Connecteu-vos amb nosaltres

Aviació / aerolínies

Emissions d'avions i vaixells: fets i xifres (infografia) 

COMPARTIR:

publicat

on

Les emissions de gasos d'efecte hivernacle de l'aviació i el transport marítim internacionals han crescut ràpidament durant les últimes tres dècades. Consulteu la infografia, Societat.

Tot i que l'aviació i el transport marítim només representen al voltant del 4% de les emissions totals de gasos d'efecte hivernacle de la UE, han estat les fonts de creixement més ràpid. emissions que contribueixen al canvi climàtic.

Això es deu principalment al creixement del trànsit registrat per l’augment del nombre de passatgers i del volum comercial. Aquests sectors només han esdevingut recentment part dels esforços per reduir les emissions d’efecte hivernacle, tant a nivell europeu com a nivell mundial.

In an effort to cut the EU’s emissions 55% by 2030 and to reach net zero emissions by 2050, the European Parliament is currently working on proposals that aim to reduce emissions from planes and ships. These include adding maritime transport to the emissions trading scheme (ETS), revision of the scheme for aviation and proposals on more sustainable fuels for planes and ships.

La infografia mostra la proporció de les emissions del transport a la UE el 2019, que representen el 28.5% del total d'emissions de gasos d'efecte hivernacle de la UE.
Part de les emissions del transport a la UE el 2019  

Les fonts d’emissions de gasos d’efecte hivernacle amb més ràpid creixement

By 2019, emissions from international aviation and shipping had increased by 146% and 34% respectively compared with 1990. This was the fastest growth in the whole transport sector – the only sector in which emissions have risen since 1990.

L'any 2020, les emissions d'ambdós sectors van disminuir significativament a causa de les restriccions vinculades a la pandèmia de la COVID-19. Tanmateix, la caiguda probablement serà temporal i es preveu que les emissions d'ambdós continuïn augmentant.

La infografia il·lustra el canvi en les emissions de gasos d'efecte hivernacle del transport a la UE des del 1990 fins al 2019, amb projeccions del 2019 al 2030.
Variació de les emissions de gasos d'efecte hivernacle del transport a la UE de 1990 a 2019, amb projeccions de 2019 a 2030.  

El trànsit aeri i marítim va augmentar

Les emissions de gasos d'efecte hivernacle de l'aviació i el transport marítim han estat impulsades en gran part pel creixement del trànsit. El nombre de passatgers aeris a la UE ha crescut constantment des de 1993 i el volum de comerç marítim internacional ha augmentat significativament en les últimes tres dècades.

El nombre de passatgers aeris el 2020 va disminuir un 73% respecte al 2019, però a mesura que s'aixequen les restriccions de Covid-19, el nombre ja augmenta.

Les preocupacions mediambientals creixents podrien motivar a més persones a prestar atenció a la petjada de carboni del seu mode de transport. Fins ara, poc més d’un de cada deu dir que ho fan, segons a Eurobaròmetre. Esbrineu-ho quant CO2 emet el seu vol.

La infografia mostra l'evolució del nombre de passatgers aeris a la UE del 2010 al 2020.
Evolució del nombre de passatgers aeris a la UE del 2010 al 2020  

Llegeix més sobre la reducció d'emissions

Més informació sobre la reducció d'emissions del transport 

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències