Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

El productor petroquímic SIBUR s'encarrega del malbaratament alimentari

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

D'acord amb el Programa de les Nacions Unides per al Medi AmbientJo, més de 1 milions de tones d'aliments es malgasten anualment a tot el món, la qual cosa representa el 19% dels aliments produïts a nivell mundial. Es tracta d'una xifra colossal, i ni tan sols inclou les pèrdues que es produeixen durant la producció i transport d'aliments (un 13%). D'acord amb la Banc Mundial, els residus alimentaris ocupa el primer lloc entre els residus sòlids municipals.

Els aliments rebutjats per les llars, els establiments de serveis d'alimentació i el comerç minorista es descomponen i representen fins a un 10% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a nivell mundial. Això és cinc vegades més que les emissions del transport aeri. L'ONU pretén aconseguir una reducció del 50% del malbaratament global d'aliments l'any 2030, la qual cosa hauria de contribuir de manera significativa a la lluita contra l'escalfament global.

No és sorprenent, Sibur afirma que els envasos de polímers són una manera de reduir el malbaratament d'aliments. Aquest tipus d'envasos preserva els aliments, per tant allarga la seva vida útil. Les seves propietats de barrera, que impedeixen que l'aigua i l'aire passin, el pes lleuger, la flexibilitat i el baix cost el distingeixen d'altres tipus d'envasos. Els envasos de polímers són indispensables per a moltes aplicacions, com ara l'emmagatzematge de productes congelats i aliments preparats per menjar en envasos en porcions, la qual cosa ajuda a reduir el malbaratament d'aliments.

D'acord amb Estimacions de l'ONU, Rússia, on anualment s'utilitzen al voltant de 3 milions de tones de polímers per a la producció d'envasos, té un dels nivells de residus alimentaris més baixos d'Europa: menys de 60 kg per habitant i any.

Es podria argumentar que els envasos de polímer en si són una font de contaminació. Tanmateix, en primer lloc, la quantitat total de residus plàstics és un terç de la quantitat de residus alimentaris. En segon lloc, el problema dels residus plàstics s'està abordant a mesura que les empreses recullen i reciclen envasos de polímer usats i els incorporen a la producció de nous productes.

Les preocupacions de sostenibilitat del públic estan empenyent els productors de polímers a invertir en projectes que recullen i reciclen ampolles de plàstic usades i envasos de polímers. Sibur, per exemple, està construint una xarxa d'empreses associades la feina de les quals és recollir i triturar els residus recollits en petites escates, que SIBUR barreja després amb matèries primeres de polímers primaris per a la producció.

anunci

L'empresa ha desenvolupat tota una gamma de polímers per a diversos propòsits sota la marca Vivilen, que contenen fins a un 70% de plàstic reciclat, per exemple, grànuls de rPET per produir ampolles de plàstic ecològiques amb un 30% de contingut reciclat. Per produir aquests grànuls, SIBUR utilitza fins a 34,000 tones de plàstic reciclat a l'any, la qual cosa ajuda a evitar l'eliminació de fins a 1.7 milions d'ampolles de plàstic anuals.

Els envasos multicapa i els envasos contaminats són més difícils de reciclar. Per superar aquesta dificultat, SIBUR veu prometedor el reciclatge químic (termòlisi), una tecnologia que utilitza alta temperatura i pressió per convertir els residus d'envasos en matèries primeres líquides per a la producció de nous productes de polímer. La companyia té previst prendre una decisió d'inversió en un projecte pilot de termòlisi aquest any.

Però tot ajuda que les iniciatives de les empreses privades també siguin fomentades o fins i tot regulades per les polítiques governamentals. L'any 2022, Rússia va aprovar el seu programa d'Economia Circular, que té com a objectiu garantir que el 100% dels residus sòlids municipals es classifiquen l'any 2030 i que el 50% d'aquests residus es reciclin en matèries primeres secundàries que després es puguin utilitzar en la producció de nous productes. .

El món en conjunt s'està avançant cap al reciclatge dels residus de polímers. D'acord amb Inger Andersen, Director Executiu del Programa de l'ONU per al Medi Ambient, un proper acord mundial sobre plàstics pot prohibir "productes plàstics innecessaris d'un sol ús i de curta durada" que sovint s'enterran, es cremen o s'aboquen.

Al mateix temps, l'ONU no pretén abandonar completament els polímers, ja que "tenen moltes aplicacions que ajuden al món". És important que els polímers formen part d'un cicle de producció de cicle tancat en la mateixa mesura que acer i alumini. Al voltant del 30% de la producció anual d'aquests metalls prové del reciclatge de la seva ferralla. Un resultat similar es pot aconseguir amb polímers.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències