Connecteu-vos amb nosaltres

les emissions CO2

Fit for 55: els eurodiputats donen suport als estàndards d'emissions de CO2 per a cotxes i furgonetes 

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els eurodiputats de la Comissió de Medi Ambient estan a favor d'una via cap a una mobilitat viària sense emissions el 2035 per als nous turismes i vehicles comercials lleugers. ENVI.

La Comissió de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària (ENVI) va adoptar dimecres (11 de maig), amb 46 vots a favor, 40 en contra i dues abstencions, la seva posició sobre les propostes de normes per revisar les normes de rendiment d'emissions de CO2 dels cotxes nous i furgonetes d'acord amb l'augment de l'ambició climàtica de la UE.

En l'informe, els eurodiputats van expressar el seu suport a la proposta de la Comissió d'arribar a una mobilitat viària sense emissions l'any 2035.

Les mesures proposades inclouen:

- Eliminació del mecanisme d'incentius per vehicles de baixes i zero emissions ("ZLEV"), ja que ja no compleix el seu propòsit original;

- un informe de la Comissió sobre el progressos cap a una mobilitat viària sense emissions a finals de 2025 i després anualment, abastant l'impacte en els consumidors i l'ocupació, el nivell d'ús d'energies renovables i informació sobre el mercat de vehicles de segona mà;

- reduint gradualment la límit per a l'ecoinnovació, d'acord amb els objectius més estrictes proposats (el límit actual de 7 g de CO2/km s'hauria de mantenir fins al 2024, seguit de 5 g a partir del 2025, 4 g a partir del 2027 i 2 g fins a finals de 2034);

anunci

- un informe de la Comissió, a finals de 2023, que detalli la necessitat finançament específic per garantir una transició justa en el sector de l'automoció, per mitigar l'ocupació negativa i altres impactes econòmics, i;

- una metodologia comuna de la UE per part de la Comissió, per a l'any 2023, per avaluar la cicle de vida complet de les emissions de CO2 dels cotxes i furgonetes col·locats al mercat de la UE, així com pels combustibles i l'energia que consumeixen aquests vehicles.

Relator Jan Huitema (Renew, NL) va dir: "Aquesta regulació fomenta la producció de vehicles d'emissions zero i baixes. Amb els estàndards de CO2, creem claredat per a la indústria de l'automòbil i estimulem la innovació i les inversions per als fabricants d'automòbils. A més, comprar i conduir cotxes de zero emissions serà més barat per als consumidors. Això és especialment important ara que els preus del gasoil i la gasolina continuen augmentant. Aquesta normativa fa que la conducció sostenible sigui accessible per a tothom!”

Propers passos

L'informe està previst que s'adopti durant la sessió plenària de juny i constituirà la posició de negociació del Parlament amb els governs de la UE sobre la forma final de la legislació.

Fons

El 14 de juliol de 2021, com a part del paquet "Fit for 55", la Comissió va presentar un proposta legislativa per a una revisió de les normes de rendiment d'emissions de CO2 per a turismes i vehicles comercials lleugers. La proposta pretén contribuir als objectius climàtics de la UE 2030 i 2050, oferir beneficis als ciutadans mitjançant el desplegament de vehicles de zero emissions de manera més àmplia (millor qualitat de l'aire, estalvi d'energia i menor cost per tenir un vehicle), així com estimular la innovació en tecnologies de zero emissions.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències