Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Els envasos sostenibles podrien retardar els efectes de la generació de residus a Europa 

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La gestió de residus a nivell mundial s'ha tornat més complex de gestionar durant l'última dècada. Produïm molts més residus dels que reciclem, la qual cosa afecta la nostra salut i el nostre entorn. Segons l'Agència Europea de Medi Ambient, 4.8 tones de deixalles es genera per ciutadà europeu i només es recicla aproximadament la meitat dels residus municipals. 

Curiosament, una part considerable del total de residus consisteix en envasos, especialment plàstics, seguits pels materials de la construcció, la construcció i l'automoció. Els experts estimen que la majoria dels residus plàstics podrien haver estat utilitzats per a propòsits addicionals, la qual cosa comporta pèrdues econòmiques importants.

Malauradament, tots aquests residus són perillosos per al medi ambient, sobretot perquè els abocadors contaminen l'aire, l'aigua i el sòl. Al mateix temps, la incineració de residus genera més emissions a l'aire. Així doncs, una manera de lluitar contra aquest problema seria adoptar envasos sostenibles que no acabin als abocadors o siguin biodegradables. 

Selecció de materials reciclables

Una de les decisions més crítiques que pot prendre una empresa és triar materials reciclables en lloc dels habituals. Aquesta selecció té el poder d'influir en els consumidors perquè canviïn les seves preferències i optin pels envasos fets amb materials reciclables. Per exemple, Loungefly per al Regne Unit i Europa assegura que els seus productes arribin en bosses i caixes de paper, embolcalls retràctils i palets, que el client pot reciclar fàcilment a tot arreu. 

El principal avantatge d'utilitzar aquest tipus d'envasos inclou ampliar la base de clients i augmentar la fidelitat a la marca apel·lant als comportaments de les persones pel que fa a les preferències de compra. Al mateix temps, les empreses també poden reduir els seus costos d'enviament mitjançant paquets més petits i embolcalls de productes ben fets. 

Aproximació als envasos d'origen vegetal 

Tot i així, el problema dels envasos reciclables és que carreguen la responsabilitat sobre el consumidor. Atès que la taxa de reciclatge d'envasos de plàstic a Europa flota 35%, i els residus plàstics són més difícils d'exportar, fins i tot el plàstic reciclable es converteix en un problema. 

anunci

Per tant, una millor idea per als envasos seria un d'origen vegetal, com el blat de moro o la canya de sucre, que pot tenir una forma semblant als plàstics. Aquesta idea permet que l'envàs es desglosse en elements naturals i redueixi la petjada de carboni. Una altra gran estratègia és utilitzar envasos compostables, com el bagàs o la cel·lulosa. 

Millorar les estratègies d'envasament 

A més d'utilitzar materials avançats per a l'embalatge, la forma en què s'emboliquen i s'envien els productes també és crucial per lluitar contra qüestions de sostenibilitat. Per exemple, algunes empreses van començar a enviar a granel per ajudar el planeta. Pel que fa al transport marítim, alguns han començat a utilitzar mètodes neutres en carboni per compensar les emissions, principalment quan s'exporten productes a tot el món. 

Tanmateix, una de les millors idees és reduir les mides dels envasos perquè hi ha nombrosos casos en què entren productes més petits. caixes gegants, que és un malbaratament de recursos i d'espai. De vegades, les empreses ho fan amb propòsit i aprofiten la psicologia per fer creure al client que com més gran és el paquet, més es valora. 

Col·laboració amb les empreses adequades 

Esdevenir un negoci sostenible al principi sembla fàcil, però tot es redueix a fer les associacions adequades. La col·laboració amb empreses ecològiques és molt important per prendre una postura respecte a la sostenibilitat perquè treballar amb fabricants i proveïdors que adopten pràctiques ecològiques significa molt. 

Normalment es necessita investigació per trobar les millors associacions, i les empreses poden aprofitar el sistema d'avaluació del cicle de vida (ACV) per avaluar l'impacte ambiental dels seus productes. Aquest mètode garanteix que les empreses i els fabricants o proveïdors estiguin en la mateixa pàgina pel que fa als seus objectius de sostenibilitat. 

Complint amb les noves directrius de la UE sobre sostenibilitat 

Tot i que les empreses haurien de ser les primeres a canviar els seus envasos i estratègies ecològiques, els governs també haurien de proporcionar una millor regulació per garantir que els països lluitin igualment cap a un futur millor. Per exemple, el Parlament Europeu pretén emprar un sistema d'economia circular l'any 2050, que inclou una sèrie de noves metodologies. 

Per exemple, les empreses hauran de respectar els nous objectius de reducció d'envasos, de manera que l'any 2040, els envasos haurien de ser inferiors al 15%. Al mateix temps, alguns tipus d'envasos desapareixeran gradualment, com ara plàstic per a fruites fresques o bosses de plàstic lleugeres. A més, les empreses animaran els clients a reutilitzar els envasos o els productes perquè puguin portar els seus propis envasos quan compren begudes o aliments a empreses de menjar per emportar. 

Els envasos verds tenen molts més avantatges dels que penses 

Les indústries encara s'han d'adaptar als envasos, estratègies i productes de sostenibilitat. Tot i així, és un procés progressiu que finalment donarà grans resultats. Orientar-se al verd té molts avantatges tant per a les empreses com per als clients. 

Per exemple, els envasos sostenibles ajuden a reduir la petjada de carboni, ja que es necessiten menys recursos per a la fabricació. Al mateix temps, l'etapa de desenvolupament fa que els envasos siguin versàtils i flexibles, ja que es poden reutilitzar i reutilitzar. 

A més, el client pot disposar fàcilment d'envasos sostenibles, ja que els articles compostables o reciclables no afecten el medi ambient. Això és especialment cert quan l'envàs és biodegradable i pot tornar a la natura sense comprometre-la. 

Per part de l'empresa, l'ús de productes d'embalatge ecològic millora la imatge de marca, ja que els clients senten una preocupació pels problemes ambientals i les tendències canviants dels clients. Curiosament, algunes de les empreses més ecològiques del món operen en la gestió de residus, la fabricació de maquinària i la fabricació de mobles, demostrant que fins i tot aquestes indústries poden prosperar mentre passen a enfocaments més ecològics. 

Això és perquè els envasos sostenibles ajuden a estalviar diners a llarg termini, redueixen els costos d'enviament i amplian la base de clients. Per tant, superar el que hem conegut durant tant de temps no sembla tan difícil quan els resultats milloren i els resultats empresarials augmenten de valor. Per tant, més empreses haurien d'instar la metodologia de sostenibilitat per garantir una ràpida adaptació a una societat en ràpid canvi. 

Has pensat mai en l'impacte dels envasos? 

Els envasos dels productes van semblar inofensius durant un temps, però ara els experts demostren que la major part dels residus del món provenen d'envasos de plàstic i cartró que no poden o no s'han reciclat correctament. Aquests materials acaben als abocadors, afectant el medi ambient i la nostra salut. Per tant, el canvi s'acosta a mesura que les empreses introdueixen lentament envasos verds. Els bioplàstics, els envasos compostables i el paper reciclat són algunes de les millors opcions per reduir els residus i crear un millor ecosistema empresarial. 

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències