Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

B és per: Bulgària, Bielorússia i bé... Brexit

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La COP26 no va acabar amb un cop, sinó un gemec. Bé, potser gemec no és la paraula correcta, però Alok Sharma, el ministre britànic encarregat de les negociacions, semblava estar enganxat. Diumenge, en una entrevista, va dir que havia dormit unes sis hores en 72 hores anteriors, "així que va ser un moment emotiu". Fins i tot els veterans del Consell Europeu més endurits simpatitzaran, ni tan sols les negociacions del pressupost futur de l'any passat van trigar més d'un cinc dies. 

1.5 graus encara a l'abast

Timmermans va suplicar a tots els implicats:

Von der Leyen va resumir la situació amb claredat: “1.5 graus centígrads roman a l'abast; però la feina està lluny d'haver acabat”. Tanmateix, hi va haver un gran avenç, el president de la Comissió sí que va reconèixer el "paper crucial" del vicepresident executiu.

B és per Bulgària, no per Boyko Borissov

El poble de Bulgària (bé, almenys el 40% d'ells) ha parlat per tercera vegada aquest any. Kiril Petkov, del partit “Continuem el canvi”, sembla el principal guanyador, amb els vots necessaris per formar una coalició. 

anunci

R és per a Rumen Radev

Radev, que ha estat un ferotge crític de Borissov i la corrupció, va tenir una victòria fulgurant a la votació presidencial amb un 50% estimat dels vots. 

Deixaré experts en política búlgara per comentar les diferències entre els diferents partits, però el que està molt clar és que es tracta d'un vot contra la corrupció. Juntament amb la recent votació en contra d'Andrej Babiš a les eleccions txeques, sembla que la marea està canviant, encara que lentament. 

La propera Hongria?

La setmana passada també es va produir una gira vertiginosa per Brussel·les del candidat anticorrupció hongarès Péter Márki-Zay, líder d'una àmplia aliança destinada a restaurar l'estat de dret a Hongria, s'enfronta a una batalla difícil, ja que Orban ha fet tot el possible per manipular el sistema. al seu favor. Les eleccions tindran lloc l'abril de l'any vinent. 

Mentrestant, Viktor Orbán va ser reelegit ahir com a president de Fidesz. Péter Márki-Zay va dir en una presentació al Club de Premsa de Brussel·les que va ser votant de Fidesz en el passat, però que el partit pel qual havia votat originalment havia canviat més enllà del reconeixement d'Orban.

El Tribunal de Justícia Europeu tindrà dues sentències més aquesta setmana sobre qüestions relacionades amb l'estat de dret a Polònia i Hongria, ho heu endevinat. 

Bielorússia

La situació a Bielorússia s'ha convertit no només en una situació de migració, sinó també geopolítica. L'armamentització dels migrants és la nova eina de l'atac híbrid de Putin contra les democràcies occidentals. Això, juntament amb altres maniobres, inclosa l'acumulació de tropes per part de les forces russes, faran exercici els ministres d'Afers Exteriors reunits avui a Brussel·les per discutir Bielorússia, els socis orientals, la famosa brúixola estratègica i altres qüestions.

Polònia i els països bàltics demanen la participació de l'OTAN, amb una reunió de l'"article 4", que es pot convocar quan la "integritat territorial, la independència política o la seguretat" d'un membre de l'OTAN estiguin amenaçades. És probable que avui s'aprovi un acord sobre noves sancions. 

Brexit

Trivial en comparació, però el vicepresident Maroš Šefčovič aplicarà un "enfocament semblant al làser" per abordar els problemes dels medicaments i els controls duaners en les converses en curs entre el Regne Unit i la UE aquesta setmana. Šefčovič va felicitar divendres el canvi de to de la part del Regne Unit, però en la seva declaració després de les reunions de la setmana passada, Lord Frost va continuar agitant la seva amenaça de l'article 16 de mesures de salvaguarda unilaterals. A més, canvia.

Anuncis de la Comissió Europea dimecres: Sense descans per al vicepresident executiu Frans Timmermans, que presentarà una nova estratègia de sòls, actualitzarà el transport de residus i minimitzarà el risc de desforestació i degradació forestal associat als productes col·locats al mercat de la UE. L'alt representant de la UE, Josep Borrell, tornarà a presentar-se a l'escenari per presentar una iniciativa Global Gateway, una mena de projecte de "cinturó i carretera" de la UE, que mira principalment a la inversió europea a l'Àfrica. Finalment, però encara no confirmat, la comissària pot presentar la seva revisió de la política de competència: "apte per als nous reptes".

El Parlament Europeu es reunirà per a reunions de comissió i grups.

Diàleg Monetari amb el president del BCE, Lagarde. Els eurodiputats del Comitè d'Afers Econòmics i Monetaris es reuniran amb la presidenta del BCE, Christine Lagarde, per al seu diàleg monetari regular. Estan preparats per discutir l'objectiu d'inflació revisat del BCE, així com les conseqüències d'un ràpid augment dels costos de l'habitatge. (dilluns)

Certificat digital Covid de la UE/canvis en alguns estats membres. Els eurodiputats del Comitè de Llibertats Civils discutiran amb la Comissió l'aplicació del certificat digital COVID als estats membres de la UE, així com els canvis recents a països com Àustria i França pel que fa a la validesa dels certificats de vacunació i les seves implicacions per a la llibertat de moviment. (dijous)

Passaports i visats daurats. Els eurodiputats del Comitè de Llibertats Civils discutiran un projecte d'informe que demana a la Comissió que proposi normes sobre sistemes nacionals que atorguin la ciutadania o els drets de residència a ciutadans de fora de la UE a canvi d'inversió. El Parlament ha demanat reiteradament normes més estrictes per evitar llacunes que beneficien els evasors d'impostos i els delinqüents. (dijous)

Millorar la resposta de la UE a la crisi migratòria i d'asil. El treball legislatiu sobre la proposta d'establir un nou instrument per fer front a la crisi migratòria i d'asil en un o diversos estats membres, per garantir que se'ls doni suport ràpidament quan sigui necessari, començarà al Comitè de Llibertats Civils. La proposta de la Comissió inclou la possibilitat d'atorgar protecció immediata a les persones desplaçades que fugen dels conflictes armats als seus països d'origen. (dijous)

Missions d'Estat de dret a Hongria, Eslovènia, Bulgària i Eslovàquia. El Comitè de Llibertats Civils debatrà les recents visites a Hongria, Eslovènia, Bulgària i Eslovàquia per avaluar la situació de l'estat de dret i els drets fonamentals en aquests estats membres. (dijous) (per confirmar)

Aturar la desforestació mundial. La Comissió de Medi Ambient debatrà amb el comissari Sinkevičius la nova proposta de legislació que el Parlament va demanar per aturar la desforestació global i la degradació forestal impulsada per la UE obligant a les empreses que col·loquen productes al mercat de la UE a dur a terme la diligència deguda. (dijous)

Comparteix aquest article:

les emissions CO2

La Comissió adopta nous annexos a les directrius sobre ajudes estatals del sistema de comerç d'emissions de la UE, que defineixen els punts de referència d'eficiència aplicables i els factors de CO2

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat dos nous annexos al Directrius sobre ajudes estatals del sistema de comerç d'emissions de la UE (les "Directrius de l'ETS"). Els nous annexos complementen les directrius ETS i defineixen els punts de referència d'eficiència i els factors de CO2 aplicables. Les directrius de l'ETS tenen com a objectiu reduir el risc de "fuga de carboni", on les empreses traslladen la producció a països de fora de la UE amb polítiques climàtiques menys ambicioses, la qual cosa comporta una menor activitat econòmica a la UE i cap reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a nivell mundial. En particular, les Directrius permeten als estats membres compensar els sectors en risc de deslocalització per part dels preus més elevats de l'electricitat com a conseqüència dels senyals de preu del carboni creats per l'ETS de la UE (els anomenats "costos d'emissions indirectes").

Quan es van adoptar les directrius ETS revisades el setembre de 2020, la Comissió va assenyalar que els dos annexos sobre "Valores de referència d'eficiència" i sobre "Factors de CO2" es publicarien en una fase posterior. Els punts de referència d'eficiència representen la quantitat d'electricitat implicada en el procés de producció més eficient per a cada producte. Els factors de CO2, que es basen en la combinació de generació d'energia amb combustibles fòssils a cada país o regió, reflecteixen fins a quin punt el preu a l'engròs de l'electricitat consumida pel beneficiari està influenciat pels costos ETS a les zones de preus corresponents.

La Comissió ha adoptat avui un comunicació complementant les directrius ETS, introduint els annexos pendents. Els punts de referència d'eficiència i els factors de CO2 definits als annexos es basen en aportacions d'experts, pràctiques prèvies i dades estadístiques. Més concretament, els punts de referència d'eficiència es van establir a partir d'un estudi expert realitzat per un consultor extern. La metodologia per establir els factors de CO2 aplicables és similar a la aplicada a les Directrius anteriors, i es basa en dades d'Eurostat.

Els nous punts de referència d'eficiència i factors de CO2 entraran en el càlcul de l'import de la compensació pels costos indirectes incorreguts pels beneficiaris a partir del 2021 i, per tant, són elements importants per garantir la proporcionalitat de les mesures d'ajuda concedides en virtut de les directrius ETS.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

agricultura

Estadístiques agrícoles de la UE: subvencions, llocs de treball, producció

publicat

on

Descobriu fets i xifres sobre l'agricultura a la UE, inclòs el finançament per país, ocupació i producció, Societat.

L'agricultura és una indústria important per a tots els països de la UE i tots reben fons de la UE a través de la Política Agrària Comuna (PAC). Aquests fons donen suport als agricultors directament a través del Fons Europeu Agrícola de Garantia i les zones rurals, l'acció climàtica i la gestió dels recursos naturals a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Esbrina com la Política Agrària Comuna dóna suport als agricultors.

Subvencions agràries de la UE per països

El 2019, es van gastar 38.2 milions d'euros en pagaments directes als agricultors i 13.8 milions d'euros en desenvolupament rural. 2.4 milions d'euros més van donar suport al mercat de productes agrícoles.

anunci

Les normes que regulen com es gasten els fons de la Política Agrària Comuna les determina el Pressupost a llarg termini de la UE. La les normes actuals s'aplicaran fins al desembre de 2022, després el més recent reforma de la política agrícola comuna entrarà en vigor i durarà fins al 2027.

Infografia amb mapa que mostra la quantitat de subvencions de la Política Agrària Comuna per país de la UE l'any 2019. Es poden trobar dades clau a l'epígraf Subvencions agrícoles de la UE per país.
La divisió dels fons de la Política Agrària Comuna entre els països de la UE  

Estadístiques d'ocupació agrícola de la UE

La indústria agrícola va donar suport a 9,476,600 llocs de treball el 2019 i 3,769,850 llocs de treball en la producció d'aliments (el 2018) i va representar l'1.3% del producte interior brut de la UE el 2020.

Romania tenia la majoria de persones ocupades a l'agricultura el 2019, mentre que Dinamarca tenia la majoria de persones ocupades en la producció d'aliments el 2018.

anunci

Per cada euro gastat, el sector agrícola genera 0.76 € addicionals per a l'economia de la UE. El valor afegit brut de l'agricultura -la diferència entre el valor de tot el que va produir el sector agrícola primari de la UE i el cost dels serveis i béns utilitzats en el procés de producció- va ser de 178.4 milions d'euros el 2020.

Infografia que mostra l'ocupació a l'agricultura (el 2019) i la producció d'aliments (el 2018) per país de la UE. Les dades clau es poden trobar a l'epígraf Estadístiques d'ocupació agrícola de la UE.
Els sectors de l'alimentació i l'agricultura a la UE  

La producció agrícola a Europa

L'agricultura de la UE produeix una gran varietat de productes alimentaris, des de cereals fins a llet. La UE ha legislat per garantir que els aliments produïts i venuts a la UE siguin segurs per menjar. El L'estratègia de la UE de la granja a la bifurcació, anunciat el 2020, té com a objectiu garantir que els aliments també es produeixin de manera més sostenible. Els eurodiputats volen reduir millor l'ús de pesticides protegir els pol·linitzadors i la biodiversitat, acabar amb l'ús de gàbies en la ramaderia i augmentar l'ús del sòl per l'agricultura ecològica per 2030.

Infografia que mostra quantes tones d'aliments diferents es van produir a la UE el 2019.
Producció d'aliments a la UE  

Política Agrícola Comuna 

Fonts de dades 

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Política Agrícola Comuna (PAC)

La reforma de la Política Agrària Comuna obté l'aprovació definitiva dels eurodiputats

publicat

on

Dimarts (23 de novembre), el Parlament va donar llum verda a la nova política agrícola de la UE. Aquesta versió reformada pretén ser més verda, més justa, més flexible i transparent, AGRI, sessió plenària.

Durant les negociacions sobre el paquet de reformes legislatives, els eurodiputats van insistir que l'enfortiment de la biodiversitat i l'adhesió a les lleis i compromisos ambientals i climàtics de la UE seran clau per a l'aplicació de la Política Agrària Comuna (PAC) reformada, que entrarà en vigor el 2023. Per avaluar si els plans estratègics nacionals de la PAC estan en línia amb aquests compromisos, els agricultors hauran de complir amb pràctiques respectuoses amb el clima i el medi ambient. Els estats membres estaran obligats a garantir que almenys el 35% del pressupost de desenvolupament rural i almenys el 25% dels pagaments directes es destinin a mesures mediambientals i climàtiques.

Més suport a les petites explotacions i als joves agricultors

Els eurodiputats van assegurar que un mínim del 10% dels pagaments directes es destinaran a donar suport a les petites i mitjanes explotacions i que almenys el 3% del pressupost de la PAC es destinarà a joves agricultors. També van insistir que una reserva de crisi amb un pressupost anual de 450 milions d'euros (a preus actuals) estarà permanentment preparada per ajudar els agricultors amb la inestabilitat de preus o de mercat.

anunci

Més transparència i millor compliment de les normes laborals

Com a resultat de la pressió del Parlament, les normes laborals de la UE en els sectors agraris seran millor supervisades i les infraccions sancionades gràcies a la cooperació entre els inspectors nacionals de treball i els organismes pagadors de la PAC.

La informació sobre els beneficiaris finals del suport de la UE serà més transparent gràcies a una eina de mineria de dades de la UE, a la qual tindran accés els estats membres i que ajuda a identificar el risc de frau verificant la informació a les bases de dades públiques.

anunci

Amb 452 vots a favor, 178 en contra i 57 abstencions es va aprovar el “Reglament de plans estratègics”, el “Reglament horitzontal” amb 485 vots a favor, 142 en contra i 61 abstencions i el “Reglament d'organització comuna de mercats” amb 487 a favor, 130 en contra i 71 abstencions.

Ponent del 'Reglament de plans estratègics' Peter Jahr (EPP, DE) va dir: “En aprovar la reforma de la PAC, garantim la seguretat de la planificació no només als estats membres, sinó sobretot als nostres agricultors europeus. Hem vetllat perquè aquesta PAC sigui més sostenible, transparent i previsible. El nou model de lliurament reduirà la càrrega burocràtica de la política agrícola sobre els agricultors. El nostre vot d'avui ha demostrat que volem protegir i promoure les explotacions familiars, les persones que mantenen i conserven el nostre paisatge cultural”.

Ponent de la "Regulació horitzontal" Ulrike Müller (RE, DE) va dir: “Avui és un dia històric per a la nova PAC, un dia en què avancem cap a una política agrícola més ambiciosa ambientalment, socialment conscient i orientada al rendiment. El nou model de lliurament garantirà que l'enfocament de la PAC es centrarà més en assolir els seus objectius i menys en el simple compliment de les normes. També ens hem assegurat que els pagaments de la PAC siguin més transparents i que els interessos financers de la UE estiguin millor protegits. Aquest CAP serà realment un èxit".

Ponent del "Reglament de l'organització comuna de mercats" Eric Andrieu (S&D, FR) va dir: “Per primera vegada en més de 30 anys, gràcies a l'organització comuna del mercat part de la reforma de la PAC, les reformes aprovades avui suposaran més regulació del mercat que desregulació. Podem estar orgullosos del lluny que hem arribat, perquè el progrés aconseguit és important per als agricultors, per al sector i per als consumidors. L'organització comuna de mercat és sens dubte un primer pas en la direcció correcta".

Propers passos

Les regles actuals de la PAC es van ampliar després del 31 de desembre de 2020 i es van substituir per regles de transició fins a finals de 2022. Un cop aprovades pel Consell, les noves normes seran aplicables a partir de l'1 de gener de 2023.

Més informació 

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències