Connecteu-vos amb nosaltres

Els assajos amb animals

Medicaments veterinaris: ara s'apliquen noves normes per promoure la salut animal i lluitar contra la resistència als antimicrobians

COMPARTIR:

publicat

on

En la lluita contra la resistència als antimicrobians (AMR), un renovat legislació sobre medicaments veterinaris s'aplica a la UE a partir del 28 de gener. Aprovada fa tres anys, aquesta legislació és ara una pedra angular per donar suport a l'assoliment dels objectius establerts en el Pla d'acció europeu One Health i en l'Estratègia Farm to Fork contra la RAM. La legislació també consolida el paper de lideratge de la UE a l'escenari mundial per actuar contra la RAM.

Donant la benvinguda a aquesta fita, la Comissionada de Salut i Seguretat Alimentària Stella Kyriakides va fer la declaració següent: "La pandèmia de la COVID-19 ha il·lustrat com la salut humana, vegetal i animal, la salut ambiental i la seguretat alimentària estan interrelacionades. La il·lustració més clara d'aquests vincles és la pandèmia silenciosa de la resistència als antimicrobians.

"Ens hem fixat un objectiu ambiciós a la nostra estratègia de la granja a la cuina de reduir a la meitat les vendes globals de la UE d'antimicrobians per a animals de granja i en aqüicultura l'any 2030. Amb el Pla d'acció europeu One Health, pretenem fer front a aquesta possible crisi sanitària abordant els humans i els animals. i la sanitat vegetal com un continu. Les noves normes seran clau per aconseguir-ho.

"A la UE, la majoria d'antimicrobians s'administren als animals, als quals s'aplica el mateix principi bàsic que als humans: tractar les malalties i mantenir-los sans. Tanmateix, és possible reduir les infeccions i la necessitat de tractament en primer lloc. , mitjançant la millora de les pràctiques d'higiene i la vacunació, així com –en el cas dels animals de granja– la bioseguretat i la ramaderia.La limitació de l'ús d'antimicrobians ha de ser la prioritat.

"La nova normativa garantirà que, a partir d'avui, els tractaments amb antimicrobians per als animals s'administraran quan, i només quan, hi hagi una necessitat real. Juntament amb la nova legislació sobre pinsos medicats, que prohibirà l'ús preventiu i restringir les receptes d'antimicrobians en pinsos medicats, les noves normes reforçaran significativament la lluita contra la RAM.  

"Les noves normes també promouran la disponibilitat de medicaments veterinaris prometedors en el futur estimulant la innovació i la competitivitat.

"Animo a tots els estats membres a assegurar-se que es posen en marxa les mesures i els recursos adequats, per tal d'assegurar el ple funcionament de la legislació sobre el terreny a nivell nacional, i que la seva implementació sigui un èxit comú.

anunci

"Les noves normes enforteixen la posició de la UE a l'avantguarda de la lluita mundial contra la RAM, alhora que ens doten d'un marc legal modern, innovador i adequat per als medicaments veterinaris".

Fons

Els medicaments veterinaris -també coneguts com a medicaments d'ús veterinari, medicaments veterinaris o medicaments veterinaris (VMP)- són substàncies o combinacions de substàncies per tractar, prevenir o diagnosticar malalties en animals.

La UE dóna suport al desenvolupament i l'autorització de medicaments veterinaris segurs, efectius i qualitatius per a la producció d'aliments i animals de companyia. Ajuda a garantir la disponibilitat d'aquests medicaments i alhora garanteix el més alt nivell de salut pública, sanitat animal i protecció del medi ambient.

Adoptada el 2019, la nova Reglament dels medicaments veterinaris (VMPs) entra en aplicació el 28 de gener de 2022.

Els principals objectius de la legislació són:

  • Establir un marc legal modern, innovador i adequat al seu propòsit;
  • incentivar la innovació per als VMP i augmentar la seva disponibilitat, i;
  • reforçar la lluita de la UE contra la resistència als antimicrobians.

En els darrers anys, la Comissió ha estat treballant per a l'adopció d'uns 25 actes delegats i d'execució per complementar aquest Reglament, la meitat dels quals a la data d'aplicació del Reglament.

Més informació

Preguntes i Respostes

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències