Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

Els eurodiputats diuen que la UE ha de reforçar urgentment la seva acció climàtica 

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Dijous (15 de setembre), el Parlament va adoptar un conjunt de recomanacions després d'un estiu de sequeres devastadores, incendis forestals i altres fenòmens meteorològics extrems a tot Europa., sessió plenària.

Els eurodiputats van adoptar una resolució per augmentar els esforços de la UE per lluitar contra el canvi climàtic per 469 vots a favor, 34 en contra i 44 abstencions. A debat en el ple amb el comissari de Medi Ambient, Virginijus Sinkevičius, i la Presidència txeca, va tenir lloc el matí de dimarts (13 de setembre).

Cal més ambició en la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic

Els eurodiputats diuen que la UE hauria d'intensificar el seu treball de mitigació del clima, per contenir l'escalfament global a 1.5 °C en comparació amb els nivells preindustrials, i els seus plans d'adaptació al clima. Volen que la Comissió proposi un marc europeu d'adaptació al clima global, ambiciós i jurídicament vinculant, amb especial èmfasi en les regions més vulnerables de la UE. La UE també hauria de continuar jugant un paper actiu en la definició d'un objectiu global d'adaptació i per garantir que la comunitat internacional compleixi el seu objectiu de finançament internacional pel clima.

Els eurodiputats insten a la Comissió a elaborar una avaluació del risc climàtic a tota la UE i a prestar especial atenció als riscos de sequeres, incendis forestals i amenaces per a la salut. També volen una "prova d'estrès" de resiliència climàtica de la UE per a les infraestructures clau per a l'estiu de 2023.

Reforçar la capacitat de resposta a catàstrofes de la UE

El text destaca la importància d'avançar i utilitzar plenament el Mecanisme de Protecció Civil de la UE. A la vista dels desastres climàtics cada cop més freqüents i greus, els eurodiputats volen el nou permanent rescEU es crearà ràpidament una flota, i inclourà amb això una ampliació de l'actual reserva voluntària d'extinció d'incendis. També cal una força de protecció civil permanent de la UE, segons els eurodiputats.

anunci

Prioritat per a l'emmagatzematge d'aliments i l'ús sostenible de l'aigua

La UE ha de continuar adaptant els seus sistemes alimentaris per tal de fer-los més resilients a llarg termini. Els eurodiputats insten els estats membres a crear reserves d'amortiment de pinsos i aliments estratègics i a introduir sistemes de reg que no utilitzin aigües superficials o subterrànies, com ara l'emmagatzematge d'aigua de pluja o el reciclatge d'aigües residuals, en combinació amb esforços per reduir l'ús global d'aigua. En aquest context, el text demana a la Comissió que presenti una estratègia global de l'aigua de la UE.

Les accions posteriors de la UE haurien d'incloure un objectiu de la UE de neutralitat en la degradació del sòl a la UE per al 2030 i una resposta integrada als incendis forestals per protegir els boscos de la UE contra la destrucció causada pels esdeveniments climàtics extrems.

Fons

El Parlament ha jugat un paper important en impulsar una legislació climàtica més ambiciosa de la UE i ha declarat a emergència climàtica el 28 de novembre de 2019. La UE es va comprometre a reduir les seves emissions de gasos d'efecte hivernacle en almenys un 55% l'any 2030 en comparació amb els nivells de 1990 i a convertir-se en neutral climàticament l'any 2050 mitjançant la Llei Europea del Clima, i ara està treballant en el "Ajust per al paquet 55 el 2030" per complir amb les seves ambicions climàtiques.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències