Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

Canvi climàtic: utilitzar millor els boscos de la UE com a embornals de carboni  

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Descobriu com la UE vol utilitzar el poder dels boscos per absorbir CO2 per lluitar contra el canvi climàtic i reduir encara més la seva petjada de carboni a través de les nostres infografies. Societat.

La UE n'ha llançat diverses iniciatives per reduir les emissions. Com que els boscos tenen un paper crucial en la captura de diòxid de carboni de l'atmosfera que d'altra manera contribuiria a l'escalfament global, la UE està treballant en normes per augmentar els seus embornals de carboni.

La comissió de medi ambient del Parlament va votar a favor d'un Actualització de les normes d'ús del sòl, canvi d'ús del sòl i silvicultura (LULUCF) el 17 de maig. Els eurodiputats votaran les regles actualitzades al juny.

Continueu llegint per conèixer dades i xifres clau sobre els boscos dels països de la UE i què proposa el Parlament per reforçar la seva capacitat per capturar diòxid de carboni de l'atmosfera.

La importància dels boscos a la UE: fets clau

Els boscos de la UE absorbeixen l'equivalent al 7% de les emissions totals de gasos d'efecte hivernacle de la UE cada any.

La UE compta amb 159 milions d'hectàrees de bosc, que cobreixen el 43.5% de la seva superfície terrestre. La cobertura forestal pot variar considerablement d'un país de la UE a un altre, des d'una mica més del 10% a Malta fins a prop del 70% a Finlàndia.

A més de servir com a embornals de carboni, els boscos proporcionen nombrosos serveis ecosistèmics: ajuden a protegir el sòl de l'erosió, formen part del cicle de l'aigua, protegeixen la biodiversitat proporcionant un hàbitat per a nombroses espècies i regulen el clima local.

Infografia sobre els boscos a la UE
Els boscos ocupen el 43.3% del territori de la UE  

Quins sectors es veuen afectats per aquesta legislació?

Els plans revisats es refereixen al sector d'ús del sòl, canvi d'ús del sòl i silvicultura, que abasta principalment sòls forestals i sòls agrícoles, així com els terrenys l'ús dels quals ha canviat d'ús a un d'aquests usos.

Aquest sector sí que emet gasos d’efecte hivernacle. Per exemple, mitjançant canvis d’ús del sòl, especialment quan els boscos s’utilitzen per a una altra cosa com ara la terra cultivable, quan es tallen arbres o a causa del bestiar a la terra agrícola.

Tanmateix, també és l'únic sector que pot eliminar el CO2 de l'atmosfera, principalment a través dels boscos.

Què està impulsant el Parlament?

Els eurodiputats volen augmentar els embornals naturals de carboni de la UE, per exemple, restaurant zones humides i aiguamolls, plantant nous boscos i aturant la desforestació. Això comportaria una reducció encara més gran de les emissions de la UE que l'objectiu del 55% establert per al 2030.

La proposta de la Comissió Europea d'incloure les emissions diferents de CO2 de l'agricultura al sector de l'ús del sòl no va rebre el suport dels membres de la comissió de medi ambient del Parlament que pensen que les eliminacions dels embornals de carboni -volàtils i fràgils per naturalesa- no s'han d'utilitzar per compensar altres emissions. La prioritat hauria de seguir sent reduir dràsticament les emissions d'altres sectors.

El Parlament vol que la Comissió estableixi objectius específics dels països de la UE per a l'absorció de CO2 en l'ús del sòl, el canvi d'ús del sòl i el sector forestal cada cinc anys a partir del 2035.

Infografia sobre com els boscos ajuden a reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle
Els boscos ajuden a reduir l'equivalent al 7% de les emissions anuals de gasos d'efecte hivernacle de la UE.  

Els esforços de la UE per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle

La revisió de les normes forestals i d'ús del sòl forma part del paquet Fit for 55 que té com a objectiu assolir l'objectiu de la UE de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en almenys un 55% l'any 2030, tal com s'estableix al Dret del clima.

Altres mesures legislatives del paquet inclouen propostes, entre d'altres comerç d'emissions, compartir esforços entre els països de la UE, emissions del cotxe, energies renovables i eficiència energètica.

Per saber més 

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències