Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

El Parlament Europeu s'ha posat a votar sobre un gran acord de subvencions agrícoles

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els membres del Parlament Europeu assisteixen a un debat sobre la Política Agrària Comuna (PAC) durant una sessió plenària al Parlament Europeu a Estrasburg, França, el 23 de novembre de 2021. REUTERS/Christian Hartmann/Pool
El comissari europeu d'Agricultura, Janusz Wojciechowski, parla durant un debat sobre la Política Agrària Comuna (PAC) durant una sessió plenària al Parlament Europeu a Estrasburg, França, el 23 de novembre de 2021. REUTERS/Christian Hartmann/Pool

Els legisladors que van ajudar a negociar un acord amb els governs sobre les reformes de l'enorme programa de subvencions a l'agricultura de la Unió Europea van instar el Parlament Europeu a donar-li llum verda final dimarts (23 de novembre). escriu Ingrid Melander, Reuters.

El tracte assolit al juny, va posar fi a una lluita de gairebé tres anys pel futur de la Política Agrària Comuna de la UE i representa aproximadament un terç del pressupost del bloc 2021-2027: gastant uns 387 milions d'euros (436 milions de dòlars) en agricultors i suport a les zones rurals. desenvolupament.

Les noves normes de la PAC, que s'aplicaria a partir del 2023, té com a objectiu traslladar diners de les pràctiques agrícoles intensives a la protecció de la natura i reduir el 10% dels gasos d'efecte hivernacle de la UE emesos per l'agricultura.

Les reformes tenen moltes possibilitats de ser aprovades pel Parlament Europeu més tard dimarts. Però els grups ecologistes i alguns legisladors diuen que no alineen l'agricultura amb els objectius de la UE per lluitar contra el canvi climàtic i que moltes de les mesures previstes per animar els agricultors a canviar a mètodes respectuosos amb el medi ambient són febles o voluntàries.

anunci

"Us insto, si us plau, en l'interès dels agricultors europeus, en l'interès del clima, a votar a favor", va dir Peter Jahr, un membre del Parlament Europeu alemany.

En abordar les crítiques a les reformes, va dir que calien compromisos.

El cap executiu d'agricultura de la Comissió Europea, Janusz Wojciechowski, va dir que les reformes "fomentarian un sector agrícola sostenible i competitiu que pugui donar suport als mitjans de subsistència dels agricultors i proporcionar aliments saludables i sostenibles a la societat alhora que ofereixen molt més en termes de medi ambient i clima".

anunci

Les reformes requeririen que el 20% dels pagaments als agricultors del 2023-2024 es gastin en "ecoesquemes", que augmentarien al 25% dels pagaments el 2025-2027. Almenys el 10% dels fons de la PAC es destinarien a explotacions més petites i tots els pagaments dels agricultors estarien vinculats al compliment de les normes mediambientals.

L'acord també crea un fons de crisi de 450 milions d'euros en cas que els mercats agrícoles es vegin interromputs per una emergència com una pandèmia.

($ = € 1 0.8880)

Comparteix aquest article:

agricultura

Pacte Verd Europeu: la Comissió adopta noves propostes per aturar la desforestació, innovar en la gestió sostenible dels residus i fer que els sòls siguin saludables per a les persones, la natura i el clima

publicat

on

La Comissió ha adoptat tres noves iniciatives que són necessàries per fer la Acord Verd Europeu una realitat. La Comissió proposa noves normes per frenar la desforestació impulsada per la UE, així com noves normes per facilitar els enviaments de residus dins de la UE per promoure l'economia circular i fer front a l'exportació de residus il·legals i els reptes de residus a tercers països. La Comissió també presenta una nova estratègia de sòls per tenir tots els sòls europeus restaurats, resilients i protegits adequadament l'any 2050. Amb les propostes d'avui, la Comissió presenta les eines per passar a una economia circular, protegir la natura i elevar els estàndards mediambientals a l'Europa. Unió i al món.

El vicepresident executiu del Pacte Verd Europeu, Frans Timmermans, va dir: "Per tenir èxit en la lluita global contra les crisis climàtiques i de biodiversitat hem d'assumir la responsabilitat d'actuar tant a casa com a l'estranger. El nostre reglament de desforestació respon a les crides dels ciutadans per minimitzar la contribució europea a la desforestació i promoure el consum sostenible. Les nostres noves normes per governar els enviaments de residus impulsaran l'economia circular i garantiran que les exportacions de residus no perjudiquen el medi ambient ni la salut humana en altres llocs. I la nostra estratègia de sòls permetrà que el sòl estigui saludable, s'utilitzi de manera sostenible i rebi la protecció legal que necessita".

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: "Si esperem polítiques climàtiques i ambientals més ambicioses dels socis, hauríem de deixar d'exportar contaminació i donar suport a la desforestació. Les regulacions sobre la desforestació i l'enviament de residus que posem sobre la taula són els intents legislatius més ambiciosos per abordar aquests problemes a tot el món. Amb aquestes propostes, estem assumint la nostra responsabilitat i seguint la conversa reduint el nostre impacte global sobre la contaminació i la pèrdua de biodiversitat. També proposem una estratègia innovadora en matèria de sòls de la UE amb una sòlida agenda política que pretén atorgar-los el mateix nivell de protecció que l'aigua, el medi marí i l'aire".  

La Comissió proposa un nou Reglament per frenar la desforestació i la degradació forestal impulsada per la UE. Només comptant entre 1990 i 2020, el món ha perdut 420 milions d'hectàrees de bosc, una àrea més gran que la Unió Europea. Les noves normes proposades garantiran que els productes que els ciutadans de la UE compren, utilitzen i consumeixen al mercat de la UE no contribueixin a la desforestació global i la degradació forestal. El principal motor d'aquests processos és l'expansió agrícola vinculada a les matèries primeres soja, carn de boví, oli de palma, fusta, cacau i cafè, i alguns dels seus productes derivats.

anunci

El Reglament estableix normes de deguda diligència obligatòries per a les empreses que volen col·locar aquests productes bàsics al mercat de la UE amb l'objectiu de garantir que només es permetin al mercat de la UE productes legals i lliures de desforestació. La Comissió utilitzarà un sistema d'avaluació comparativa per avaluar els països i el seu nivell de risc de desforestació i degradació forestal provocada per les mercaderies en l'àmbit d'aplicació del reglament.

La Comissió intensificarà el diàleg amb altres grans països consumidors i col·laborarà multilateralment per unir esforços. Mitjançant la promoció del consum de productes "sense desforestació" i la reducció de l'impacte de la UE sobre la desforestació global i la degradació forestal, s'espera que les noves normes redueixin les emissions de gasos d'efecte hivernacle i la pèrdua de biodiversitat. Finalment, fer front a la desforestació i la degradació forestal tindrà impactes positius en les comunitats locals, incloses les persones més vulnerables com els pobles indígenes, que depenen molt dels ecosistemes forestals.

Sota el Reglament revisat sobre enviaments de residus, la Comissió compleix amb les ambicions d'economia circular i zero contaminació proposant normes més endurides sobre les exportacions de residus, un sistema més eficient per a la circulació de residus com a recurs i una acció decidida contra el tràfic de residus. Les exportacions de residus a països no membres de l'OCDE estaran restringides i només es permetran si tercers països estan disposats a rebre determinats residus i són capaços de gestionar-los de manera sostenible. Els enviaments de residus als països de l'OCDE seran controlats i es podran suspendre si generen greus problemes ambientals al país de destinació. Segons la proposta, totes les empreses de la UE que exportin residus fora de la UE haurien de garantir que les instal·lacions que reben els seus residus estiguin subjectes a una auditoria independent que demostri que gestionen aquests residus d'una manera ambientalment racional.

anunci

Dins de la UE, la Comissió proposa simplificar considerablement els procediments establerts, facilitant que els residus tornin a entrar en l'economia circular, sense baixar el nivell de control necessari. Això ajuda a reduir la dependència de la UE de les matèries primeres primàries i dóna suport a la innovació i la descarbonització de la indústria de la UE per assolir els objectius climàtics de la UE. Les noves normes també porten els enviaments de residus a l'era digital introduint l'intercanvi electrònic de documentació.

El Reglament sobre enviaments de residus reforça encara més l'acció contra el tràfic de residus, una de les formes més greus de delicte mediambiental, ja que els enviaments il·legals poden suposar fins a un 30% dels enviaments de residus per valor de 9.5 milions d'euros anuals. Millorar l'eficiència i l'eficàcia del règim d'execució inclou la creació d'un grup de control de la transmissió de residus de la UE, l'habilitació de l'OLAF de l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau per donar suport a les investigacions transnacionals dels estats membres de la UE sobre el tràfic de residus i l'establiment de normes més estrictes sobre sancions administratives.

Finalment, la Comissió també ha presentat a nova estratègia de sòls de la UE - un lliurament important de la Acord Verd Europeu i la Estratègia de la UE sobre biodiversitat per al 2030 per fer front a les crisis climàtiques i de biodiversitat. Els sòls sans són la base del 95% dels aliments que mengem, acullen més del 25% de la biodiversitat del món i són la reserva de carboni terrestre més gran del planeta. No obstant això, el 70% dels sòls de la UE no estan en bones condicions. L'Estratègia estableix un marc amb mesures concretes per a la protecció, restauració i ús sostenible dels sòls i proposa un conjunt de mesures voluntàries i legalment vinculants. Aquesta estratègia té com a objectiu augmentar el carboni del sòl a les terres agrícoles, combatre la desertificació, restaurar les terres i sòls degradats i garantir que l'any 2050 tots els ecosistemes del sòl estiguin en condicions saludables.

L'Estratègia demana garantir el mateix nivell de protecció del sòl que existeix per a l'aigua, el medi marí i l'aire a la UE. Això es farà mitjançant una proposta per a l'any 2023 d'una nova Llei de salut del sòl, després d'una avaluació d'impacte i una àmplia consulta a les parts interessades i als Estats membres. L'estratègia també mobilitza el compromís social i els recursos financers necessaris, el coneixement compartit i promou pràctiques i seguiment sostenibles de gestió del sòl, donant suport a l'ambició de la UE d'acció global sobre el sòl.

Més informació

Preguntes i respostes sobre Noves normes per a productes lliures de desforestació

Fitxa informativa sobre Noves normes per a productes lliures de desforestació

Proposta de nou Reglament per frenar la desforestació i la degradació forestal impulsada per la UE

Preguntes i respostes sobre les normes revisades d'enviament de residus

Fitxa informativa sobre les normes revisades d'enviament de residus

Proposta de Reglament revisat sobre transports de residus

Preguntes i respostes sobre l'estratègia del sòl

Fitxa informativa sobre l'estratègia del sòl

Nova estratègia de sòls de la UE

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

agricultura

La Comissió aprova un pla croat de 22.7 milions d'euros per donar suport al sector agrícola primari afectat pel brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un pla croat de 22.7 milions d'euros (171 milions de HRK) per donar suport a les empreses actives en determinats sectors agrícoles primaris afectats pel brot de coronavirus. El règim es va aprovar en el marc de l'ajuda estatal Marc temporal. En el marc del règim, les ajudes tindran la forma de subvencions directes. La mesura estarà oberta als criadors de cavalls, boví, porcí i avícola així com a empreses actives en el sector oví i cabrum. El pla té com a objectiu atendre les necessitats de liquiditat dels beneficiaris i ajudar-los a continuar les seves activitats durant i després del brot. Es preveu que la mesura beneficiï més de 21,800 empreses.

La Comissió va comprovar que el règim croat s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal. En particular, l'ajuda (i) no superarà els 225,000 € per beneficiari; i (ii) s'atorgarà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per posar remei a una pertorbació greu de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107, apartat 3, lletra b). TFUE i les condicions establertes en el marc temporal.

Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.100417 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: la Comissió aprova una nova indicació geogràfica de Suècia

publicat

on

La Comissió ha aprovat l'addició de "Vänerlöjrom' de Suècia al registre de Denominació d'Origen Protegida (DOP). El 'Vänerlöjrom' s'elabora a partir d'ous de corba, un peix d'aigua dolça capturat al llac Vänern, al sud-oest de Suècia, i de sal. Es caracteritza per tenir ous sencers que donen un "pop" diferent si es pressiona fins al paladar durant el tast. Té un sabor suau i un gust net de peix de salmó. 'Vänerlöjrom' obté les seves propietats específiques dels minerals i nutrients de les aigües del llac Vänern. També té una forta connexió local. Cada any, diversos esdeveniments relacionats amb el llac Vänern i la pesca dels ous, com ara el Vendace Roe Day, atrauen un gran nombre de visitants. La nova denominació s'afegirà a la llista de 1,565 productes ja protegits a la eMbrosia base de dades. Més informació en línia a productes de qualitat.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències