Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

S'ha aprovat la Llei d'Indústria Net Zero

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha acollit amb satisfacció l'adopció final de la Llei d'Indústria Net-Zero (NZIA), que posa la UE en bon camí per enfortir les seves capacitats nacionals de fabricació de tecnologies netes clau. En crear un entorn empresarial unificat i previsible per al sector de la fabricació de tecnologies netes, NZIA augmentarà la competitivitat i la resiliència de la base industrial de la UE i donarà suport a la creació de llocs de treball de qualitat i una mà d'obra qualificada..

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir que amb la Llei d'Indústria Net-Zero, "la UE té ara un entorn regulador que ens permet augmentar ràpidament la fabricació de tecnologies netes. La Llei crea les millors condicions perquè aquells sectors que són crucials per a nosaltres assolir el zero net l'any 2050. La demanda està creixent a Europa i a nivell mundial, i ara estem equipats per cobrir més d'aquesta demanda amb l'oferta europea”.

En potenciar la producció nacional de la UE de tecnologies zero, NZIA reduirà el risc que substituïm les dependències de combustibles fòssils per dependències tecnològiques d'actors externs. Això, al seu torn, ajudarà a fer que el nostre sistema energètic sigui més net i segur, amb fonts d'energia neta assequibles i produïdes a casa que substitueixin les importacions volàtils de combustibles fòssils.

Perquè la UE esdevingui líder en el sector de les tecnologies netes, NZIA estableix un punt de referència per a la capacitat de fabricació de tecnologies estratègiques de zero net per satisfer almenys el 40% de les necessitats de desplegament anual de la UE l'any 2030. El punt de referència proporciona predictibilitat, certesa i llarga durada. -senyals a termini als fabricants i inversors i permet fer un seguiment del progrés. Per donar suport als projectes de captura i emmagatzematge de carboni i augmentar la disponibilitat de llocs d'emmagatzematge de CO2 a Europa, NZIA també estableix un objectiu de 50 milions de tones de capacitat d'injecció anual als llocs d'emmagatzematge de CO2 geològic de la UE per al 2030.

"El Pacte Verd Europeu és la nostra estratègia de creixement i necessita indústries europees competitives per prosperar en els mercats de tecnologia neta del futur", va dir Maroš Šefčovič, vicepresident executiu de la Comissió per al Pacte Verd Europeu. "La Net Zero Industry Act garantirà el suport europeu a una àmplia gamma de sectors estratègics i crítics, ajudant-los a desenvolupar els seus mercats, formar i contractar treballadors europeus i competir en igualtat de condicions amb els competidors internacionals. La ràpida negociació i adopció d'aquesta proposta de la Comissió demostra que Europa està preparada per reaccionar als reptes globals i donar suport a la seva indústria i als seus treballadors per aconseguir conjuntament el Pacte Verd Europeu”.

A més d'establir objectius, el nou reglament millora les condicions per a la inversió en tecnologies net zero mitjançant la simplificació i l'acceleració dels procediments d'autorització, la reducció de la càrrega administrativa i la facilitació de l'accés als mercats. Les autoritats públiques hauran de tenir en compte la sostenibilitat, la resiliència, la ciberseguretat i altres criteris qualitatius en els procediments de contractació de tecnologies netes i les subhastes per al desplegament d'energies renovables.

anunci

Els estats membres podran donar suport a un conjunt de tecnologies de zero net, com ara la solar fotovoltaica, l'eòlica, les bombes de calor, les tecnologies nuclears, les tecnologies d'hidrogen, les bateries i les tecnologies de xarxa mitjançant l'establiment de "projectes estratègics" que es beneficiaran d'un estatus prioritari a nivell nacional. terminis de permís més curts i procediments simplificats.

"La crisi energètica ens va ensenyar una lliçó clau: hem d'evitar qualsevol dependència d'un sol proveïdor", va dir el comissari d'Energia Kadri Simson. "Amb la Llei de la indústria Net-Zero, Europa estarà ben equipada amb una base industrial més sòlida per aconseguir la transició energètica neta. Mitjançant permisos més fàcils i ràpids per a projectes de fabricació, suport a la innovació i habilitats i un millor accés al mercat per a productes de tecnologia neta d'alta qualitat, ens assegurarem que els fabricants europeus de tecnologia neta puguin competir en condicions equitatives. Això garantirà que puguem assolir els nostres ambiciosos objectius d'eficiència energètica i renovables per al 2030 mantenint la nostra competitivitat industrial”.

Indústries intensives en energia com ara l'acer, la química o el ciment que produeixen cEls components que s'utilitzen en aquestes tecnologies de zero net i que inverteixen en descarbonització també es poden donar suport a través de les mesures de la Llei. La creació de Net-Zero Acceleration Valleys facilitarà encara més l'establiment de clústers d'activitat industrial net-zero a la UE.

NZIA inclou mesures d'inversió en educació, formació i innovació amb l'establiment de Net-Zero Industry Academies per formar 100,000 treballadors en un termini de tres anys i donar suport al reconeixement mutu de les qualificacions professionals. S'establiran sandbox reguladors per provar tecnologies innovadores de zero net en condicions normatives flexibles. Finalment, la plataforma Net-Zero Europe servirà com a centre de coordinació central, on la Comissió i els països de la UE podran discutir i intercanviar informació, així com recollir aportacions de les parts interessades.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències