Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

Caça de trofeus: prohibició d'importació

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Mentre la temporada turística està en ple apogeu, les ONG de benestar animal de tot el món demanen la prohibició de la importació de trofeus de caça. Es presta especial atenció als viatgers dels EUA i de la UE, que són els principals clients dels taxidermistes moderns.

En un manifest de posició conjunta, 137 organitzacions de conservació i protecció dels animals de tot el món, incloses 45 ONG del continent africà, es van posicionar en contra de la caça de trofeus i van instar els legisladors a prohibir les importacions.

“La caça de trofeus destaca entre les pitjors formes d'explotació de la fauna i no és ni ètica ni sostenible. Davant la crisi de la biodiversitat mundial provocada per l'home, és inacceptable que encara es permeti l'explotació de la vida salvatge només per adquirir un trofeu de caça i que els trofeus encara es puguin importar legalment. Ja és hora que els governs acabin amb aquesta pràctica perjudicial", va dir Mona Schweizer, Ph.D., de Pro Wildlife.

Les estadístiques apunten a una gran crisi en curs en l'àmbit de la conservació dels animals: del 2014 al 2018 gairebé 125,000 trofeus d'espècies protegides per CITES -la Convenció sobre el comerç internacional d'espècies en perill d'extinció- es van importar a tot el món, amb els clients dels EUA i la UE líders en fetitxisme, assegurant fluxos de comissions als taxidermistes.

Cada cop més qüestionada com a forma d'entreteniment digna i ètica, la caça de trofeus afecta negativament la supervivència de les espècies i soscava els esforços de conservació. Els caçadors de trofeus sovint es dirigeixen a espècies rares i en perill o animals amb trets físics impressionants i eliminen individus que són essencials per a la reproducció i el benestar dels grups d'animals. En dirigir-se a animals tan preciosos, els caçadors de trofeus, directa i indirectament, contribueixen a la disminució de la seva població, alteran l'estructura social dels animals i redueixen la resiliència. La indústria de la caça de trofeus impulsa la demanda de peces i productes d'espècies en perill d'extinció i incentiva i prioritza la seva matança mitjançant programes de premis i altres promocions, especialment per a espècies rares i precioses, que constitueixen un delicte ecològic.

No cal afegir que la matança d'espècies protegides i en perill d'extinció és principalment un privilegi dels caçadors estrangers, el residu de l'època colonial, mentre que l'accés a la fauna i la terra sovint està restringit per als locals. Aquesta privació de drets de les comunitats locals, juntament amb els efectes d'impacte social de la caça de trofeus, pot alimentar el conflicte humà-animal en lloc de mitigar-lo. Aquest aspecte particular s'agreuja encara més pel fracàs de la caça de trofeus per oferir beneficis econòmics significatius a les comunitats locals, al contrari del que afirma el lobby a favor de la caça de trofeus. De fet, com que la majoria de les caceres es duen a terme en terrenys privats i el sector de la caça està plagat de corrupció endèmica, els ingressos de la caça de trofeus enriqueixen els operadors de caça, els propietaris de granges privades i les elits locals, patrocinant l'emissió de diversos permisos de caça.

anunci

"A Born Free, fa temps que fem campanya per posar fi a la caça de trofeus per motius morals i ètics. En aquest moment de crisi per a la fauna i la biodiversitat, no és correcte que els caçadors europeus puguin pagar per matar animals salvatges amenaçats, ja sigui dins de la UE o a l'estranger, i enviar els trofeus a casa. La caça de trofeus causa un immens patiment animal mentre fa poc o res per la conservació de la vida salvatge o les comunitats locals.

De fet, en molts casos els caçadors de trofeus eliminen animals individuals clau de poblacions fràgils, danyant la seva integritat social i genètica. És hora que els responsables polítics de la Unió Europea escoltin la majoria aclaparadora dels seus ciutadans i acabin permanentment la caça de trofeus dins de la UE i la importació de trofeus, alhora que busquen maneres alternatives i més efectives de recursos per a la protecció de la vida salvatge i el desenvolupament de la comunitat local”, va dir. Mark Jones, PhD, cap de polítiques de Born Free.

La caça de trofeus no només dificulta els esforços de conservació i genera beneficis econòmics mínims, sinó que també genera preocupacions ètiques i de benestar animal. Disparar animals per diversió simplement per obtenir un trofeu com a símbol d'estatus és èticament injustificable, no té en compte el seu valor intrínsec en reduir-los a mercaderies i posa un preu a la mort que reflecteix la quantitat que els caçadors estrangers estan disposats a pagar per la matança. A més, els caçadors de trofeus solen emprar i incentivar mètodes de caça que augmenten el patiment de l'animal, com ara l'ús d'arcs i fletxes, carregadors de morrió, pistoles o gossos que persegueixen animals durant hores fins a l'esgotament.

Joanna Swabe, PhD, directora sènior d'afers públics de Humane Society International/Europe, va dir: "El benefici econòmic, que és mínim en el millor dels casos a la indústria de la caça de trofeus, no és excusa per permetre la matança inhumana d'animals per entreteniment o per compensar. pels danys biològics i ecològics sovint irreversibles que causa a les espècies protegides quan hi ha fonts d'ingressos alternatives i més lucratives disponibles per als esforços de desenvolupament i conservació. Com a majors importadors de trofeus de caça del món, els EUA i la UE tenen l'obligació moral de deixar de contribuir a aquesta indústria nociva mitjançant la importació de trofeus de caça i d'instituir polítiques que donin suport a les formes ètiques d'ajuda exterior, turisme i indústria".

A tot el món, els ciutadans s'oposen clarament i eloqüentment a la caça de trofeus i a la importació de parts del cos d'animals morts, per tant, trofeus de caça. Les enquestes a la Unió Europea, Suïssa i els EUA confirmen que entre el 75% i el 96% dels enquestats s'oposen a la caça de trofeus com a tal i a les activitats derivades. La majoria absoluta dels europeus defensen la prohibició d'importar trofeus.

Segons les enquestes A Sud-àfrica, el principal exportador africà de trofeus de caça d'espècies protegides, la majoria del 64% dels enquestats desaproven la caça de trofeus. "Amb la pràctica poc ètica de la caça de trofeus que perjudica la conservació de les espècies i l'economia durant dècades, fa temps que s'ha de fer un canvi de política. Junts, amb una veu unida de 137 ONG d'arreu del món, fem una crida als governs a assumir la responsabilitat de la protecció de les espècies i la biodiversitat, i a prohibir la importació de trofeus de caça". Reineke Hameleers, CEO de l'Eurogroup for Animals, va concloure.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències