Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

La majoria dels europeus creuen que els governs no aconseguiran els objectius climàtics, segons l'enquesta

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La majoria de ciutadans de la Unió Europea creuen que el seu govern no farà front al canvi climàtic, que els europeus consideren el repte més gran al qual s'enfronta la humanitat aquest segle, va mostrar una enquesta publicada pel Banc Europeu d'Inversions el dimecres (27 d'octubre). escriu Kate Abnett.

Dels 27,700 enquestats als 27 països de la UE, el 58% va dir que creia que el seu país no reduiria dràsticament les seves emissions de CO2 l'any 2050, va trobar l'enquesta climàtica del BEI.

La manca de fe dels ciutadans de la UE en les credencials climàtiques dels seus governs contrastava amb el seu propi suport a polítiques més dures.

A l'enquesta, el 70% dels enquestats de la UE va dir que donaven suport a les mesures que imposen canvis en el comportament de les persones per fer front a les emissions.

anunci

Una gran majoria, el 87% dels enquestats, es va mostrar "completament" o "una mica" a favor de substituir els vols de curta distància per trens, mentre que el 69% va dir que donava suport a un impost sobre els productes més contaminants.

"En el període previ a la COP26, aquestes demandes del públic són un mandat clar per a nosaltres per reforçar els nostres esforços i accelerar la transició verda", va dir el vicepresident del BEI, Ambroise Fayolle, en referència a la cimera de l'ONU sobre el clima a Escòcia, que comença. el diumenge.

Mentrestant, el 81% dels ciutadans de la UE va estar d'acord que el canvi climàtic era el repte més gran al qual s'enfronta la humanitat aquest segle, i el 75% va dir estar més preocupat per la crisi climàtica que els seus governs.

anunci

L'enquesta del BEI es va dur a terme a l'agost i al setembre, després que els incendis forestals devastadors i les inundacions mortals subratllessin la realitat del canvi climàtic per a molts europeus.

Els de la UE objectius climàtics es troben entre les més ambicioses de les economies més grans del món. El bloc s'ha compromès legalment a reduir les seves emissions netes a zero l'any 2050 i reduir-les ràpidament aquesta dècada. Llegeix més.

Aquests objectius s'apliquen a les emissions globals de la UE, tot i que països, com Dinamarca, França, Alemanya i Irlanda, també han establert objectius nacionals d'emissions netes zero.

Els responsables polítics de la UE estan negociant noves mesures per assolir els seus objectius climàtics, com ara impostos més elevats als combustibles contaminants i un nou mercat de carboni, propostes que s'enfronten a la resistència d'alguns països que temen una reacció pública a mesures que augmentarien els costos per a les llars.

Comparteix aquest article:

Canvi climàtic

Migració climàtica: l'informe del Joint Research Center destaca la importància de centrar-se en solucions d'adaptació locals

publicat

on

El Centre Comú d'Investigació (JRC) de la Comissió ha publicat un nou informe sobre els desplaçaments induïts pel canvi climàtic dins i des d'Àfrica. L'informe destaca la necessitat d'un esforç conjunt en polítiques de migració, adaptació climàtica i desenvolupament per protegir les comunitats afectades, ja que els impactes adversos del canvi ambiental continuen soscavant els seus mitjans de vida.

La comissària Mariya Gabriel va dir: "La investigació basada en dades i basada en l'evidència és fonamental per entendre i respondre de manera eficient als reptes globals com l'impacte del canvi climàtic en les poblacions humanes i la mobilitat. L'informe del JRC aporta més llum sobre aquest tema tan complex i ens pot ajudar a establir prioritats per als propers anys".

L'informe quantifica les poblacions que estaran exposades i vulnerables als impactes del canvi climàtic en el futur i identifica les associacions entre el canvi climàtic i la migració neta en el passat recent. Els patrons climàtics globals estan canviant, provocant canvis lents en els ecosistemes i la productivitat agrícola o desastres d'inici sobtat, com ara huracans, onades de calor i sequeres. El canvi climàtic tindrà un impacte profund en la dinàmica de la població, però les investigacions mostren que la realitat és complexa. En un esforç per entendre fins a quin punt la migració pot representar una estratègia d'afrontament per a les comunitats afectades pels impactes del canvi climàtic, els científics del JRC van analitzar les tendències passades i les projeccions de la població futura a través de lents de diferents escenaris climàtics.

La UE està activa en la prestació de suport i ajuda específica per prevenir els impactes negatius del canvi climàtic i per fomentar estratègies d'adaptació a les regions més afectades. A més de la seva ambiciosa acció sobre mitigació del clima, l'adaptació al clima és una prioritat absoluta per a la UE. Al febrer, la Comissió va adoptar un nou Estratègia d'Adaptació al Canvi Climàtic, estableix el camí per preparar-se per als impactes inevitables del canvi climàtic i esdevenir resilients al clima l'any 2050 a la UE i a tot el món. L'any 2020, prop del 50% del finançament dels països en desenvolupament es va dedicar a l'adaptació al clima o a accions transversals (iniciatives de mitigació i adaptació al canvi climàtic). A principis d'aquesta setmana, la Comissió va anunciar un nou compromís de 100 milions d'euros per al Fons d'Adaptació. Trobeu més informació a la reportar notícia.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Canvi climàtic

Kazakhstan assumeix el compromís de la COP26 per fer front al canvi climàtic

publicat

on

La COP26 de Glasgow és una reunió de les principals economies del món i el que pretenen fer per fer front a una crisi que alguns diuen que és encara pitjor que la pandèmia de coronavirus. El que està passant a Glasgow per abordar aquests problemes més urgents afectarà totes les parts del món, inclòs Kazakhstan, el país sense litoral més gran del món i el novè més gran en general.

Situat al centre del continent euroasiàtic, Kazakhstan enllaça estratègicament els mercats del sud-est asiàtic i d'Europa occidental.

Els canvis en els patrons de pluja estan augmentant la intensitat i la freqüència de les sequeres. Amb la major part de la topografia del país classificada com a estepa, desert o semidesèrtic, el canvi climàtic està suposant una càrrega addicional per a la gestió dels recursos hídrics del país i els mitjans de vida de gairebé el 13% de la població que viu en zones molt propenses a la sequera.

Kazakhstan s'ha compromès a fer front al canvi climàtic i, juntament amb el Regne Unit, va publicar una declaració conjunta sobre l'associació estratègica i els esforços conjunts per respondre al canvi climàtic.

anunci

SE Askar Mamin, primer ministre de la República del Kazakhstan (foto al centre), ha participat a la Cimera Mundial de Líders de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC) a Glasgow aquesta setmana (1-2 de novembre).

En declaracions a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic COP26 a Glasgow, Regne Unit, el primer ministre Askar Mamin va dir: "En reunir-nos a la COP26, reconeixem que el canvi climàtic és l'amenaça clau per a la seguretat i la prosperitat globals al segle XXI.

"Estem compromesos a fer front al canvi climàtic mitjançant una acció interna ambiciosa, així com una estreta cooperació a nivell bilateral i multilateral. L'estratègia Net Zero del Regne Unit accelerarà la seva transició a l'energia verda, descarbonitzant la generació d'energia el 2035 i assolint zero emissions netes el 2050. Kazakhstan s'ha compromès a arribar a zero net el 2060 en la seva propera estratègia de neutralitat de carboni que implicarà reformes importants en tots els sectors del economia, amb especial atenció a l'energia, la indústria manufacturera, l'agricultura, la silvicultura, el transport, els serveis públics i la gestió de residus.

anunci

 "El govern del Kazakhstan també està establint objectius clau a mig termini dins de la seva contribució actualitzada determinada a nivell nacional: augmentar la proporció d'energies renovables al 15% el 2030 amb més potencial per créixer i reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle sense condicions en un 15% el 2030 (en comparació amb l'any base). ) amb un objectiu condicional del 25% (subjecte a suport i assistència internacionals). Kazakhstan, el novè país més gran del món i guardià de l'ecosistema de l'estepa, també dóna suport plenament a la declaració de la Presidència de la COP sobre els boscos i l'ús sostenible de la terra, comprometent-se a plantar 2 milions d'arbres l'any 2025.

A mesura que desenvolupem i millorem els nostres plans nacionals, reconeixem que la Conferència de les parts de la CMNUCC és el vehicle multilateral clau per oferir l'ambició i l'acció que necessitem amb tanta urgència. Tenim la intenció de prendre mesures cada cop més valentes per assolir i, sempre que sigui possible, superar els objectius establerts a les nostres contribucions determinades a nivell nacional (NDC) i a les estratègies a llarg termini de l'Acord de París. També impulsarem la implementació dels canvis polítics necessaris per complir els nostres respectius compromisos per assolir la neutralitat de carboni.

En aquest context, també donem la benvinguda a la recent declaració C5+1 d'Àsia Central i Estats Units que va subratllar la necessitat de presentar NDC ambiciosos per a la Cimera del Clima de Glasgow de la COP26. Es va comprometre que les NDC dels països d'Àsia Central inclourien objectius específics per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i accions concretes per assolir aquests objectius; i que aquests objectius i accions estarien en línia amb l'objectiu de mantenir a l'abast un límit de temperatura d'1.5 graus centígrads per sobre dels nivells preindustrials. El Regne Unit i el Kazakhstan continuaran treballant junts per fer realitat aquest important compromís i per ajudar a augmentar l'ambició climàtica a l'Àsia Central i a la regió en general.

A més, buscarem reforçar la nostra cooperació en matèria mediambiental, així com explorar les oportunitats que hi ha en la transformació cap a una economia verda que pugui beneficiar els dos països. Assegurarem que les nostres estructures intergovernamentals ministerials existents, el Diàleg Estratègic i la Comissió Intergovernamental de Comerç i Inversió, prioritzin la cooperació en aquestes àrees. La inversió en una recuperació sostenible i neta de la pandèmia de la Covid-19 crearà ocupació a les indústries del futur, alhora que garantirà que abordem els reptes vinculats de la salut pública, el canvi climàtic i la biodiversitat. Aquesta cooperació donarà prioritat a l'eficiència energètica, la diversificació econòmica lluny dels combustibles fòssils i, en particular, la transició de l'ús del carbó per a la generació d'energia, així com el desenvolupament del considerable potencial renovable de Kazakhstan. També buscarà desenvolupar les ofertes de finançament verd dels nostres països en suport d'aquesta transició.

També ens esforçarem per millorar la cooperació en altres aspectes clau de la mitigació del canvi climàtic, l'adaptació i la protecció del medi ambient, inclòs l'intercanvi de bones pràctiques en l'àmbit de la descarbonització de l'economia en general, la gestió de residus, l'ús sostenible dels boscos i del sòl, la millora de l'aire. qualitat, biodiversitat, finançament sostenible i verd, investigació ambiental i sensibilització pública.

Destaquem el nostre compromís d'aconseguir un resultat negociat ambiciós i equilibrat a la COP26. També acordem continuar treballant de prop més enllà de la COP26, incloent debats polítics sobre qüestions més amplis del canvi climàtic i l'intercanvi d'informació sobre objectius de reducció d'emissions en tots els futurs diàlegs d'alt nivell adequats.

En els trenta anys transcorreguts des de la independència de Kazakhstan i l'establiment de les nostres relacions diplomàtiques, la relació entre el Regne Unit i el Kazakhstan s'ha convertit en una sòlida associació basada en la confiança mútua, els valors compartits i la cooperació eficaç, tal com es reflecteix en el proper Acord d'Associació i Cooperació Estratègica entre el Regne Unit i el Kazakhstan. . Mentre celebrem aquest important aniversari, estem decidits a seguir construint i aprofundint la nostra cooperació en els temes que més importen als nostres països.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Canvi climàtic

La Comissió, Breakthrough Energy Catalyst i el Banc Europeu d'Inversions avancen la col·laboració en tecnologies climàtiques

publicat

on

A l' Conferència de les parts de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26) a Glasgow, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i Bill Gates, el fundador de Breakthrough Energy, juntament amb el president del Banc Europeu d'Inversions, Werner Hoyer, han signat oficialment una associació pionera que impulsarà les inversions en tecnologies climàtiques crítiques. La signatura d'un memoràndum d'entesa segueix l'inicial anunci fet el juny d'enguany a la Missió Innovació Conferència Ministerial.  

L'associació entre la Comissió, el Banc Europeu d'Inversions i Catalitzador energètic avançat mobilitzarà fins a 820 milions d'euros (1 milions de dòlars) entre 2022 i 2026 per accelerar el desplegament i comercialitzar ràpidament tecnologies innovadores que ajudin a oferir Acord Verd Europeu ambicions i la Objectius climàtics de la UE per al 2030. Es preveu que cada euro de fons públics afavoreixi tres euros de fons privats. Les inversions es dirigiran a una cartera de projectes basats en la UE amb un alt potencial en quatre sectors:

  • Hidrogen net;
  • combustibles d'aviació sostenibles;
  • captura directa d'aire, i;
  • emmagatzematge d'energia de llarga durada.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "El moment de l'acció és ara. El repte climàtic ens obliga a invertir en innovacions d'alt risc i eliminar la "prima verda" que comporta la comercialització de noves tecnologies. No puc esperar a veure les tecnologies que arriben al mercat. L'associació UE-Catalyst és un pas més en el camí per convertir Europa en el primer continent climàticament neutre i d'innovació climàtica. Espero que els Estats membres, la indústria i altres s'uneixin a la carrera per la innovació climàtica".

El president del Banc Europeu d'Inversions, Werner Hoyer, va dir: "Per assolir els objectius climàtics de París necessitem una revolució tecnològica global i inversions massives en innovacions que canviïn el joc. El Banc Europeu d'Inversions té un sòlid historial de finançament de tecnologies en fase inicial, ajudant-les a augmentar-les per ser més assequibles. Avui fem servir aquesta experiència per assolir els ambiciosos objectius climàtics de la UE. Estic encantat que puguem anunciar avui una nova associació amb la Comissió Europea i Breakthrough Energy Catalyst per donar suport a les solucions verdes del demà i construir un futur verd per a tots nosaltres".

anunci

Bill Gates, fundador de Breakthrough Energy, va dir: "Aconseguir el zero net serà una de les coses més difícils que la humanitat hagi fet mai. Necessitarà noves tecnologies, noves polítiques i noves associacions entre el sector públic i privat a una escala que mai hem vist abans. Aquesta associació amb la Comissió Europea i el Banc Europeu d'Inversions ajudarà a accelerar l'adopció generalitzada de solucions climàtiques, que crearan indústries netes i crearan oportunitats de treball a tota Europa per a les generacions futures". 

L'associació UE-Catalyst s'orientarà a tecnologies amb un potencial reconegut per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle, però que actualment són massa cares per poder escalar i competir amb les tecnologies basades en combustibles fòssils. Reunirà els sectors públic i privat per invertir en projectes demostratius a gran escala.

Tant el Banc Europeu d'Inversions (amb recursos de la Comissió) com Breakthrough Energy Catalyst proporcionaran quantitats equivalents de subvencions i inversions financeres als projectes. Com a part de la seva contribució, Breakthrough Energy Catalyst es mobilitzarà socis per invertir en projectes i/o adquirir els productes ecològics resultants.  

anunci

Donant suport a aquestes tecnologies en aquesta fase del procés de demostració i creant un mercat per a aquests productes ecològics, l'associació UE-Catalyst reduirà la seva "prima verda", és a dir, reduirà els seus costos a un nivell que eventualment sigui competitiu amb els basats en combustibles fòssils. opcions. Això ajudarà a accelerar la seva adopció global i conduirà a la independència dels programes de suport públic. 

El finançament de la UE per a l'associació s'obtindrà Horitzó Europa i la Fons d'Innovació, i es gestionarà sota InvestEU segons els procediments de govern establerts. Breakthrough Energy Catalyst aprofitarà capital privat equivalent i fons filantròpics en suport de tecnologies clau climàtiques intel·ligents per accelerar la transició cap a ecosistemes industrials sostenibles a Europa. L'associació UE-Catalyst estarà oberta a inversions nacionals dels Estats membres de la UE a través d'InvestEU o a nivell de projecte. Es preveu que els primers projectes siguin seleccionats el 2022.

Comissió Europea

La Comissió Europea té una sèrie de polítiques i programes per assolir les seves ambicions climàtiques. En el marc del Pacte Verd Europeu, el juliol de 55 es va adoptar el paquet "Fit for 2021" amb l'objectiu de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en almenys un 55% l'any 2030.

El finançament de la UE per als projectes recolzats en el marc de l'associació Comissió-Catalyst es canalitzarà a través del programa InvestEU i implementat pel Banc Europeu d'Inversions i altres institucions financeres interessades.

Als efectes d'aquesta associació, el finançament InvestEU està garantit pel Fons d'Innovació i Horizon Europe, el programa marc europeu de recerca i innovació per valor de 95.5 milions d'euros (2021-2027). Horizon Europe dedica el 35% del seu pressupost a l'acció climàtica, mentre que el programa també dóna suport a una sèrie d'associacions que mobilitzen finançament privat per fer front als reptes globals urgents i modernitzar la indústria mitjançant la investigació i la innovació.

El Fons d'Innovació és un nou instrument de finançament per complir els compromisos econòmics de la UE en virtut de l'Acord de París i els seus objectius climàtics, donant suport a la demostració de tecnologies innovadores baixes en carboni.

La Comissió dóna suport juntament amb Breakthrough Energy Catalyst la segona fase de Missió Innovació per provocar una dècada d'acció i inversió en investigació, desenvolupament i demostració per fer que l'energia neta sigui assequible, atractiva i accessible per a tothom.

Banc Europeu d'Inversions

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) és la institució creditícia a llarg termini de la Unió Europea i és propietat dels estats membres de la UE. Ofereix finançament a llarg termini per a inversions sòlides amb l'objectiu de contribuir als objectius polítics de la UE tant a Europa com més enllà. El Banc Europeu d'Inversions és actiu a uns 160 països i és el prestador multilateral més gran del món per a projectes d'acció climàtica.

El Grup BEI ha adoptat recentment el seu full de ruta del Banc del Clima per complir la seva ambiciosa agenda per donar suport a 1 bilió d'euros d'inversions en acció climàtica i sostenibilitat ambiental durant la dècada fins al 2030 i per oferir més del 50% del finançament del BEI per a l'acció climàtica i la sostenibilitat mediambiental. 2025. A més, com a part del full de ruta, a partir de principis de 2021, totes les noves operacions del Grup BEI estaran alineades amb els objectius i principis de l'Acord de París.

Energia avançada

Fundat per Bill Gates, Energia avançada es dedica a ajudar la humanitat a evitar un desastre climàtic. A través de vehicles d'inversió, programes filantròpics, defensa de polítiques i altres activitats, Breakthrough Energy es compromet a escalar les tecnologies que el món necessita per assolir les emissions netes zero l'any 2050.

Catalitzador energètic avançat és el primer model del seu tipus dissenyat per accelerar les tecnologies climàtiques crítiques que sustentaran una economia sense carboni. Catalyst busca reunir els sectors públic i privat per finançar projectes de demostració en fase comercial per a solucions crítiques de descarbonització. Catalyst abordarà la bretxa de finançament del desplegament primerenc d'aquestes tecnologies i proporcionarà una estructura per accelerar la seva comercialització. Catalyst començarà finançant projectes de quatre tecnologies: hidrogen verd, combustible d'aviació sostenible, captura directa d'aire i emmagatzematge d'energia de llarga durada. En el futur, Catalyst té la intenció d'ampliar el mateix marc a altres innovacions necessàries, com ara l'acer baix en carboni i el ciment.

Més informació

Discurs del president sobre innovació en tecnologies netes (europa.eu)

Preguntes i respostes: Associació UE-Catalyst

Fitxa informativa: Associació UE-Catalitzador

Memoràndum d'entesa

COP26

Energia avançada

Un pacte verd europeu | Comissió Europea (europa.eu)

Clúster 5: Clima, Energia i Mobilitat | Comissió Europea (europa.eu)

Fons d'Innovació | Acció Climàtica (europa.eu)

La UE establirà noves associacions europees (europa.EU)

Aliança Europea d'Hidrogen Net | Mercat interior, indústria, emprenedoria i pimes (europa.eu)

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències