrà lloc a Glasgow de l'1 al 12 de novembre d'aquest any. Per tant, aquí teniu un resum puntual dels objectius principals de la COP26: escriu Nikolay Barekov, periodista i antic eurodiputat.

La cimera vol posar l'atenció sobre el benestar del planeta i de les persones, és a dir, reduir els combustibles fòssils, reduir la contaminació de l'aire i millorar la salut a tot el món. Es centrarà l’eliminació progressiva del carbó a tot el món i l’aturada de la desforestació.

Nikolay Barekov

Un dels quatre objectius declarats de la COP 26 és ajudar els països a adaptar-se per protegir les comunitats i els hàbitats naturals

anunci

El clima, per descomptat, ja està canviant i continuarà canviant fins i tot quan les nacions redueixin les emissions, de vegades amb efectes devastadors.

El segon objectiu d’adaptació de la COP2 busca animar els països afectats pel canvi climàtic a: protegir i restaurar els ecosistemes; construir defenses, sistemes d’alerta i infraestructures resistents i agricultura per evitar la pèrdua de cases, mitjans de vida i fins i tot vides

Molts creuen que la qüestió del camp ecològic versus el camp ecològic és una qüestió que no es pot ignorar si es vol evitar el declivi de les espècies.

anunci

Rebecca Wrigley, experta en clima, va dir: "La recuperació fonamentalment tracta de connectivitat: connectivitat ecològica i connectivitat econòmica, però també connectivitat social i cultural".

He mirat els esforços que s’estan fent i encara s’han de fer a quatre països de la UE, Bulgària, Romania, Grècia i Turquia.

A Bulgària, el Centre per a l’Estudi de la Democràcia diu que la manera més ràpida i rendible d’aconseguir una descarbonització completa de l’economia búlgara serà transformar el mix de subministrament elèctric. Això afegirà que requerirà l’aturada immediata (o més ràpida possible) de les centrals tèrmiques de lignit i el “desbloqueig de l’enorme potencial d’energia renovable del país”.

Un portaveu va dir: "Els següents 3 a 7 anys seran de crucial importància per a la realització d'aquestes oportunitats i la realització de la transició econòmica verda a Bulgària, alhora que es millora el benestar i la qualitat de vida dels ciutadans búlgars".

A finals de juny, el Consell de la Unió Europea va donar llum verda a la primera llei europea sobre el clima, després de l’adopció de la legislació pel Parlament Europeu uns dies abans. La llei està dissenyada per reduir les emissions d’efecte hivernacle en un 55% (en comparació amb els nivells de 1990) el 2030 i assolir la neutralitat climàtica en els propers 30 anys. 26 estats membres hi van votar a favor al Consell de la UE. L’única excepció va ser Bulgària.

Maria Simeonova, del Consell Europeu de Relacions Exteriors, va dir: "L'abstenció de Bulgària sobre la legislació europea sobre el clima no només aïlla el país dins de la UE una vegada més, sinó que també revela dues mancances familiars en la diplomàcia búlgara".

Pel que fa a Romania, el Ministeri d'Afers Exteriors del país va dir que la nació d'Europa central "s'ha unit a la lluita contra el canvi climàtic i dóna suport a la implementació de les prioritats en el camp a nivell regional, internacional i mundial".

Tot i això, Romania ocupa el lloc 30 en l’índex de rendiment del canvi climàtic (CCPI) 2021 desenvolupat per Germanwatch, NewClimate Institute i Climate Action Network. L’any passat, Romania ocupava el número 24.

L'Institut diu que, tot i el gran potencial del sector de les energies renovables a Romania, "les polítiques de suport dèbils, combinades amb incoherències legislatives, continuen contrarestant una transició energètica neta".

Continua dient que Romania "no avança en la direcció correcta" quan es tracta de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i el consum d'energia ".

Un estiu de calor rècord al sud d’Europa ha provocat incendis devastadors que han arrasat boscos, cases i han destruït infraestructures vitals des de Turquia fins a Grècia.

La regió mediterrània és vulnerable al canvi climàtic, sobretot per la seva sensibilitat a la sequera i a l'augment de les temperatures. Les projeccions climàtiques a la Mediterrània suggereixen que la regió serà més càlida i seca amb esdeveniments meteorològics més freqüents i extrems.

Segons la superfície mitjana cremada per foc, Grècia té els problemes d'incendis forestals més greus entre els països de la Unió Europea.

Grècia, com la majoria de països de la UE, afirma que dóna suport a un objectiu de neutralitat del carboni per al 2050 i que els objectius de mitigació del clima de Grècia es basen en gran mesura en els objectius i la legislació de la UE. Segons el repartiment de l’esforç de la UE, s’espera que Grècia redueixi les emissions d’ETS no comunitàries un 4% el 2020 i un 16% el 2030, en comparació amb els nivells del 2005.

Grècia pot assenyalar millores en l’eficiència energètica i l’economia de combustible dels vehicles, augment de l’energia eòlica i solar, biocombustibles a partir de residus orgànics, fixació d’un preu del carboni i protecció dels boscos.

Els incendis forestals ardents i les onades de calor rècord presencials a la Mediterrània oriental d’aquest any han posat de manifest la vulnerabilitat de la regió als efectes de l’escalfament global.

També han estat pressionant Turquia perquè canviï les seves polítiques climàtiques.

Turquia és una de les sis nacions, incloses l'Iran, l'Iraq i Líbia, que encara no han ratificat l'acord climàtic de París del 2015, que assenyala el compromís d'una nació de reduir les emissions de carboni.

Kemal Kılıçdaroglu, cap del principal partit popular republicà de l'oposició (CHP), diu que el govern turc no té un pla director contra els incendis forestals i afirma: "Hem de començar a preparar el nostre país per a noves crisis climàtiques immediatament".

No obstant això, Turquia, que s’ha fixat un objectiu de reducció d’emissions del 21% per al 2030, ha avançat significativament en àrees com l’energia neta, l’eficiència energètica, el malbaratament i la forestació. El govern turc també ha dut a terme una sèrie de programes pilot que intenten millorar l'adaptació i la resistència al clima.

El líder de la conferència COP 26 de les Nacions Unides a Glasgow a finals d'any ha advertit que la no actuació del canvi climàtic ara tindrà conseqüències "catastròfiques" per al món.

"No crec que hi hagi cap altra paraula", adverteix Alok Sharma, el ministre britànic responsable de la COP26.

La seva advertència a tots els participants a la conferència, inclosos Bulgària, Romania, Grècia i Turquia, es produeix enmig de la creixent preocupació pel canvi climàtic.

Les emissions van continuar augmentant en l'última dècada i, com a resultat, ara la terra és més o menys 1.1 ° C més càlida que la que es va registrar a la fi més tardana.

Nikolay Barekov és periodista polític i presentador, exdirector general de TV7 Bulgària i ex eurodiputat de Bulgària i ex vicepresident del grup ECR al Parlament Europeu.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències