Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

La Comissió proposa pràctiques de consum més justes i ecològiques

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat avui una sèrie de propostes de Green Deal a la seva reunió universitària. Les propostes se centren en pràctiques econòmiques sostenibles, com ara garantir que els consumidors coneguin els seus drets i que els productes venuts a la UE siguin construïts de manera sostenible, reparables i reciclables. 

"És hora d'acabar amb el model de 'agafar, fer, trencar i llençar' que és tan perjudicial per al nostre planeta, la nostra salut i la nostra economia", va dir el vicepresident executiu de la Comissió Frans Timmermans. "Així és com recuperem l'equilibri en la nostra relació amb la natura i reduïm la nostra vulnerabilitat a les interrupcions a les cadenes de subministrament globals".

Segons les noves propostes, tots els productes haurien de tenir un passaport de producte digital. Aquest passaport facilitaria la reparació o el reciclatge de components d'un producte, així com els problemes de seguiment dins de la cadena de subministrament. Aquesta proposta ampliaria el marc d'ecodisseny existent per incloure tants productes com sigui possible i augmentaria el nombre de regulacions que han de complir els productes. Aquestes regulacions inclouran una major eficiència energètica a la construcció, una major reciclabilitat i pràctiques empresarials més eficients pel que fa al clima.

El marc d'ecodisseny existent ha estat un treball en curs des de la seva primera iteració el 2009. Aquestes normes van establir maneres perquè els productes produïts i venuts a la UE fossin més respectuosos amb el medi ambient en totes les etapes del seu cicle de vida. Des d'aleshores, els estàndards als quals es mantenen els productes han millorat per incloure productes més reparables, materials més sostenibles i més eficiència energètica en general. 

La Comissió també va adoptar l'Estratègia de la UE per als tèxtils circulars i sostenibles. L'objectiu és regular els tèxtils fent-los més reciclables i de llarga vida, no tòxics i creats de manera sostenible per al 2030. La proposta pretén expulsar la "moda ràpida" del mercat de la UE. La moda ràpida és quan les botigues creen roba barata per adherir-se ràpidament a l'estil actual. La roba fabricada amb aquesta finalitat sovint està mal feta i està dissenyada per desaparèixer quan canvia l'estil. 

La part final de la proposta de la Comissió va ser una actualització de les normes de consum de la UE. Posa a disposició del consumidor la informació sobre com es construeix un producte i quant de temps hauria de durar. L'objectiu és permetre als consumidors europeus prendre decisions més informades sobre els productes que compren. La proposta també actualitzaria la llista existent de pràctiques comercials deslleials per incloure fer afirmacions ambientals vagues sense fets, no informar sobre característiques que limiten la durabilitat i utilitzar una etiqueta de sostenibilitat voluntària no associada a una revisió independent.

anunci

Comparteix aquest article:

Tendències