Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

Bonum Capital de Murat Aliev lluita contra el canvi climàtic amb un acord amb el sector forestal rus

COMPARTIR:

publicat

on

Rússia acull una cinquena part dels boscos del planeta, més que qualsevol altre país del món per un marge còmode. Però la quota del país al mercat mundial de productes forestals és només del 4%, segons l'ONU, escriu Colin Stevens.

El grup internacional d'inversió Bonum Capital creu que això té el potencial de canviar i està negociant un acord per valor de més de mig milió de dòlars, que el convertirà en un gran accionista d'una empresa forestal russa que cotitza públicament en terra, Segezha Group, fundador i únic propietari. de Bonum Capital Murat Aliev va atendre l'11 d'octubre.

"En línia amb les tendències globals al voltant de la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, creiem fermament en les perspectives del sector forestal mundial i veiem un enorme potencial d'inversió en actius forestals russos, on les millores en l'eficiència operativa i la consolidació del sector estan creant oportunitats importants rendiments i creixement del valor per a l'accionista". Murat Aliev, fundador i propietari de Bonum Capital, va dir a EU Reporter.

L'acord de Bonum amb Segezha farà que el grup inversor vengui Inter Forest Rus, un holding format per actius d'alta qualitat i recursos forestals substancials que es va establir per consolidar actius de qualitat en el sector, a Segezha, ampliant de nou la seva base de recursos existent a la meitat. Com a resultat de l'acord, Segezha serà propietari de 16.1 milions d'hectàrees de bosc en règim d'arrendament a llarg termini, cinc vegades més que qualsevol dels seus companys més grans que cotitzen en borsa.

El valor de l'acord ronda els 515 milions de dòlars. S'espera que aquesta quantitat es dividirà en tres parts: s'aplicaran 238 milions de dòlars als costos de reestructuració i consolidació dels actius objectiu; 205 milions de dòlars s'utilitzaran per retirar part del deute del grup objectiu; i Bonum Capital s'endurà aproximadament 82 milions de dòlars, dels quals 68 milions de dòlars es pagaran en terminis durant un període de quatre anys després de la finalització, subjecte a la satisfacció de determinades condicions de pagament.

Bonum també invertirà 150 milions de dòlars en accions addicionals de Segezha, comprades a Sistema, el fundador i accionista majoritari de Segezha.

"En el context actual de tendències globals al voltant de la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, creiem fermament en les perspectives del sector forestal mundial i veiem un gran potencial d'inversió en actius forestals russos, on les millores en l'eficiència operativa i la consolidació sectorial estan creant grans oportunitats. per a una major rendibilitat i un creixement del valor per a l'accionista". va dir l'Aliev.

anunci

Per separat, Bonum Capital ha signat un acord de compravenda per adquirir una participació en Segezha Group de PJSFC Sistema, una empresa d'inversió russa que cotitza en borsa i accionista majoritari de Segezha Group, per l'equivalent en rubles de 150 milions de dòlars. Com a resultat, Bonum Capital augmentarà la seva participació i es convertirà en el segon accionista del Grup Segezha amb una participació d'aproximadament el 13%. També s'espera que la transacció es tanqui el primer trimestre del 1 i es finançarà amb els ingressos de la venda d'Inter Forest i el finançament bancari.

Bonum ha anat fent incursions considerables en el sector forestal durant l'últim any. Va participar en la sortida a borsa de Segezha l'abril de 2021 i també va consolidar Inter Forest Rus, el holding, que ven a Segezha. 

Bonum Capital és un grup d'inversió fundat el 2013 a Moscou. El fundador i únic propietari de l'empresa és Murat Aliev.

Inverteix en diversos actius, com ara mercats públics internacionals, capital privat, capital risc i béns arrels a Rússia. El negoci principal de la companyia és la inversió pròpia en mercats públics amb enfocament en posicions concentrades a llarg termini.

Bonum Capital ha participat en totes les principals OPI recents de la CIS, com ara OZON, Kaspi.kz, Segezha Group, Fix Price i United Medical Group (EMC). Bonum Capital té experiència en la compra i desenvolupament d'actius en dificultats amb un alt potencial de creixement del valor, fins i tot mitjançant sinergies amb altres actius dels actors de la indústria.

Inter Forest Rus està formada per 24 empreses de diferents segments de la indústria de la fusta, i inclou una àmplia franja de terreny boscós a Sibèria, així com 5,000 empleats, nous molins i una flota de vaixells per transportar recursos per riu.

Inter Forest Rus es va crear com a holding per consolidar actius de qualitat en la indústria forestal. Inter Forest Rus inclou actualment els actius bàsics de LDK Igirma, Trans-Sibirskaya Lesnaya Kompaniya i Priangarsky LPK, així com més de 20 empreses en segments que inclouen propietat forestal, logística i operacions.

Té una de les retallades anuals permeses més grans de Rússia (88% de fusta tova) amb uns 10.9 milions de metres cúbics sobre una base consolidada. La seva capacitat de producció és d'1.5 milions de metres cúbics de fusta serrada en quatre serradores, 35,000 metres cúbics de fusta contraxapada i 170,000 tones de pellets.

 Els seus principals mercats inclouen la Xina, el Japó, la UE i Egipte, així com Rússia i altres països de la CEI. L'empresa dóna feina a unes 5,000 persones. Es preveu que l'OIBDA per al 2021 sigui d'aproximadament 11 milions de RUB.

Bonum també va adquirir els drets d'una sèrie d'empreses del sector forestal de Trust Bank el 2020 en una subhasta. Per tant, l'acord marca una consolidació considerable al mercat forestal rus, amb Segezha que compta ara amb una de les retallades permeses més grans de qualsevol empresa forestal que cotitza en borsa del món, amb 23.6 milions de metres cúbics.

“Els nostres interessos a llarg termini en el sector se centren ara en Segezha, que amb el seu equip directiu excel·lent i un model de negoci provat i rendible està ben posicionat per portar la indústria forestal de Rússia a un nou nivell global. Com a resultat d'aquesta transacció, augmentarem significativament la nostra participació en Segezha Group i ens convertirem en el segon accionista més gran. Creiem que Segezha té el potencial de convertir-se en una de les històries d'èxit més grans als mercats de capitals de Rússia". va dir l'Aliev.

Bonum Capital inverteix en diverses classes d'actius, com ara mercats públics internacionals, capital privat, capital risc i béns arrels russos. L'activitat principal de l'empresa és invertir en mercats públics.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències