Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Els conservadors europeus s'uneixen per salvar la UE del Green Deal d'Úrsula

COMPARTIR:

publicat

on

Per Adrian-George Axinia i António Tânger Corrêa

"Les emissions [de carboni] han de tenir un preu que canviï el nostre comportament", va dir Ursula von der Leyen el 2019, quan es presentava a la presidència de la Comissió Europea.

Ara és evident que l'objectiu d'aquestes polítiques públiques no era només reduir les emissions de carboni —una activitat que alguns consideren utòpica— sinó exercir un control directe sobre la indústria. Des de l'inici del seu mandat, Ursula von der Leyen ha accelerat la implementació de la doble transició, tant verda com digital, com a objectiu principal de la Comissió Europea.

Fent una breu crida a la retrospecció, podem observar un modus operandi de la Comissió Europea que, d'altra manera, està allunyat de la democràcia, la solidaritat i la prosperitat i s'assembla a una decadència moral i professional de la fortalesa burocràtica que ara s'ha fet càrrec de la maquinària del Unió Europea. En nombroses ocasions, partits conservadors com AUR i CHEGA han advertit que la UE s'ha allunyat del projecte imaginat per Konrad Adenauer o Robert Schuman.

En primer lloc, amb el pretext de la pandèmia de COVID, els buròcrates europeus van accelerar l'agenda coordinada per Ursula von der Leyen, connectant la NextGenerationEU amb la transició verda, és a dir, amb el Green Deal. Així, la condicionalitat per a l'assignació de fons proporcionada pels Plans Nacionals de Recuperació i Resiliència ha passat a dependre de l'apropiació de l'agenda del Pacte Verd per part dels Estats membres.

Aleshores, tan bon punt Rússia va envair Ucraïna, la Comissió Europea va trobar un nou pretext per accelerar la seva agenda del Green Deal. Per tant, va establir el mecanisme REPowerEU, que proposava assolir la independència total de la UE dels combustibles fòssils l'any 2030. En acceptar els termes del Pacte Verd al ritme imposat per la UE, la sobirania i la independència energètica dels Estats membres ha començat a patir lentament. i alguns estats van perdre la seva posició en el mercat de l'energia, ja que tenien avantatges conferits pels recursos naturals que posseïen.

anunci

Potser per als Estats que mancaven d'aquests recursos, aquest pla seria un ideal, però l'interès nacional hauria de prevaldre per a tots. En aquests moments, l'energia verda és massa cara i massa escassa per cobrir les necessitats del mercat de la UE i dels seus ciutadans, encara més a l'Europa central i oriental. A més, l'augment del preu de les quotes de contaminació emeses en el marc del sistema de comerç de drets d'emissió de la Unió Europea ha augmentat encara més els preus de l'energia, reduint el nivell de vida a tota la UE.
Però a falta d'una alternativa viable, la pretensió de reduir les emissions de carboni a la UE un 55% fins al 2030 i un 90% fins al 2040 (100% el 2050), inclòs el tancament de mines o l'eliminació de plantes de gas i carbó, condemnarà la L'economia europea a la fallida i els ciutadans a la pobresa i la fam. És impossible eliminar alguna cosa sense tenir primer preparat un reemplaçament viable. La destrucció no es pot produir sense una alternativa ja funcional i disponible.

Tot i que hi va haver una forta reacció contra els dos únics grups polítics europeus que han cridat l'atenció sobre aquests temes perillosos, és a dir, els grups ECR i ID, alguns estats han admès que la retòrica oficial no és més que consignes buides, soscavant el que han construït els nostres avantpassats. al llarg de dècades i segles de treball dur. Per exemple, Alemanya està tancant els parcs eòlics per reobrir les seves mines. Aquest any, a mesura que les protestes dels agricultors s'han estès per Europa, Ursula von der Leyen ha premut lentament el fre i ha promès accions per apaivagar les protestes.

Tanmateix, l'establishment polític europeu, amb la seva forta agenda globalista, està decidit a imposar els seus objectius polítics i ideològics a qualsevol preu, ignorant l'impacte econòmic sobre els Estats membres i les condicions de vida dels seus ciutadans. Països com Romania i Portugal, rics en sòls fèrtils i recursos naturals, haurien de poder aprofitar tot el seu potencial econòmic, però en canvi, el nostre desenvolupament orgànic es veu obstaculitzat per alguns buròcrates als quals no els ciutadans romanesos ni portuguesos van donar mandat democràtic.

A més, tenint en compte les dades, és important reconèixer que la Unió Europea només contribueix amb el 7% de les emissions mundials de CO2. En canvi, la Xina és responsable del 29% i els Estats Units del 14%. Tenint en compte aquestes xifres, com pot la UE seguir sent competitiva a nivell mundial si soscava els seus propis interessos econòmics per a la recerca de determinats ideals polítics?

Una altra iniciativa controvertida dels buròcrates europeus és la "Llei de restauració de la natura". Aquest projecte legislatiu, proposat per la Comissió Europea, té com a objectiu la reconstrucció d'ecosistemes degradats, la restauració de la biodiversitat i la millora de l'impacte positiu de la natura sobre el clima i el benestar humà. Tanmateix, els crítics argumenten que representa una visió neomarxista i totalitària que podria conduir a la destrucció de centrals hidroelèctriques, preses i sistemes de reg, augmentar el risc d'inundacions, reduir les terres cultivables i infringir els drets fonamentals de propietat. Els resultats potencials d'aquesta llei podrien incloure la disminució de la producció d'aliments a Europa, l'aturada de projectes d'infraestructures i la pèrdua de llocs de treball. En aquest escenari, com pot Europa esperar competir amb nacions com la Xina, l'Índia, Rússia o els Estats Units si segueix polítiques que puguin minar la seva estabilitat econòmica?

El Pacte Verd Europeu s'ha d'implementar amb condicions justes i equitatives que tinguin en compte les circumstàncies específiques de cada Estat membre. Aquest enfocament garanteix que la transició cap a la neutralitat climàtica sigui socialment sostenible i promou el desenvolupament econòmic a totes les regions, en lloc d'agreujar les disparitats existents. És crucial que aquestes iniciatives no mincin la seguretat nacional ni l'estabilitat econòmica.

Els líders europeus que realment apunten a un planeta més net haurien de mostrar les seves habilitats i esforços diplomàtics més enllà d'Europa, abordant les importants contribucions d'altres economies importants com la Xina i Rússia a les emissions globals. Aquest enfocament evitaria imposar una càrrega indeguda als estats i als ciutadans europeus.

Tanmateix, necessitem líders forts i visionaris perquè això passi. Marine Le Pen i Giorgia Meloni podrien aixecar Europa de la deriva i tornar el projecte europeu al seu camí natural. Necessitem partits sobiranistes com AUR i CHEGA al Parlament Europeu, partits que lluitin pels seus ciutadans i representin els seus interessos a les institucions europees. El 9 de juny, els conservadors s'uneixen per retornar els recursos d'Europa a la seva gent i per salvar la UE del Pacte Verd d'Úrsula.

  • Adrian-George Axinia; Membre de la Cambra de Parlamentaris de Romania, candidat al Parlament Europeu per AUR;
  • António Tânger Corrêa; Antic ambaixador de la República Portuguesa; Candidat al Parlament Europeu per Chega, vicepresident de Chega

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències