Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

El Parlament aprova una nova llei per lluitar contra la desforestació mundial

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

No es prohibirà cap país ni producte. No obstant això, les empreses només poden vendre els seus productes a la UE després del 31 de desembre de 2020 si disposen d'una "declaració de diligència deguda" del proveïdor que confirmi que no prové de terres desforestades o ha provocat degradació forestal. Això inclou arbres primaris insubstituïbles.

Les empreses hauran de confirmar, tal com ha sol·licitat el Parlament, que els seus productes compleixen la legislació vigent del país d'origen, incloses les lleis que regulen els drets humans i els drets dels pobles indígenes.

Cobert

Segons el proposta original de la Comissió, els productes coberts per aquesta nova legislació inclouen: cacau, grans de cafè, oli de palma, soja i fusta. Això inclou els productes que han contingut, s'han alimentat aquests productes bàsics o s'han fet amb ells (com ara mobles, cuir i xocolata). Els eurodiputats van afegir productes de cautxú, carbó vegetal i paper imprès a la llista de productes lliures de desforestació durant les negociacions.

El Parlament també ha definit que la degradació forestal inclou la conversió de boscos primaris o de regeneració natural en plantacions o altres zones boscoses.

Control basat en el risc

En un termini de 18 mesos després de l'entrada en vigor d'aquest Reglament, la Comissió utilitzarà una avaluació objectiva, transparent i imparcial per classificar determinats països o parts d'aquests com a risc baix, estàndard o alt. El procés de diligència deguda per als productes de països de baix risc es simplificarà. Els operadors estan subjectes a una quantitat proporcional de controls en funció del nivell de risc del seu país: 9% en risc alt, 3% en risc estàndard i 1% en risc baix.

anunci

S'utilitzaran eines de monitorització per satèl·lit i anàlisis d'ADN per verificar l'origen dels productes.

Les sancions per incompliment han de ser proporcionades, dissuasives i, com a mínim, del 4% de la facturació anual del comerciant o operador que no compleixi a la UE.

La nova llei es va aprovar amb 552 vots en contra, 44 i 43 abstencions.

Després de la votació Christophe Hansen (PPE/LU) va declarar: "Fins ara, les prestatgeries dels nostres supermercats estaven omplides massa sovint de productes que havien estat coberts amb les cendres dels boscos cremats i els ecosistemes danyats de manera irreversible, i que havien destruït els mitjans de subsistència dels indígenes. Això va passar. massa sovint sense que els consumidors se n'adonin. Em fa molta il·lusió saber que els consumidors europeus ja no seran còmplices sense saber-ho de la desforestació menjant la seva barra de xocolata o gaudint d'una merescuda tassa de cafè. Aquesta nova llei no només serà crucial en la lluita contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat, però també ens ajuden a trencar les barreres que ens impedeixen establir relacions comercials més profundes amb països que comparteixen els nostres valors ambientals.

Propers passos

Ara, el text ha de ser avalat oficialment pel Consell. El text es publicarà al Diari Oficial de la UE i entrarà en vigor 20 dies després de la publicació.

Fons

Segons l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació , entre 1990 i 2020, 420 milions d'hectàrees (una superfície més gran que Europa) de bosc es van convertir en ús agrícola. El consum de la UE representa al voltant del 10% de la desforestació mundial. Més que dos terços es representen per l'oli de palma i la soja.

El Parlament va utilitzar el seu prerrogativa del Tractat l'octubre de 2020 per demanar a la Comissió que legislació actual per aturar la destrucció forestal mundial impulsada per la UE. La acord amb els països de la UE sobre la llei es va signar el 6 de desembre de 2022.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències