Connecteu-vos amb nosaltres

el transport d'animals

Benestar dels animals: el Parlament vol una millor protecció per als animals transportats  

COMPARTIR:

publicat

on

Els viatges llargs generen estrès i patiment per als animals de granja. Els eurodiputats volen controls més estrictes, sancions més dures i temps de viatge més curts per augmentar el benestar dels animals a tota la UE. Societat.

Cada any, milions d'animals es transporten a llargues distàncies a la UE i a països no comunitaris per ser criats, criats o sacrificats, així com per a competències i el comerç de mascotes. De 2009 a 2015, el nombre d'animals transportats a la UE augmentat en 19% - d’1.25 milions a 1.49 milions. Les xifres de porcs, aus i cavalls van augmentar, mentre que les de bestiar boví, oví i cabrum van disminuir. Durant el mateix període, el nombre d’enviaments d’animals vius a la UE va augmentar d’uns 400,000 a 430,000 a l’any.

Ja existeixen normes de la UE per a la protecció i el benestar dels animals durant el transport. No obstant això, a resolució adoptat pels eurodiputats el 14 de febrer demana una millor aplicació, sancions i reducció del temps de viatge. "En formular i implementar les polítiques […] de la Unió, la Unió i els estats membres han de tenir en compte, ja que els animals són éssers sensibles, els requisits de benestar dels animals. Article 13, Tractat de Funcionament de la Unió Europea

Disminució dels temps de viatge

Els viatges llargs estressen els animals, que pateixen un espai reduït, temperatures canviants, menjar i aigua limitats, així com el moviment del vehicle. L'equip inadequat o les males condicions meteorològiques poden significar que els animals es lesionin o emmalalteixin durant el transport. Creuar fronteres amb països no comunitaris, amb llargues parades per comprovar documents, vehicles i animals representa un problema addicional. Animals transportats durant més de vuit hores a la UE cada any 

  • 4 milions de bestiar 
  • 4 milions d'ovelles 
  • 150,000 cavalls 
  • 28 milions de porcs 
  • 243 milions d'aus de corral 

Els diputats argumenten que els viatges han de ser el més curts possible i recomanen solucions alternatives, com ara el transport de productes animals en lloc d'animals vius i el desenvolupament d'instal·lacions de matança i processament de carn a la granja o local.

A més, demanen una definició clara de l'aptitud animal per al transport per evitar riscos addicionals.

anunci

Controls més estrictes i sancions més severes

Els diputats europeus recomanen l'ús de tecnologies modernes, com ara els sistemes de geolocalització, per permetre el seguiment de viatges en temps real. També insten els països de la UE a realitzar més controls puntuals que ajudin a reduir el nombre d'infraccions. El nivell d'inspeccions varia àmpliament entre EU, de zero a diversos milions d'inspeccions per any. La incidència d'infraccions va des de 0% a 16.6%.

El Parlament també està pressionant per sancions més dures per desanimar les males pràctiques, incloses sancions als estats membres que no apliquen correctament les normes de la UE. Les empreses que incompleixin les normes haurien d'enfrontar-se a la prohibició de vehicles i vaixells inadequats, la retirada de llicències de transport i la formació obligatòria del personal sobre benestar animal.

Normes més altes a l'estranger

Per protegir els animals exportats a països que no pertanyen a la UE, els diputats europeus volen acords bilaterals o la prohibició del transport d'animals vius quan les normes nacionals no estan alineades amb la legislació de la UE. També volen assegurar que les zones de descans adequades on els animals puguin menjar i beure es proporcionen a les oficines de duanes.

Propers passos

El Parlament va establir un comissió d'investigació sobre la protecció dels animals durant el transport dins i fora de la UE el juny de 2020.

El comitè ho va trobar fallades sistèmiques en la implementació del transport d'animals normes a tota la UE. La del comitè s'aprova l'informe durant una sessió plenària el gener de 2022.

Llegiu més sobre les lleis de benestar animal de la UE.

Per saber més 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències