Connecteu-vos amb nosaltres

el transport d'animals

L'Eurogroup For Animals i la Canadian Horse Defense Coalition demanen que la UE i el Canadà abordin el benestar dels cavalls en virtut del CETA

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La UE importa carn de cavall del Canadà i aquest comerç és problemàtic, ja que les investigacions de les ONG i les auditories de la UE van revelar problemes massius amb el benestar animal i la seguretat alimentària. L'Eurogroup For Animals i la Canadian Horse Defense Coalition recomanen utilitzar les eines que ofereix l'Acord Econòmic i Comercial Integral UE-Canadà (CETA) per abordar i millorar el benestar dels cavalls al Canadà. La UE és el major consumidor de carn de cavall, tot i que el consum -i les importacions- han disminuït durant l'última dècada per diferents motius, inclòs l'escàndol alimentari del 2014 i la posterior prohibició de la carn de cavall mexicana. No obstant això, des del 2017, les importacions han anat en augment i la quota del Canadà s'ha mantingut constant al voltant de 1,350 tones anuals. 
 
Encara que aquest volum sigui relativament baix, el Els abusos al benestar dels cavalls detectats a les cadenes de producció són molt problemàtics. Aquestes importants mancances del sector, no només pel que fa al benestar animal sinó també en la traçabilitat, han estat subratllades recentment Investigacions de les ONG. A més, la legislació de la UE que imposa un període de residència de sis mesos, durant el qual els cavalls no poden rebre cap medicament, ha generat moltes preocupacions addicionals pel que fa al benestar dels cavalls. Durant aquest període de residència, el Els animals es mantenen en condicions horribles en parcs d'alimentació a l'aire lliure, sense cap protecció contra el clima advers o atenció veterinària durant sis mesos fins que puguin ser sacrificats.

Com que les qüestions de benestar animal relacionades amb les pràctiques agrícoles no entren dins de l'abast dels requisits de benestar animal de la UE imposats actualment a les importacions, en un carta conjunta demanem a la Comissió Europea i al ministre canadenc de Comerç Internacional que maximitzin les oportunitats que ofereix el Fòrum de Cooperació Regulatòria (RCF) del CETA per millorar el benestar dels cavalls

"El moment mai ha estat millor per parlar del benestar dels cavalls ara que s'ha convertit en una prioritat de la Govern del Canadà prohibir les exportacions de cavalls vius, principalment a causa de les males condicions de transport", va dir la presidenta de la Canadian Horse Defense Coalition, Sinikka Crosland.

Avançar en aquesta direcció respondria a les expectatives dels ciutadans de la UE, ja que nou de cada deu europeus creuen que la UE hauria de fer més per promoure la conscienciació sobre el benestar animal a tot el món. A petició, que ja ha reunit prop de 180,000 signatures, demana a la UE que suspengui les importacions de carn de cavall dels països on no es respecten els requisits de la UE sobre seguretat alimentària i benestar animal.

"Si no s'aborda el benestar dels cavalls, la UE hauria d'enviar un missatge clar als seus socis comercials subratllant que respectar les normes és important i suspendre les importacions quan no es compleixin els requisits. En condicions similars, les importacions de la UE de carn de cavall mexicana es van suspendre el 2015", va concloure Stephanie Ghislain, líder del programa de l'Eurogrup de Comerç i Benestar Animal.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències