Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

El CAMS supervisa el transport de pols sahariana per l'oest i el centre d'Europa

COMPARTIR:

publicat

on

Les previsions d'aerosols del Servei de Monitorització de l'Atmosfera de Copernicus mostren que una gran quantitat de pols sahariana es mou cap al nord per Europa durant els propers dies. El CAMS continua controlant el transport de pols sahariana després de les recents previsions que mostraven els valors més alts a Europa occidental entre el 15 i el 17 de març de 2022. Les previsions del CAMS també mostren una qualitat de l'aire degradada a gran part d'Espanya, Portugal i França relacionada amb el transport de pols del Sàhara. 

Servei de monitorització de l'atmosfera de Copernicus (CAMS) les previsions des de l'11 de març mostren un gran plomall de pols amb valors molt elevats de profunditat òptica de l'aerosol (AOD) i concentracions de pols que viatgen cap al nord per la Península Ibèrica, França i les regions centrals d'Europa entre el 15 i el 17 de març. La trajectòria d'aquest plomall de pols ha donat lloc a concentracions superficials previstes molt elevades de PM10 fins a 250 micrograms per metre cúbic, tot i que les mesures de l'Agència Europea de Medi Ambient han mostrat valors superiors a aquest 15 de març en molts llocs d'Espanya. Això és superior al llindar mitjà de 24 hores recomanat per la UE de 50 micrograms per centímetre cúbic.

imatge
Previsió regional CAMS de concentració de PM10 en superfície per al 16 de març a les 12h UTCCrèdit: Copernicus Atmosphere Monitoring Service/ECMWF.

CAMS fa un seguiment de totes les etapes del transport de pols des del desert del Sàhara cada any i ha estat supervisant el transport anual de pols, des de diferents regions d'origen a través del desert, des de principis d'any. Les previsions CAMS es proporcionen tant a Europeu i a escala mundial, i serveix com a eina per ajudar els ciutadans, les empreses i els responsables polítics a prendre decisions informades de manera contínua amb dades de previsió de la qualitat de l'aire les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana. Es reconeix que la qualitat de l'aire és vital per a la salut humana, ja que les altes concentracions de pols poden tenir impactes sobre la salut en els sistemes respiratoris de totes les persones de les regions afectades i augmentar la contaminació atmosfèrica per partícules de fonts locals. El científic sènior, Mark Parrington, del Servei de Monitorització de l'Atmosfera Copernicus de l'ECMWF comenta: "A CAMS fem servir observacions per satèl·lit i in situ en les nostres previsions de qualitat de l'aire per poder proporcionar una font d'informació contínua i fiable per controlar esdeveniments de contaminació de l'aire com aquest. . Esdeveniments de transport de llarg recorregut com aquest es produeixen la majoria dels anys i els impactes de l'esdeveniment actual són força sorprenents. Tot i que la pols afectarà la qualitat de l'aire a parts del sud-oest d'Europa, els impactes a més gran escala seran cels boirosos o alguna deposició superficial". Podeu trobar més informació sobre el seguiment CAMS de la temporada de pols sahariana d'enguany aquí: https://atmosphere.copernicus.eu/saharan-dust-heads-north-cams-tracks-its-progress-nfEs poden trobar dades addicionals sobre la qualitat de l'aire a l'Atmospheric Data Store (ADS):https://ads.atmosphere.copernicus.eu/cdsapp#!/dataset/cams-global-atmospheric-composition-forecasts?tab=overviewihttps://ads.atmosphere.copernicus.eu/cdsapp#!/dataset/cams-europe-air-quality-forecasts?tab=overview

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències