Connecteu-vos amb nosaltres

Aigüeres de carboni

La UE inverteix més de mil milions d'euros en projectes innovadors per descarbonitzar l'economia

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Unió Europea està invertint més d'1.1 milions d'euros en set innovadors a gran escala projectes del Fons d'Innovació. Les subvencions donaran suport a projectes que tenen com a objectiu aportar tecnologies innovadores al mercat en indústries intensives en energia, hidrogen, captura, ús i emmagatzematge de carboni i energies renovables. Els projectes es troben a Bèlgica, Itàlia, Finlàndia, França, Països Baixos, Noruega, Espanya i Suècia. El vicepresident executiu Timmermans va dir: "La innovació és crucial per oferir les solucions que necessitem aquesta dècada per mantenir 1.5 graus a l'abast. Juntament amb una forta reducció d'emissions, la innovació ens ofereix un camí cap a l'Acord de París. Aquesta decisió dóna suport concret als projectes de tecnologia neta a tot Europa i els permet ampliar les tecnologies que canvien el joc que donen suport i acceleren la transició cap a la neutralitat climàtica. El nostre paquet Fit for 55 proposa augmentar el Fons d'Innovació perquè projectes i idees europeus encara més innovadors puguin avançar en la carrera mundial per a la innovació climàtica". A el comunicat de premsa amb més informació està disponible en línia.

Comparteix aquest article:

Aigüeres de carboni

Els esborranys de la UE planegen cultivar "embornals de carboni" en la lluita contra el canvi climàtic

publicat

on

By

La Unió Europea ha redactat plans per construir boscos, prats i altres "embornals de carboni" naturals que absorbeixen el diòxid de carboni de l'atmosfera per ajudar a frenar el canvi climàtic, segons un esborrany de document vist per Reuters dimarts (6 de juliol), escriu Kate Abnett.

Els embornals de carboni han guanyat importància a mesura que els països s’esforcen per assolir les emissions "zero netes" el 2050, segons l'objectiu dels científics que el món ha de complir per evitar els pitjors impactes del canvi climàtic. L’emissió neta de zero significa que no emet més gasos d’efecte hivernacle dels que es poden equilibrar eliminant els gasos de l’atmosfera.

Segons la Comissió Europea, els boscos, prats, terres de cultiu i aiguamolls de la UE van eliminar totalment 263 milions de tones de CO2 equivalent (CO2e) de l'atmosfera el 2018. Aquest compte també explica la quantitat de CO2 alliberat quan es van talar arbres o es van cremar zones silvestres.

La setmana vinent, la Comissió proposarà un objectiu per ampliar la pica de la UE per absorbir 310 milions de CO2e anuals el 2030 donant a cada estat membre un objectiu legalment vinculant, segons el projecte.

anunci

La proposta requeriria millors proteccions per als boscos i les zones silvestres, que s’han reduït a causa de la tala, la demanda d’energia de biomassa i les amenaces empitjorades pel canvi climàtic, com ara els incendis forestals i les plagues.

L'esborrany no definia els objectius nacionals, que substituirien el requisit actual per garantir que els embornals de CO2 no es redueixin aquesta dècada.

A partir del 2031, la UE també començaria a comptabilitzar les emissions agrícoles de gasos, inclòs el metà, un altre potent gas d’efecte hivernacle, al seu balanç net de carboni. Les emissions agrícoles de la UE no han disminuït des del 2010.

anunci

La proposta es publicarà el 14 de juliol com a part d’un paquet més ampli de polítiques climàtiques que tindrà com a eix principal la reducció de les emissions de CO2 de fonts com vehicles, fàbriques i centrals elèctriques.

Les polítiques les negociaran després els estats membres i el Parlament Europeu, un procés políticament delicat que pot trigar fins a dos anys.

La UE també planeja establir un sistema de certificats d’eliminació de carboni, segons l’esborrany de la proposta, que agricultors i forestals podrien vendre als contaminadors que necessitin equilibrar les seves emissions, creant un incentiu financer per emmagatzemar carboni.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències