Connecteu-vos amb nosaltres

el transport d'animals

Transport d'animals: errors sistemàtics revelats (entrevista)

COMPARTIR:

publicat

on

Tilly Metz diu que no fer complir les normes de transport d'animals suposa un risc per al benestar animal i és injust per als agricultors. (A la foto), la presidenta de la comissió d'investigació del Parlament al respecte, Societat.

El Parlament va establir un comissió d'investigació sobre la protecció dels animals durant el transport per avaluar la situació actual a Europa després d'una resolució que demana normes més estrictes. La aprovat el comitè seva informe final el desembre de 2021, que tots els eurodiputats votaran durant el ple del gener de 2022.

El president del comitè, Tilly Metz, membre dels Verds/ALE de Luxemburg, va dir: "És important garantir el mateix nivell de protecció dels animals durant tot el viatge, de la mateixa manera que és essencial que els transportistes i els conductors tinguin un conjunt únic de normes per complir amb el transport transfronterer”.

Com vol el Parlament millorar les condicions de transport d'animals?

El comitè va trobar fracassos sistemàtics en l'aplicació de les normes existents sobre la protecció dels animals durant el transport i va fer recomanacions per a la revisió de les normes, que es preveu el 2023.

El comitè va demanar una reducció de la durada dels desplaçaments, concretament de vuit hores per a la matança i quatre hores per als animals de final de carrera, que són animals criats per a la producció de llet o ous o per a la cria, així com una millor protecció de cries i cries. animals embarassats. En lloc d'un llindar de 10 dies, els animals no deslletats no s'han de transportar abans de les cinc setmanes d'edat i el límit per a les embarassades hauria de ser de dos terços de l'embaràs (actualment el 90%).

Pel que fa al transport fora de la UE, el comitè demana que les exportacions de vius es limiten als països que garanteixin i respectin normes equivalents de benestar animal.

anunci

"Assegurar-se que els consumidors de la UE tinguin informació precisa sobre els productes animals que compren és una altra tasca important, ja que permet als consumidors optar pels estàndards de benestar animal més alts", va dir Metz.

Porcs en un camió per ser transportats a una fàbrica
©AdobeStock/Pomphoto  

Quines polítiques de transport d'animals han de canviar?

"La UE ha de millorar i completar el seu legislació de benestar animal per tal d'assegurar que tots els animals gaudeixin del mateix nivell de protecció, independentment d'on hagi nascut, criat o sacrificat”, va dir Metz.

"Necessitem regles, controls i sistemes de sancions més harmonitzats", va afegir Metz, destacant que el paper de la UE és "garantir condicions equitatives per als agricultors i els transportistes". L'informe recomana la centralització a nivell de la UE d'alguns aspectes crucials, com ara l'establiment de criteris per a l'homologació de vehicles i vaixells. Els agricultors reben suport a través del Política Agrícola Comuna però necessita "solucions concretes" per millorar el benestar animal, segons Metz.

Suggereix que es necessiten noves eines polítiques per donar suport a "petites estructures locals, així com solucions de matança mòbils i a la granja", que podrien ajudar a reduir el nombre de viatges estressants fins a la matança.

Les exportacions d'animals vius a països no comunitaris també requereixen normes harmonitzades, ja que els animals d'alguns estats membres es transporten més enllà de les fronteres de la UE i "en el sistema actual és molt difícil fer complir" les normes de benestar.

Com beneficiaria això a la gent i als agricultors?

Segons Metz, el comitè “mai no hauria vist la llum si no hagués estat per la pressió implacable de la societat civil, dels ciutadans preocupats que estan farts de llegir sobre el transport d'animals a les notícies”. Per a Metz, "estava molt clar que una gran majoria de ciutadans volen una millora ràpida de la situació".

Iniciatives ciutadanes com Acaba l'edat de les gàbies va tenir un impacte en el treball del comitè i "aquestes demandes dels ciutadans es van tenir en compte de la millor manera possible", tot i que Metz admet que "encara hi ha marge de millora pel que fa a les recomanacions".

Metz creu que “per a molts ciutadans, la principal motivació a l'hora de demanar normes més estrictes i més sancions és una preocupació ètica, el desig d'evitar o, almenys, reduir el patiment dels animals. Per tant, per a ells, qualsevol millora seria un guany en si mateixa, a més de la reducció dels riscos per a la salut pública i les preocupacions ambientals”.

L'informe no tracta només dels ciutadans, però ja que els agricultors també es beneficiaran d'un sistema més just i transparent que "premiaria els sistemes de benestar animal elevats amb un generós suport públic".

“Molts pagesos deploren la manca de transparència i control amb què es troben en el sistema actual; la majoria tenen cura dels animals criats o nascuts a la seva granja, però sovint no saben quin destí els espera després de vendre'ls”.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències