Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

El Parlament adopta un nou objectiu de dipòsits de carboni que augmenta l'ambició climàtica de la UE 2030 

COMPARTIR:

publicat

on

La nova llei eleva l'objectiu de dipòsits de carboni de la UE per al sector forestal i d'ús del sòl, que hauria de reduir els gasos d'efecte hivernacle a la UE el 2030 fins a un 57% en comparació amb el 1990. sessió plenària, ENVI.

El Parlament ha aprovat amb 479 vots a favor, 97 en contra i 43 abstencions la revisió del Reglament sobre l'ús del sòl, el canvi d'ús del sòl i el sector forestal (LULUCF) que pretén millorar els embornals naturals de carboni per convertir la UE en el primer continent climàticament neutre l'any 2050 i millorar la biodiversitat d'acord amb el Acord Verd Europeu.

Objectius tant de la UE com dels nacionals per augmentar els embornals de carboni l'any 2030

L'objectiu de la UE 2030 per a l'absorció neta de gasos d'efecte hivernacle (GEH) al sector de la terra, el canvi d'ús del sòl i la silvicultura s'establirà en 310 milions de tones equivalents de CO2, que és al voltant d'un 15% més que avui. Aquest nou objectiu de la UE hauria de reduir encara més els GEH de la UE el 2030 del 55% al ​​voltant del 57% en comparació amb els nivells de 1990.

Tots els estats membres de la UE ho tindran objectius nacionals vinculants per al 2030 per a les absorcions i emissions procedents de l'UTCATF en funció dels nivells recents d'absorció i el potencial de més absorcions. Les normes vigents s'aplicaran fins al 2025, segons les quals els països de la UE hauran de garantir que les emissions del sector UTCATF no superin la quantitat que s'ha eliminat. A partir del 2026, els països de la UE tindran un pressupost de quatre anys per al període 2026-2029 en lloc d'objectius anuals vinculants.

Governança, flexibilitat i seguiment

Els estats membres poden comprar o vendre crèdits d'eliminació entre LULUCF i el Reglament de repartiment d'esforços per assolir els seus objectius. Un mecanisme també garantirà que els estats membres rebin una compensació si es produeixen desastres naturals, com ara incendis forestals.

anunci

Es millorarà el seguiment, la notificació i la verificació de les emissions i les absorcions, fins i tot mitjançant l'ús de més dades geogràfiques i teledetecció, de manera que es pugui seguir amb més precisió el progrés dels països de la UE cap a l'assoliment dels seus objectius.

Els països de la UE estaran obligats a prendre mesures correctores si el progrés cap al seu objectiu no és suficient. També hi haurà una sanció per incompliment: el 108% dels GEH per sobre del seu pressupost de GEH 2026-2029 s'afegirà al seu objectiu 2030. Per garantir que s'assoleix l'objectiu de la UE, la Comissió presentarà un informe de progrés com a màxim sis mesos després del primer balanç global acordat en virtut del Acord de París. Si escau, la Comissió farà el seguiment amb propostes legislatives.

Pressupost

Després de la votació, ponent Ville Niinistö (Verds/ALE, FI) va dir: "Els embornals de la UE han anat disminuint durant l'última dècada. Aquesta llei garantirà que el sector de la terra faci la seva part per fer front a la crisi climàtica, ja que ara tenim un objectiu i salvaguardes més ambiciosos, com ara millors dades i requisits d'informació més estrictes, més transparència i una revisió per al 2025. Per primera vegada , aquesta legislació considera conjuntament la biodiversitat i la crisi climàtica i els estats membres també hauran de tenir en compte el principi de no fer-ne dany significatiu".

Propers passos

El text també ha de ser aprovat formalment pel Consell. Aleshores es publicarà al Diari Oficial de la UE i entrarà en vigor 20 dies després.

Fons

La revisió de les normes LULUCF forma part del 'Apte per al paquet 55 el 2030', que és el pla de la UE per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en almenys un 55% l'any 2030 en comparació amb els nivells de 1990 d'acord amb la Llei Europea del Clima.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències