Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

Contaminació zero: l'informe de la Comissió mostra que cal fer més lluita contra la contaminació de l'aigua per nitrats

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

L'última Informe de la Comissió sobre la implementació dels Directiva sobre nitrats (basat en dades de 2016-2019) adverteix que els nitrats continuen causant contaminació perjudicial per a l'aigua a la UE. L’excés de nitrats a l’aigua és nociu tant per a la salut humana com per als ecosistemes, provocant l’esgotament i l’eutrofització de l’oxigen. Allà on les autoritats nacionals i els agricultors han netejat aigües, ha tingut un impacte positiu en el subministrament d’aigua potable i la biodiversitat i en sectors com la pesca i el turisme que en depenen. No obstant això, la fertilització excessiva continua sent un problema a moltes parts de la UE.

El comissari de Medi Ambient, Pesca i Oceans, Virginijus Sinkevičius, va dir: "L'aplicació de la Directiva sobre nitrats en els darrers 30 anys ha augmentat, sens dubte, la qualitat de l'aigua en general a la UE. També veiem que els esforços reals per canviar a mètodes sostenibles estan donant els seus fruits. el ritme del canvi no és suficient per evitar danys a la salut humana i preservar els fràgils ecosistemes. En línia amb el Tracte Verd Europeu, ara cal actuar amb més urgència per aconseguir una agricultura sostenible i protegir el nostre preuat subministrament d’aigua ". 

Les concentracions de nitrats han caigut tant a les aigües superficials com subterrànies a la UE en comparació amb la situació anterior a l’adopció de la Directiva sobre nitrats el 1991. No obstant això, el nou informe revela que s’ha produït poc progrés durant la darrera dècada i la contaminació de nutrients per l’agricultura encara és una preocupació seriosa per a molts estats membres. La Comissió actuarà per millorar el compliment de la Directiva sobre nitrats, que és un requisit previ per assolir la Directiva Acord Verd Europeu objectiu de reduir les pèrdues de nutrients en un 50% com a mínim el 2030. Hi ha més informació a el comunicat de premsa i això Q & A.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències